R
Rock me Amadeus
Гостин
Jas na nekolku pati kako pomalecka sonuvav crkva.Prilicno ubava(arhitektura).Ubava atmosfera.Не знам дали ќе ми веруваш, но комплетно истава случка за истиот манастир ни се има случено и на нас. Мајка ми го сонуваше истиот манастир пред 15тина години и кога отидовме таму жената многу се потресе. Пред да влезе во манастирот знаеше се што точно има, како да била претходно.
I minatata godina,okolu Vodici,bev so prijateli vo Kapistec vo Sv. Jovan Krstitel mislam deka se vika-Za prv pat. Dokolku ste bile,ste slusnale,znaete od prilika za koja crkva vi zboruvam.
Tuku,poentata mi bese deka se zdrviv koga vlegov vo dvorot,pocnav da im kazuvam deka sum go sonuvala i toa onie jasni sonovi,kaj sto mislis deka go zivees seto toa,duri nesi ni svesen deka sonuvas.Stvarno bev zbuneta...i uste sum.
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 08:19 ---
Citav tuka i drugi postovi za istrazuvanja,dali duhovite postoele ili ne...i jas pametam edno slicno istrazuvanje.Ете си читала за шизофренија, ама каде си прочитала и што си разбрала од тоа.
Гледам дека тоа што си го прочитала си го сфатила како што ти сакаш.
Нема повеќе да дискутирам за шизофренијата.
Има работи кои се познати и се знае дека се така.
На пример, духови, само на форумов, има десетици примери кои виделе.
Тврдат дека ги виделе, слушнале, значи овие духови можат да дејствуваат на материјалниот свет, всушност и тие самите се материјални. Зошто науката не ги објаснила?
Tuku,naukata se obidela da gi objasni.Ne se sekavam bas dobro,neznam koj univerzitet vo evropa bese,no sigurna sum deka ja dolovile poentata deka duhovite se energija,dokolku se "pojaki" mozele da se materijaliziraat,neli da gi pocuvstvuvame kao struenje na vozduh,temperatura,dopir...I toa deka se energija,a energijata ne se gubi tuku se pretvara od eden vo drug vid (toa ni e poznato),go povrzaa so dobro poznatoto-Deka duhovite mozat da preminuvaat preku predmeti,zidovi,lugje.Stvarno interesna istrazuvanje bese ova.
--- надополнето: 12 февруари 2012 во 08:42 ---
А бе,стварно незнам. Сум имала 3 чудни ситуации.ima nesto
Бев тинејџер,купив нов принтер,сонував дека разговарам со блиска особа што почина неодамна,и тоа разговаравме околу принтерот,дека е нов,дека и` се свиѓал...А разговорот се одвиваше во собата,кај сто спиев,баш бев легната на кревет(како и во реалноста на ситуацијава).И ме разбуди она бучење,знаете кај ласерските принтери кога се стартуваат пред да почнат со принтање...Се извадив од памет скокнав од кревет нагло,нерасонета,запалив светло,светеше зелена сијаличката ON на принтерот,буквално го откорнав кабелот од штекер И баш зирнав позади принтерот кај што е копчето 1/0 за уклучување.Беше исклучено.
Ова се дешаваше околу 4 сабајле...и останатиот дел од вечерта го преспав со уклучена сијалица.Можно е и да е нешто паранормал,а можно е и да не ми бил приклучен ко што треба принтерот.Ама вакво нешто уште еднаш не ми се десило.
Онда: Спиевме заедно со другарка ми,во иста соба.И бев свесна дека сонувам,дури и пробував да ги подотворам очите,ама тешко ми одеше.Сакав да се разбудам,зашто верувајте,стварно се исплашив...Од мојата лева страна,како што бев легната,токму во онаа фаза каде што сакав да ги отворам очите и да запалам светло, видов па као 2 раце бледи,не прозирни,не бели, него бледи...пробуваат да ме задават.Ме гушат,за врат.Рацеве не беа поврзани за некое тело,туку на крајот,кај рамената се замаглуваа и се слеваа во воздухот.Ова траеше неколу секунди.Дури и почнав болка да чувствувам,као болка кога ке ве стисне некој.И почнав да мумлам,сакав да писнам ама тешко некако ми одеше,и почнав да го извикувам името од другарка ми едвај,незнам само дали доволно гласно.И полека почнав да се освестувам кога си го слушнав сопствениот глас.А неа ја слушнав како мумлаше во сон,мрморење некое.Се разбудив.Запалив светло,надвор више пошнуваше сонцето да изгрева.Не сакав да ја будам,легнав,размислував,али се плашев да заспијам,онака пробував да дремнам...Инаку чисто од љубопитност барав дали имам некакви траги на вратот,модрици или нешто,но немав.
Поима немам...ова ми личи као оние сенки што ги спомнувате тука.Или само кошмар....