Искрена честитка за победата, кој е реален ќе сфати дека не не надригавте нешто драстично....процентите на крај си го потврдија и тоа 13%-74%-13%...така да ништо страшно. Е сега, тоа што вие бевте поконкретни...тргавте на победа, 2 мин 2 гола, браво, што друго да кажам. Почетокот на наптреварот, комплетно го оправдува не поздравувањето на Суарез од една проста причина, а таа е следнава: ако мене некој ме обвини за нешто што не сум направил (нема НИКАДЕ изјава на Суарез дека го карекол НЕГРО, НЕГРИТО...или што и да е, се е тоа медија булшут...сфатете) после месец дена ми пружа рака....абе е*и си матер, не ме замарај би му рекол. Тој па му ја враќа раката назад, што сакаше да каже со тоа. "се заебавав, извини...или демек, што се случило тогаш, остај...дај да продолжиме" стварно не можам да сфатам....а па и Фердинанд...па што требаше цел тим на ЛФЦ да не се поздрави со Евра?! Едино што не ми се допадна од Суарез е шутот во фановите, за воља на вистината го гаѓаше Евра, не фановите...ама пак, нема закон дека не смее со топка, сакаше аут да инуди. Што се степале во тунел, пак Евра отишол да му напраи муабет ваљда, не знам....што има да прават муабет, на кој тема, нели се гади од расисти, нели според него тој е расист, што има да комуницираат...изиграј утакмица и продолжи си со животот. Прославата на Суарез не беше расистичка, за тој што спомна...секогаш така си слави, дури овој пат беше и едно 200% посмирен...си ја зема топката, баци бурма баци местото под десна подлактица...и тоа е тоа. Крај на утакмица...сфаќам радост, сфаќам дека ради случајов со Евра и Суарез даде друга димензија....ама тоа што го направи Евра докажа дека заслужува да биде навредуван ама не на расна основа, на интелектуална.
.
Да напоменам дека Валенсија е едини играч што сезонава го има ставено во џеб Енрике...стварно браво.
Навивачите нигде ви ги немаше, од 2100 грла се слушаше We're not racist, Fields of Anfield...You'll never...Suarez....итн итн цела утакмица.
Гласни бевме и ние во Агер кај што глеавме...и покрај тоа што имаше 20тина Фанови на Јунајтед..
За крај како резиме, не победивте не толку заслужено...али чиста си е победата, Евра докажа дека е неинтелегентен со постапките на почеток на натревар, на крај на прво и крај на второ полувреме, Суарез можеше да биде посмирен на крај на прво, и да..фер судење.
А ДА, ми текна...прашање, дали ако отидете во ЈАР и некој тип со темен тен ви каже...."hey whitey" би се навредиле ли? Со ова сакам да констатирам дека поимот расист е излезен од контрола, односно се користи само како злоупотреба на луѓето со темен тен а не на глобално ниво што е класично злоупотребување.
И немојте ве молам твитови од канинги од типот на Ебуе и Фримпонг....