Ljupco Meljata
AJFON ILI ANDROID you choose
- Член од
- 11 ноември 2007
- Мислења
- 1.726
- Поени од реакции
- 475
Jak biznis e ova si pravat pari na tugja maka .kouzon se najbolji ima dosta rabotni mesta kaj niv.
Другар сите сочуствуваме со тебе дека не можеш да аплицираш, али ЈБГ си ја пропуштил шансата. А дали они прават пари или не на сите ни е јасно и никој си сила не не тера да одиме на крајот и парите не ги даваме ние него нашите така да тоа е тоа, ако некој сака ќе оди ако не ќе си седи дома и готовоJak biznis e ova si pravat pari na tugja maka .kouzon se najbolji ima dosta rabotni mesta kaj niv.
Не бе братче сум шетал сегде него малце ми е преварантско она идеш таму работиш ,и на крај се враќаш им плаќаш данок и уште фала им викаш .Другар сите сочуствуваме со тебе дека не можеш да аплицираш, али ЈБГ си ја пропуштил шансата. А дали они прават пари или не на сите ни е јасно и никој си сила не не тера да одиме на крајот и парите не ги даваме ние него нашите така да тоа е тоа, ако некој сака ќе оди ако не ќе си седи дома и готово
?Овие Ameriquest на facebook страната објавуваат понуди за работа во некои мали затуцани гратчиња, далеку од цивилизацијата и ставаат слики од Атлантик Сити(најатрактивниот туристички град на цел источен брег). И јас коментирам дека лажат и ми ги бришат коментарите. Е така бизнис не се прави. Знам многу примери каде што студентите ги лажат со атрактивни слики а уствари им даваат работа на крај света. Нареден пат праам принт скрин и правдата ќе се бара таму каде што е местото, нека им го изгорат малку газот, преваранти несакам!
морав да одам поназад со коментарите и да видам кај си бил и очигледно тебе се ти делува на превараВо коузин ми рекоа дека интервјуто за деливери во Си Исл Сити ќе биде на 14 и 15 февруари, отидов денес и ми рекоа дека е одложено за 24ти, се изнервирав, ми мириса на превара.
е кај ги најде 1800 долари за карта жити се??? па до њујорк е од прилика 600 евра..ај не превеоличувај и ти сегаОК и ајде сега да резимираме
200usd depozit
taksa za americka viza
Nepovraten trosok авионска карта 900usd plus 900 usd za nazad 1800usd.
Можност за работа 4 месеци легално тоа се 30 дена пута 4 =120дена
заработувачка е просек 7 до 9 долари еве нека је 8 од час.
Значи работиш секој ден ефективно да речеме 8–10часа x 8usd =80usd
80usd x 120= 9600usd + од сусамот леле само ако даде
ne znam dali imate platena hrana ili od svoj dzeb taka.
moznost da najdes uste edna rabota malo rucna ne si konj sem ako sakas da rabotis .
Можност да се ожениш ако не си женско ама и тоа тешко за овој период.
Газдата на ланецот синџир те експлоатира а ти на крајот имаш пријатели мај ас.
Се враќаш дома и агенцијата ти зема плус провизија.А они ти враќаат данок од чичко мекдоналдс што си јадел.
Секогаш може повеќе тоа го велам на младите идеме даље ко воли нек изволи.е кај ги најде 1800 долари за карта жити се??? па до њујорк е од прилика 600 евра..ај не превеоличувај и ти сега
и од кај таа провизија што ти ја зема агенцијата кога ке се вратиш дома??? ако мислиш на даноците ок ама ако сакаш и ако знаеш како врати си ги сам ако имаш сметка во америчка банка па ги вадиш во македонија па од тука плаќаш провизија за вадежње на парите
дај бе престанете со глупости
ако не ви се оди не одете никој не ве тера со сила..а плус ти немаш ни можност по тоа што го кажа да одиш така?
а извини 9600 како што пиша кажи ми дали ќе ги заработиш ако седиш дома цело лето без разлика колку си платил на агенција карти итн. и пола од тоа да ти е трошок пак имаш нешто плус во секој случај повеќе од тоа што би седел дома
да имаше ти пари и можност да одиш во сад до сега ќе беше таму немаше да дремеш на кајганаСекогаш може повеќе тоа го велам на младите идеме даље ко воли нек изволи.
не сум против агенции ама сакам поише пари а животот е краток поззззз
па мора некоја среќа да имаш малку.
браво конечно еден паметен коментарНа кој му се оди на печалба, доволна му е Грција, пари за превоз 50 евра, работа сам ќе си најде.
Во Америка НЕ се оди на печалба, се оди на шетање - со тоа што заработуваш зошто НИКОЈ ОД НАС нема пари да отиде во Америка 5 месеци и да се излежава.
Заработуваш доволно за да живееш, да плаќаш храна и кирија, и ти остануваат пари за шетање.
На кој му се оди на печалба - за само 50 евра и без посредство на агенции може во секое време.