- Член од
- 29 декември 2011
- Мислења
- 2.988
- Поени од реакции
- 2.438
Ols school (фала и за линкот), Master, Jimmy, фала ви за коментарите, сега ми е многу појасно. Бидејќи веќе имам графичка, веројатно би ми вршела работа P67 матична. Гледав на Асус страната дека нудат матични (а некои ги има во Сет) кој можат да носат и 22nm процесор, и со PCI-E 3.0 што можеби треба да се гледа како добра инвестиција за во иднина. Единствена мана ми според мене е што имаат само два Сата 3 порта на матичната.
Меѓудругото, сакам да земам кулер CM Hyper 212 Evo од Сет, 2000-ки е. Читав позитивни критики за него доста, ама моментално би ладел процесор Е4500 на 775 сокет. Тоа е 2,2GHz процесор, и тука меѓудругото читав и како еден дечко го дигнал на 3,5 гига стабилен. Само не пишува што кулер користи. Дали мислите дека со ваков кулер би се доближил до тој клок? Напајањето е CM Silent Pro 600W.
Меѓудругото, сакам да земам кулер CM Hyper 212 Evo од Сет, 2000-ки е. Читав позитивни критики за него доста, ама моментално би ладел процесор Е4500 на 775 сокет. Тоа е 2,2GHz процесор, и тука меѓудругото читав и како еден дечко го дигнал на 3,5 гига стабилен. Само не пишува што кулер користи. Дали мислите дека со ваков кулер би се доближил до тој клок? Напајањето е CM Silent Pro 600W.