Формула 1 - сезона 2012

• Креатор на темата Креатор на темата M1K1 007
  • Време на започнување Време на започнување
Кими :cuc:Незнам ни самиот зашто но многу ми се допага овој човек ама и голем малер е :confused:Ми се допага неговиот стил на возење оди на се или ништо,но почесто го добива тоа ништо или ке се удри или моторот јабана...Хах едино нешто што не ми се допага кај кими е неговата емоција,дај бе човек победуваш на трка овој мртов ладен,типичен финец :LOL:Освен Кими многу ми се допага Кубица ама и тој па уште поголем малер кај цела сезона не возеше па и нога скршил сега :/
Него многу ги унаказија болидиве,ептен лошо изгледаат,Мекларенот највеке ми се допага :)
Да се надеваме ке гледаме супер сезона не како лани уште во јуни се знаеше шампионот :confused:
Бај ду веј од сите тимови највеке симпатии имам за ферари,но каде е кими таму и јас :LOL:

alonso ima problem so hidraulikata i zatoa do sea izvoze samo 16kruga

Фетел си нема врска минатата сезона не го видов во ни еден асален директен дуел со конкуренција јак е само со болидов коа ке избега коа ке му се приближи некој блиску да го брка одма пага на притисок.

Си ги пропуштил тие трки.

Кој се бе тие трки ?:P
Цело време има пол позиција и завршува прв без конкуренција.

bravo petre
koga imash pari imas i sediste a i na trula vishna dosta mu bese

Пирели дополнително ги омекнува стратегиите

pirelli_p_zero_600_testiranja_2011.jpg

Стара вест е дека смесите на Пирели за 2012 ќе бидат помеки, иако ќе ги задржат истите четири категории (Тврди, Медиум, Меки и Супер-меки), но изборот на сетовите за првите три гран при трки во 2012 укажува дека повторно ќе гледаме многу акција во боксовите.

Имено, на трките во Австралија и Кина се предвидени помеки смеси отколку во 2011 година, додека во Малезија е зацврстен изборот, иако смесите ќе бидат помеки споредено со лани. Дополнително, забележлив е пристапот дека се бираат две сосесдни смеси на скалата на мекост, за разлика од претходно востановената пракса да се користат гуми со поголема разлика со идеја да се зачини стратешката борба.
tabela_pirelii_2011_2012.jpg
Според правилата, секој возач ке добие шест сета од потврдата смеса, како и пет сета од помеката смеса за секој гран при викенд. Во правилата за 2012 година е дозволено возачите (ако сакаат) да ги започнат сите сетови, но по завршетокот на тренинзите враќаат дел од гумите согласно утврдената динамика (по петочните тренинзи и по саботните тренинзи). Кога станува збор за гумите за дожд, возачите ќе добијат четири сета од интермедија варијантата и три сета од најекстремната спецификација за дожд.

Red Bull sumnja da Mercedes nešto skriva
e ne samo vie ke kriete

a za ova aj da vidime dali stvarno ke bidi vaka

:drk:

леле едвај чекам,кога алонсо ке го поминува овој петров за 1 круг

Директни преноси ќе врши некоја наша телевизија? .. до сега нема никакви најави, а се ближи стартот на сезоната. :)
Само да не се е*баваме со стримови.o_O (мада многу веројатно дека ќе е тоа..)

Директни преноси ќе врши некоја наша телевизија? .. до сега нема никакви најави, а се ближи стартот на сезоната. :)
Само да не се е*баваме со стримови.o_O (мада многу веројатно дека ќе е тоа..)
не се знае дали некоја телевизија ке ги откупи правата,лани после првите тренинзи во австралија дознавме дека мтв ги откупила правата

само миленко да не коментира, не е битно која тв.
табак супер беше незнам шо се стори чоеко

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom