M1K1 007
не у еу
- Член од
- 7 јули 2009
- Мислења
- 1.796
- Поени од реакции
- 571
за топ листата ме изнасмеаSe slagam so tebe drugar , jas licno navivam za Kimi ama znam oti ne e najdobriot pa ne go preovelicuvam, eve kako bi izgledale Top 10 vozaci (rangirani spored vozacki veshtini) vo momentov spored mene:
1.Fernando Alonso
2.Jenson Button
3.Lewis Hamilton
4.Michael Schumacher
5.Sebastian Vetel
6.Marc Webber
7.Kimi Raikkonen
8.Nico Rosberg
9.Felipe Massa
10.Adrian Sutil
како ги оцени жити мајка
од последните 10 год? оти гледам и Кими го напиша ами Монтоја Хакинен....
Шуми на 4 то (изгледа го оцена според прикажаното во овие 2 год после камбекот и на овие год и гледај дека е многу блиску до овие на кои крвта им врие и се 10-15 год помлади од него
а да беше 30 години можам да замислам како ќе возеше.....
дури и премногу опасен (како и хамилтон) ќе брза како турчин бос никој нема да можи да го стигни и или ќе го прегреј моторот или в ѕид ќе мани или 2 трки ќе вози добро а 3 ќе го нема нигде (не е константен)Кими е многу опасен возач увек иде на све или ништо ми се допага неговиот стил сега ке видиме што ке направи со реното но неможе да очекуваме премногу поради тоа што не верувам дека ке направат болид достоен за освојување на титула но некој подиум или евентуално победа може да очекуваме.
Ја би го стаил Кими и пред Фетел и Вебер а и денешниот Шуми,само малце да се ухода 2 години се нема тркано Ф1
Убаво изгледа ја очекував погрдо да изгледаат болидиве годинава па ајде да се врати старата конкуренција за титула Мекларен vs Ferrari да ги тргнеме овие лименкиве доста им беше
а Шуми можи не е најбрз ама е најдобар е сега треба и мерџото да го средат (нијанси се во прашање,значи не е како батон кој вози како желка кој е и голем тактичар)
Кими ќе има далеку полесен камбек од Шуми оти е 10 год помлад и го немаше само 2 години гумите за оваа сезона ќе бидат нови значи од лани ќе бидат подруги и ќе му требаат можи 5-6 трки за да се навикни а за победа не се надевај многу (можи Спа ќе победи оти таа е непредвидлива трка а и му лежи)
и реното заборај го,нема појќе рено го јаде бубата
сега се вика Лотус
уште и Заубер да го викаш BMW
чао пријатно и до гледање
edit
изгледа мекларенот ќе биди најубав болид (низок нос имаше и лани и затоа вака изгледа и новиот) ама се надевам дека нема да е најбрз туку Ферари ќе им ги скрши кичмите на сите