Work and travel USA

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Jak biznis e ova si pravat pari na tugja maka .kouzon se najbolji ima dosta rabotni mesta kaj niv.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
Jak biznis e ova si pravat pari na tugja maka .kouzon se najbolji ima dosta rabotni mesta kaj niv.
Другар сите сочуствуваме со тебе дека не можеш да аплицираш, али ЈБГ си ја пропуштил шансата. А дали они прават пари или не на сите ни е јасно и никој си сила не не тера да одиме на крајот и парите не ги даваме ние него нашите така да тоа е тоа, ако некој сака ќе оди ако не ќе си седи дома и готово

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Другар сите сочуствуваме со тебе дека не можеш да аплицираш, али ЈБГ си ја пропуштил шансата. А дали они прават пари или не на сите ни е јасно и никој си сила не не тера да одиме на крајот и парите не ги даваме ние него нашите така да тоа е тоа, ако некој сака ќе оди ако не ќе си седи дома и готово
Не бе братче сум шетал сегде него малце ми е преварантско она идеш таму работиш ,и на крај се враќаш им плаќаш данок и уште фала им викаш .

Многу се паметни америве мајку им.............

Јас ако идам таму ќе инвестирам .

C

cige

Гостин
Овие Ameriquest на facebook страната објавуваат понуди за работа во некои мали затуцани гратчиња, далеку од цивилизацијата и ставаат слики од Атлантик Сити(најатрактивниот туристички град на цел источен брег). И јас коментирам дека лажат и ми ги бришат коментарите. Е така бизнис не се прави. Знам многу примери каде што студентите ги лажат со атрактивни слики а уствари им даваат работа на крај света. Нареден пат праам принт скрин и правдата ќе се бара таму каде што е местото, нека им го изгорат малку газот, преваранти несакам!

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
Овие Ameriquest на facebook страната објавуваат понуди за работа во некои мали затуцани гратчиња, далеку од цивилизацијата и ставаат слики од Атлантик Сити(најатрактивниот туристички град на цел источен брег). И јас коментирам дека лажат и ми ги бришат коментарите. Е така бизнис не се прави. Знам многу примери каде што студентите ги лажат со атрактивни слики а уствари им даваат работа на крај света. Нареден пат праам принт скрин и правдата ќе се бара таму каде што е местото, нека им го изгорат малку газот, преваранти несакам!
?
дечо ајде бе олабави за кои затуцани градчиња збориш?? знам дека америквест имаат најскапо платени работни понуди во дакота и сите знаат дека дакота не е њујорк и сите идат за заработка а ако мислиш дека вашингтон е затуцан град извини тогаш
дека ќе добиеш понуда во менхетен се лажеш не само преку нив него преку било кој..не зборам за 7.25 на час него зборам како што нудат америквест по 10 долари на час никоја агенција не нуди
епа извини има студенти кои сакаат да зарабтат и место да одат на аљаска и да чистат риби ќе одат во дакота и ќе платат пониска карта од аљаска и ќе работат во ресторан и ќе заработат повеќе од аљаска (за која како што разбрав им ги укинале сите работни позиции од сите други агенции)
епа сега ти види

А ако тебе твоите имаат да те финансираат да си го прчиш во во њујорк извини немаат сите исти примања
нели?

ухх сега видов дека збориш за ФБ па дај те молам ај стави принт скрин да видиме и кажи ми во денешно време кој не знае да се ориентира со google maps и кој се лаже со слики..
И нешто најваќо они се единствена агенција кои ги ставаат понудите на сајт со точни информации и со адреса од работодавецот епа извини кажи ми една агенција освен нив кои го имаат тоа па од дома да знаеш дали ти се свиѓа или не а не да се акаш по агенции секој ден

И доста со хејтерски коментати напишете нешто што би користело на сите преку глава веќе од муабети за агенции
--- надополнето: 17 февруари 2012 во 21:00 ---
Во коузин ми рекоа дека интервјуто за деливери во Си Исл Сити ќе биде на 14 и 15 февруари, отидов денес и ми рекоа дека е одложено за 24ти, се изнервирав, ми мириса на превара.
морав да одам поназад со коментарите и да видам кај си бил и очигледно тебе се ти делува на превара
а пошто од америквест ставаат слики од забутани гради гледам дека ти си бил на во топ град..те молам
дакота не чини ама ова твоево е центарот на светот така? абе другар дај олабави и ти дај нешто што вреди да се прочита не троши време со глупи комнетари кој какви слики става на ФБ..ако не па ај да те тужиме и тебе ако немаш профил слика од тебе а имаш од бекам и слично така?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Другар, под секоја работна понуда има и слика за местото каде што ќе се оди.
Второ, во било кое време можеш од вработените да прашаш какво е местото - и ќе добиеш објаснување. Јас одам во едно од тие ,,селцата,, и уште на старт ми кажаа да не очекувам премногу од местото (во поглед на забава, трговски центри, итн).
И трето, мајко му стара, лесно е да напишеш пр. Minot North Dakota и да бараш слики на Гугл.
Многу нафурани суштества има, жими се.

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
ОК и ајде сега да резимираме

200usd depozit

taksa za americka viza

Nepovraten trosok авионска карта 900usd plus 900 usd za nazad 1800usd.

Можност за работа 4 месеци легално тоа се 30 дена пута 4 =120дена

заработувачка е просек 7 до 9 долари еве нека је 8 од час.

Значи работиш секој ден ефективно да речеме 8–10часа x 8usd =80usd

80usd x 120= 9600usd + од сусамот леле само ако даде

ne znam dali imate platena hrana ili od svoj dzeb taka.

moznost da najdes uste edna rabota malo rucna ne si konj sem ako sakas da rabotis .

Можност да се ожениш ако не си женско ама и тоа тешко за овој период.

Газдата на ланецот синџир те експлоатира а ти на крајот имаш пријатели мај ас.

Се враќаш дома и агенцијата ти зема плус провизија.А они ти враќаат данок од чичко мекдоналдс што си јадел.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
ОК и ајде сега да резимираме

200usd depozit

taksa za americka viza

Nepovraten trosok авионска карта 900usd plus 900 usd za nazad 1800usd.

Можност за работа 4 месеци легално тоа се 30 дена пута 4 =120дена

заработувачка е просек 7 до 9 долари еве нека је 8 од час.

Значи работиш секој ден ефективно да речеме 8–10часа x 8usd =80usd

80usd x 120= 9600usd + од сусамот леле само ако даде

ne znam dali imate platena hrana ili od svoj dzeb taka.

moznost da najdes uste edna rabota malo rucna ne si konj sem ako sakas da rabotis .

Можност да се ожениш ако не си женско ама и тоа тешко за овој период.

Газдата на ланецот синџир те експлоатира а ти на крајот имаш пријатели мај ас.

Се враќаш дома и агенцијата ти зема плус провизија.А они ти враќаат данок од чичко мекдоналдс што си јадел.
е кај ги најде 1800 долари за карта жити се??? па до њујорк е од прилика 600 евра..ај не превеоличувај и ти сега
и од кај таа провизија што ти ја зема агенцијата кога ке се вратиш дома??? ако мислиш на даноците ок ама ако сакаш и ако знаеш како врати си ги сам ако имаш сметка во америчка банка па ги вадиш во македонија па од тука плаќаш провизија за вадежње на парите

дај бе престанете со глупости
ако не ви се оди не одете никој не ве тера со сила..а плус ти немаш ни можност по тоа што го кажа да одиш така?

а извини 9600 како што пиша кажи ми дали ќе ги заработиш ако седиш дома цело лето без разлика колку си платил на агенција карти итн. и пола од тоа да ти е трошок пак имаш нешто плус во секој случај повеќе од тоа што би седел дома

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
е кај ги најде 1800 долари за карта жити се??? па до њујорк е од прилика 600 евра..ај не превеоличувај и ти сега
и од кај таа провизија што ти ја зема агенцијата кога ке се вратиш дома??? ако мислиш на даноците ок ама ако сакаш и ако знаеш како врати си ги сам ако имаш сметка во америчка банка па ги вадиш во македонија па од тука плаќаш провизија за вадежње на парите

дај бе престанете со глупости
ако не ви се оди не одете никој не ве тера со сила..а плус ти немаш ни можност по тоа што го кажа да одиш така?

а извини 9600 како што пиша кажи ми дали ќе ги заработиш ако седиш дома цело лето без разлика колку си платил на агенција карти итн. и пола од тоа да ти е трошок пак имаш нешто плус во секој случај повеќе од тоа што би седел дома
Секогаш може повеќе тоа го велам на младите идеме даље ко воли нек изволи.

не сум против агенции ама сакам поише пари а животот е краток поззззз

па мора некоја среќа да имаш малку.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
Секогаш може повеќе тоа го велам на младите идеме даље ко воли нек изволи.

не сум против агенции ама сакам поише пари а животот е краток поззззз

па мора некоја среќа да имаш малку.
да имаше ти пари и можност да одиш во сад до сега ќе беше таму немаше да дремеш на кајгана
ај оди на друга тема

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
На кој му се оди на печалба, доволна му е Грција, пари за превоз 50 евра, работа сам ќе си најде.
Во Америка НЕ се оди на печалба, се оди на шетање - со тоа што заработуваш зошто НИКОЈ ОД НАС нема пари да отиде во Америка 5 месеци и да се излежава.
Заработуваш доволно за да живееш, да плаќаш храна и кирија, и ти остануваат пари за шетање.

На кој му се оди на печалба - за само 50 евра и без посредство на агенции може во секое време.

Член од
27 јануари 2012
Мислења
15
Поени од реакции
14
На кој му се оди на печалба, доволна му е Грција, пари за превоз 50 евра, работа сам ќе си најде.
Во Америка НЕ се оди на печалба, се оди на шетање - со тоа што заработуваш зошто НИКОЈ ОД НАС нема пари да отиде во Америка 5 месеци и да се излежава.
Заработуваш доволно за да живееш, да плаќаш храна и кирија, и ти остануваат пари за шетање.

На кој му се оди на печалба - за само 50 евра и без посредство на агенции може во секое време.
браво конечно еден паметен коментар
ама кај нас знаеш како е? секој мисли ќе оди во америка и ќе се врати со куп пари и ќе купи стан, куќа, кола итн итн

На никој не му е јасно уствари дека треба да биде задоволен да ги врати парите што ги вложил и да се прошета, па на крај краева колку од сите вие шти ја читате темава и што хејтате за агенции програми градови фб итн итн имате храброст и срества да си извадите туристичка виза и да одите на шетање
Бидете среќни што имаме ваква можност да не биде ова ни 1% од нас нема да стапне во америка ама сите ќе гледаме серии како sex and the city и entourage и ќе коментираме на форуми ова чинело ова не чинело а немаме поима.. и да ќе отвараме гугл мапс и ќе се правиме паметни

И на крај ќе збориме дека имаме пари да влоѓиме во сопствен бизнис во сад како дотичниот само што никој нема да ни даде виза и ќе висиме на кајгана

Тоа ти е македонче..родени сме за јадење сарми:facepalm:

Ljupco Meljata

Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
не ви рекол родени сме за аргати а на запад такви има колку сакаш реков ја ако одам ќе инвестирам ........

Kajgana Shop

На врв Bottom