Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
174 visok
okolu 64 kg
vezbav porano samo 3 meseca i piev proteini no nemase efekt i zaebav
aktivno 6 godini fudbal trenirav no vekje godina dena ne sum nitu kilometar istrcal.....
Очигледно си доста слаб, земи гејнер и евентуално креатин. Јади дневно по 500 калории повеќе од потребно за да почнеш да качуваш килажа.

Член од
30 август 2011
Мислења
22
Поени од реакции
5
Очигледно си доста слаб, земи гејнер и евентуално креатин. Јади дневно по 500 калории повеќе од потребно за да почнеш да качуваш килажа.
preporacaj nesto od ova tuka

http://www.bodyfit.si/

( samo toa mi e dostapno momentalno ) :facepalm:

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
preporacaj nesto od ova tuka

http://www.bodyfit.si/

( samo toa mi e dostapno momentalno ) :facepalm:
Она што јас го имам пробано
http://www.bodyfit.si/si/ultimate-nutrition-iso-mass-xtreme-gainer-4590g-i1149.shtml успеав да качам 5-6кг со него и мислам дека е еден од најпотполните гејнер.

П.С. цениве на сајтов се екстра поволни. Гејнеров излегува 3700 ден, а кај нас го продаваат за 5200 ден.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Едно озбилно прашање иако многумина ке мислат дека е несериозно и се заебавам но дали пушење трефка има некој сериозни негативни ефекти ако сакаш да се набилдаш или нема врска ако пушиш контролирано.
--- надополнето: 7 февруари 2012 во 20:00 ---
Едно озбилно прашање иако многумина ке мислат дека е несериозно и се заебавам но дали пушење трефка има некој сериозни негативни ефекти ако сакаш да се набилдаш или нема врска ако пушиш контролирано.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Еве што мисли Скуби за тоа.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Мислам дека не му држи вода ни едно од овие ствари поради тоа што првото на пример збори дека ке ти се јадат чипсови глупости и непотребни ствари но тоа можам да го контролирам второто му е за демотивација но нема да пушам пред тренинг па да ми даде демотивација а третото му е ако многу пушиш трева па да ти се намали капацитетот знам има многу пушат цигари па пак билдаат. а цигарите истиот ефект го имаат на плуката како тревата дури можда и полош.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Мислам дека не му држи вода ни едно од овие ствари поради тоа што првото на пример збори дека ке ти се јадат чипсови глупости и непотребни ствари но тоа можам да го контролирам второто му е за демотивација но нема да пушам пред тренинг па да ми даде демотивација а третото му е ако многу пушиш трева па да ти се намали капацитетот знам има многу пушат цигари па пак билдаат. а цигарите истиот ефект го имаат на плуката како тревата дури можда и полош.
Немаш потреба од нашите мислења дополнително тогаш, сролај еден и за мене :D

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Немаш гајле, па Фифти тогаш како се има набилдано :D

Mike Tyson

Never,never,NEVER GIVE UP!
Член од
20 август 2007
Мислења
2.630
Поени од реакции
156
-Ме интересира како да ги правам стомачните на стандардна коса даска?Дали да се спуштам до доле или да одам до пола со што би бил цел во воздух?!

-Другиот проблем е што правам стомачни на коса даска и се спуштам до доле али и со тег од 10-15 кг за да осеќам поголем ефект но после тренинг осеќам болки во кичмата,не некои страшни,истрпливи се но боли.Дали е до тегот во мене што го зимам,дали е тоа што се спуштам до доле или така треба да биде?:)

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
-Ме интересира како да ги правам стомачните на стандардна коса даска?Дали да се спуштам до доле или да одам до пола со што би бил цел во воздух?!

-Другиот проблем е што правам стомачни на коса даска и се спуштам до доле али и со тег од 10-15 кг за да осеќам поголем ефект но после тренинг осеќам болки во кичмата,не некои страшни,истрпливи се но боли.Дали е до тегот во мене што го зимам,дали е тоа што се спуштам до доле или така треба да биде?:)
Голема грешка правиш со спуштање до доле, кога работиш на коса клупа за стомачни мускули, прегиб. Ќе побарам место каде имам пишувано и објаснувано како правилно се изведува оваа вежба и ќе поставам.

Член од
9 февруари 2012
Мислења
35
Поени од реакции
12
Specijalno napraviv nov profil i kako sto ke vidis prvoto mislenje ke mi bide bas za ova a me mrzese da napravam nov zs mis e blokira stariot ok nema veza... Nema nisto pogresno da se prasa ako ne se prasa ne se doznava .Znaci ti odgovaram na prasanjevo od gledna tocka na prasaj patalec ne gatalec.1-Ako mozes da se kontroliras da pusis gendz samo vo mesecot ednas ok ,no ako toa ti e redovno zaboravi na rezultatite vo sportov.2-Ti go diregulira sekerot ti ja cica vodata taka da dodeka se stabiliziras ti trebaat 2-3 dena ako si pusel isto pred tolku vreme.3-Gubis motavacija vejke pusam 3 godina ama so rezim i sekavam deka vlijae vrz motavacijata letoto malce zacestiv zamalce i da ne go batalev zelezniot sport a toa e nesto sto ni na kraj pamet ne bi mi doslo.i kako za kraj ne pusi stvarno negativno vlijae pak ke se nadovrzam na 1 tocka ako mozes ednas mesecno ok fazla ako odis nema rezultati toa e toa pozz ;)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Некој има користено некој суплемент од now nutrition? Прашувам за омега 1 или 2 во аптека на зегин се негде околу 1100 денари. Кое точно незнам, се мислам дали да земам или не...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Не ретко некои од „големите момци“ за рекреација пушат трева. Некогаш и помага во делот со јадење :).
Порано се мислеше дека ти го намалува нивото на тестостерон ама испадна дека нема врска, така да покрај евентуалната мрза ако пред тренинг ти се погоди - тотално е неповрзано со било што.

Kajgana Shop

На врв Bottom