- Член од
- 30 мај 2011
- Мислења
- 554
- Поени од реакции
- 130
Зависи од марката на автомобилот и моделот.dali znae nekoj kako idat cenite na navlakite u Eurostil, planiram da mu staam na kolata pa da znam kolku bi me fatilo
Зависи од марката на автомобилот и моделот.dali znae nekoj kako idat cenite na navlakite u Eurostil, planiram da mu staam na kolata pa da znam kolku bi me fatilo
Не знам и мене кога ми кажаа одма реков, што нема шанси, али кога ќе видиш има луѓе на кои пример 50 евра плус во месецот би им дошле топ. А и не ја унказуваш колата, ставаш еден месец налепница, после ако нејќеш веќе ја вадиш и готово.Зајче, бело и тоа, еве тука ќе ти одговорам.
Искрено, мислам дека идејата е глупост, но нека ти е... осмели се
Што се однесува до мене, нема пара на светов што ќе ме натера да си ја унаказувам колата и да ми глуми билборд.
Ете, таков сум си...сноб...
Јас анкетата и затоа ја направив за да знам какво мислење има народот за ова. Следната недела ќе пишам резултатиго делам мислењето со тебе... но треба да се нагласи, дека јас си мислам така... друг можеби не... сепак, едно барање до зајаче... кога ке заврши анкетата, напиши го резултатот... чисто да знаеме што мисли мак народот по ова прашање...
Избрана е а кола на годината во МакедонијаZosto 1000 evra pomalce?
Ај вака,...Имам Renault Clio 1.9D од 2000г. и имам некој проблем со сензорот за брзина на движење. Се случува додека возиш и стрелката за километража си работи исправно и во некој момент одеднаш паѓа на 0 и бројачот на поминати километри исто така престанува да брои. После тоа, сосема случајно стрелката ќе си се врати во нормална работа и бројачот си работи нормално.
Интересно е што и прекинувањето со работа и оправањето се случуваат сосема случајно - гледав све, не е поврзано нити со температура на мотор, нити со брзина на движење, нити со број на вртежи на мотор, нити е од удари од дупки или нешто слично, абе ептен случајно.
Е сега, читав јас по разни форуми и сите викаат дека треба да се смени сензорот за брзина - он стои на задната страна од мењачот и има конектор со 3 пина. Го отварав јас конекторот, го чистев со контакт спреј и работеше едно два-три круга низ маало и толку, пак иста песна.
Да не има некој искуство со ваква работа и да ми каже кај да купам сензор и колку кошта.
П.С. За официјален сервис на Рено не правиме муабет, освен ако има некој да ми позајми пари колку што ќе кошта сервисот па да му ги вратам после 5 години
Другар , со среќа да си го возиш Риото , одлична кола е Јас возам Ceed веќе втора година и многу сум задоволен од него .- ESP(ABS+EBD+TCS+HAC+VSM)
Фала брат што ме советуваш,ама веќе прашав и го има esp-то дури и на пробното возење тој од салон ми покажа како функционира така да го ма во фул опремата..иначе и бојата веќе е одлучена,бев на царински склад,ја видов,и следниов петок,или опнеделник,веќе ќе биде спремна за да ја земамДругар , со среќа да си го возиш Риото , одлична кола е Јас возам Ceed веќе втора година и многу сум задоволен од него .
Само една работа да си ја прашаш во салон , а тоа е дали ESP иде сериски или е со доплата !!!
Ова ти го кажувам од лично искуство . Имено кога го купив сидот со ЕХ + ниво на опрема пред година и нешто , во каталогот на нивната интернет страна стои дека Сидот иде со ЕСП ( http://kiamotors.com.mk/cenovnici/ceed.pdf - види на втората страна ) , меѓутоа подоцна испадна дека за ЕСП треба да доплатам 500 евра
17 " се овие бандажи,а бела возев и на снегов лом е направена.....избрав нешто како шампањ боја
Белава ептен и стој на риово, и овие бандаши топ се.