Фан Клуб: Арсенал

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
И Диаби..и Џенкинсон...и Жервињо уште е на купот.:)) а Гибс нема изиграно една минута eдно 4 месеци.Очекувам да стартува во сабота и да го нема после уште месец време..
Абе Диаби и Џенкинсон не ги рачунам. Мислев на првотимци. Жервињо, ќе го имаме за Милан. Така да, солидни сме. Не треба да се вадиме на повреди. Всушност, најдобриот период сезонава ни беше, ко бевме фит. Можи ќе се повтори сега. :D

Факе

Highbury–the Home of Football
Член од
6 март 2010
Мислења
9.482
Поени од реакции
10.219
Arsène Wenger is not surprised by Alex Song's creativity this season.
The Cameroonian has proved a reliable supplier for the likes of Robin van Persie so far this season, weighing in with seven assists in all competitions.
Theo Walcott currently leads the way on eight, but Song's contributions from defensive midfield - matched by the prolific Van Persie - simply confirm what Wenger already knew.
"First of all, if you asked Alex, 'do you want to attack or defend?', he would say attack," Wenger told Arsenal Player. "He is naturally a guy who tends to go forward and he always had good vision.
"He has improved his technique of transmission. When he arrived here, the passing of his longer balls was not the best. But he was worked on that, improved on that and now he can combine vision with technique. "I felt that, for example, the goal we scored on Saturday, before the last pass when he gives it to Walcott, that shows you the guy has vision. It is not counted as a final ball but it is basically one."

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.413
Поени од реакции
2.547
И Диаби..и Џенкинсон...и Жервињо уште е на купот.:)) а Гибс нема изиграно една минута eдно 4 месеци.Очекувам да стартува во сабота и да го нема после уште месец време..
Ќе игра од првата минута до 25тата некаде,после ќе го сменат,ќе се повреди кутриот

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Моите 11 за утре:
Војчех,Францис,Лорен,Томас,Бак,Алекс,Микел,Томче,Тео,Ох,РвП.
Значи би го седнал германецот на клупа да одмори,а би ги ставил Лорен и Вермален во средина,лево Сања а десно Францис кој имаше одличен натпревар и станува се подобар и подобар,па заслужи да почне уште една утакмица...
Ако водиме,може Гибс после 70 минута да влезе,да добие некоја минута...

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.363
Поени од реакции
12.779
Моите 11 за утре:
Војчех,Францис,Лорен,Томас,Бак,Алекс,Микел,Томче,Тео,Ох,РвП.
Значи би го седнал германецот на клупа да одмори,а би ги ставил Лорен и Вермален во средина,лево Сања а десно Францис кој имаше одличен натпревар и станува се подобар и подобар,па заслужи да почне уште една утакмица...
Ако водиме,може Гибс после 70 минута да влезе,да добие некоја минута...
мислам дека ке прави некои комбинации Венгер ке одмара играчи за со Милан,бидејки во една недела ке треба да играме 3 значајни утакмици

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
мислам дека ке прави некои комбинации Венгер ке одмара играчи за со Милан,бидејки во една недела ке треба да играме 3 значајни утакмици
Па добро де,имаа недела време одмор,не гледам причина зошто да не играат истите пак,со Милан Томче да одмора а Арон ќе влезе во првите 11 може и Гибс,а Жервињо незнам дали ќе биде во тимот,можно е да одмора.
А следниот викенд,во купот може да играат Аршавин,Жервињо,Бенајун...

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
Мислам дека ќе почне со најсилен состав. Нема да го потцени Сандерленд, па мојот тип е Војче, Бак, Пер, Лорен, Томче, Сонг, Артета, Ремзи, Окс, Тео, Робин. Евентуално, замената би била Ремзи со Росицки, ама не вервам.

И да, не знам за вас, ама сум многу позитивен во пресрет на февурари, т.е на најзначајниот период во текот на сезоната. Утре О Нил ќе го доживеј првиот пораз, ако го нема. Арсенал победува со 2 гола разлика.

Come on !!

Awake

б.
Член од
30 декември 2007
Мислења
3.198
Поени од реакции
2.628
.. од една страна, недај боже Арон да одигра добар меч, повеќе од сигурно е дека ќе се јави штребер со следнава теза: „Што ви реков за него?“ :coffee:

Член од
13 август 2009
Мислења
9.543
Поени од реакции
5.772
.. од една страна, недај боже Арон да одигра добар меч, повеќе од сигурно е дека ќе се јави штребер со следнава теза: „Што ви реков за него?“ :coffee:
Абе, па од една страна, колку и да го поштовам Росицки и да вервам во него, јасно е дека ќе си оди на лето. А Ремзи е барем млад и тој ни е иднина. Си велам, поарно да го форсира него, од колку Росицки. Оти кај и да е, ќе се „палиме“ на Aaron за некоја година.

Член од
4 февруари 2009
Мислења
7.733
Поени од реакции
7.549
Апла голем хејт му мавнавте на Арон заради лоша полу-сезона.
Росицки четири години не прави ништо, една критика нема. Just sayin'. :coffee:

Логикс

Gooner
Член од
17 септември 2007
Мислења
7.358
Поени од реакции
2.290
Апла голем хејт му мавнавте на Арон заради лоша полу-сезона.
Росицки четири години не прави ништо, една критика нема. Just sayin'. :coffee:
И Росицки и те како е критикуван...Росицки од тие 4 години,2ипол е повреден :)
Сезонава ни се смени играта,ни треба побрзо пренесување на топката до крилата,за овие да играат 1 на 1 со противникот,да не дојде до удвојување..Арон е премногу несигурен со топката во последно време,често ја губи, не става под притисок,,,контра напади....и често касни со тој пас до крилата,а што најмногу ме нервира,страв му е да направи пас во празно...
Росицки од друга страна,многу посмирен со топка сезонава,дава брзи пасови,а одлика оваа сезона му е и борбеноста,која ја немаше толку претходните сезони,..кога и да згреши,трча се додека не ја вратиме топката во наш посед..:) Топката само не го сака ич,никако да постигне гол...иако имаше неколку полушанси последниве натпревари.
Се надевам дека Арон му годеше овој одмор,па најверојатно тој ќе игра во првите 11 утре,па ќе ни покаже што знае и умее и да не ја петли пред гол,туку да си шутира како што се очекува од него.....не игра многу добро под проитисок,но мора да ја подобри реализацијата :))

gooner4life

Arsenal-Maniak
Член од
11 јули 2008
Мислења
7.037
Поени од реакции
1.567
Team news:
Arsenal - Jenkinson (back), Wilshere (anle), Diaby (hamstring), Santos (ankle)
Sunderland - Sessegnon (doubt - cramp), Cattermole (hamstring), Vaughan (ankle), Brown (knee), Bendtner (ineligible), Kilgallon (ankle), Angeleri (knee), Bramble (calf), Gordon (knee).
Епа што да кажам, дај боже да не им настапи против нас Сесењон.
Воедно добри се и неиграњата на Катермол и Гордон па и Брамбл.

Sura

Gooner 4 Life
Член од
6 мај 2010
Мислења
3.422
Поени од реакции
1.923
Ајмо дечки ,многу важен период пред нас, денес очкувам убедлива победа, да бид добро загревање за во среда....
Дилемава е Росицки или Ремзи, според мене сега Ремзи е малце поодморен па може и да изненади со една добра партија да смени малце.....А и Росицки да стартува не ќе бид лошоо....Работава е кој да се чува за во среда....Како и да е одиме на победа ганери....

Kajgana Shop

На врв Bottom