Формула 1 - сезона 2012

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Se slagam so tebe drugar , jas licno navivam za Kimi ama znam oti ne e najdobriot pa ne go preovelicuvam, eve kako bi izgledale Top 10 vozaci (rangirani spored vozacki veshtini) vo momentov spored mene:
1.Fernando Alonso
2.Jenson Button
3.Lewis Hamilton
4.Michael Schumacher
5.Sebastian Vetel
6.Marc Webber
7.Kimi Raikkonen
8.Nico Rosberg
9.Felipe Massa
10.Adrian Sutil
за топ листата ме изнасмеа
како ги оцени жити мајка
од последните 10 год? оти гледам и Кими го напиша ами Монтоја Хакинен....
Шуми на 4 то (изгледа го оцена според прикажаното во овие 2 год после камбекот и на овие год и гледај дека е многу блиску до овие на кои крвта им врие и се 10-15 год помлади од него
а да беше 30 години можам да замислам како ќе возеше.....

Кими е многу опасен возач увек иде на све или ништо ми се допага неговиот стил сега ке видиме што ке направи со реното но неможе да очекуваме премногу поради тоа што не верувам дека ке направат болид достоен за освојување на титула но некој подиум или евентуално победа може да очекуваме.
Ја би го стаил Кими и пред Фетел и Вебер а и денешниот Шуми,само малце да се ухода 2 години се нема тркано Ф1 :)

Убаво изгледа ја очекував погрдо да изгледаат болидиве годинава па ајде да се врати старата конкуренција за титула Мекларен vs Ferrari да ги тргнеме овие лименкиве доста им беше :D
дури и премногу опасен (како и хамилтон) ќе брза како турчин бос никој нема да можи да го стигни и или ќе го прегреј моторот или в ѕид ќе мани или 2 трки ќе вози добро а 3 ќе го нема нигде (не е константен)

а Шуми можи не е најбрз ама е најдобар е сега треба и мерџото да го средат (нијанси се во прашање,значи не е како батон кој вози како желка кој е и голем тактичар)

Кими ќе има далеку полесен камбек од Шуми оти е 10 год помлад и го немаше само 2 години гумите за оваа сезона ќе бидат нови значи од лани ќе бидат подруги и ќе му требаат можи 5-6 трки за да се навикни а за победа не се надевај многу (можи Спа ќе победи оти таа е непредвидлива трка а и му лежи)

и реното заборај го,нема појќе рено го јаде бубата
сега се вика Лотус
уште и Заубер да го викаш BMW :tapp:

чао пријатно и до гледање :)

edit

изгледа мекларенот ќе биди најубав болид (низок нос имаше и лани и затоа вака изгледа и новиот) ама се надевам дека нема да е најбрз туку Ферари ќе им ги скрши кичмите на сите

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
дури и премногу опасен (како и хамилтон) ќе брза како турчин бос никој нема да можи да го стигни и или ќе го прегреј моторот или в ѕид ќе мани или 2 трки ќе вози добро а 3 ќе го нема нигде (не е константен)
На мене ми е топ стилот на Кими има муда човекот и јако шоу прикажува увек не заборавај светски шампион е а можеше да биде и двократен 2005 да не беа тапа моторите на Мерцедес кој му откажаа во најбитните моменти од сезоната.[/quote]

сега се вика Лотус
Лотус Рено се вика друже можам да го викам и Рено и Лотус ако сакам исти кур е а башка по достојно му е Рено пошто користи Рено мотор :D

Грмуш

Пичкмајчин
Член од
11 октомври 2007
Мислења
1.118
Поени од реакции
90
Фан сум на Ферари, безразлика кој вози во тој клуб...Али дека Фетел не е моментално најдобар возач и незнам баш, погледнете колку смирено вози без големи осцилации во трките...Вака збореа и на времето за Шумахер као демек да не му е болидот нема да направи ништо...Али така си иде тоа најдобар шофер во најдобар болид:)

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Aбе смирено вози али само кога ке им избега на другите тука да не прави грешки исто и на квалификации но кога ке почне да го стига некој одма пага на притисок.

Член од
31 јануари 2012
Мислења
10
Поени од реакции
1
за топ листата ме изнасмеа
како ги оцени жити мајка
од последните 10 год? оти гледам и Кими го напиша ами Монтоја Хакинен....
Шуми на 4 то (изгледа го оцена според прикажаното во овие 2 год после камбекот и на овие год и гледај дека е многу блиску до овие на кои крвта им врие и се 10-15 год помлади од него
а да беше 30 години можам да замислам како ќе возеше.....

а Шуми можи не е најбрз ама е најдобар е сега треба и мерџото да го средат (нијанси се во прашање,значи не е како батон кој вози како желка кој е и голем тактичар)

Кими ќе има далеку полесен камбек од Шуми оти е 10 год помлад и го немаше само 2 години гумите за оваа сезона ќе бидат нови значи од лани ќе бидат подруги и ќе му требаат можи 5-6 трки за да се навикни а за победа не се надевај многу (можи Спа ќе победи оти таа е непредвидлива трка а и му лежи)

сега се вика Лотус

чао пријатно и до гледање :)

edit

изгледа мекларенот ќе биди најубав болид (низок нос имаше и лани и затоа вака изгледа и новиот) ама се надевам дека нема да е најбрз туку Ферари ќе им ги скрши кичмите на сите
Ne li citas deka vo mojot post pisyva deka se rangirani spored vestinote vo momentov , ne znam kako moses Schumacher da go stavis pred Alonso koga Alonso go jadese uste vo vremeto koga bese vo Reno.
p.s. Baton e mnogu podobar vozac od Hamilton i toa go dokaza mnogu pati sezonava vozejki vo identicni bolidi.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Ете го Ферарито!
Не ми се допаѓа носот :confused:...некако ми е најгрдиот болид на Ферари откако гледам Ф1.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
p.s. Baton e mnogu podobar vozac od Hamilton i toa go dokaza mnogu pati sezonava vozejki vo identicni bolidi.
2010 Батон го јадеше а 2011 Хамилтон го изеде но ипак поинтересно вози Хамилтон,Батон е многу досаден и калкулира цело време овој иде на претекнувања и да победи.

Ете го Ферарито!
Не ми се допаѓа носот :confused:...некако ми е најгрдиот болид на Ферари откако гледам Ф1.

Грд но тоа е таков ке биде носот кај повекето болиди оваа година ми се свига задниот дел на болидот ајде да причекаме по детални слики да искочат.

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Па тоа е поентата да биде брз нели ех кога ке се потсетам какви беа порано болидите пред 2009 ги сјебаа тоталка а за болидов и Стефано Доменикали кажа дека ке биде грд на излед.

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
ako znae nekoj da mi kaze dali etihad seuste e sponzor na ferrari

Член од
19 мај 2008
Мислења
1.929
Поени од реакции
500
ako znae nekoj da mi kaze dali etihad seuste e sponzor na ferrari
Не е.

Ферари само нека ја прегази конкуренцијата и нека земе двојна круна оваа година (и кај возачи и кај конструктори) па ако сакаат нека го наречат и "дракула" а не само "грдото пајче" :)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
На мене ми е топ стилот на Кими има муда човекот и јако шоу прикажува увек не заборавај светски шампион е а можеше да биде и двократен 2005 да не беа тапа моторите на Мерцедес кој му откажаа во најбитните моменти од сезоната.

Лотус Рено се вика друже можам да го викам и Рено и Лотус ако сакам исти кур е а башка по достојно му е Рено пошто користи Рено мотор :D[/quote]

и вилијамс ред бул шит и катерхам користат рено мотор па и нив тогаш викај ги Ренаулт

Ne li citas deka vo mojot post pisyva deka se rangirani spored vestinote vo momentov , ne znam kako moses Schumacher da go stavis pred Alonso koga Alonso go jadese uste vo vremeto koga bese vo Reno.
во моментов а Кими нема возено 2 години :pos:
ај така нека е

а хам и бат ќе ги видиме оваа година доколку хам нема психички проблеми,ако мачката пак не му дава и пак греши на патеката.....
туку мене ме заболе за овие во мекларен кога јас не сум за нив

ај пријатно :)

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
Резултати од првиот ден тестирања:
1. Kimi Raikkonen Lotus-Renault 1m19.670s 73
2. Paul di Resta Force India-Mercedes 1m19.772s + 0.102 101
3. Nico Rosberg Mercedes 1m20.219s + 0.549 56
4. Mark Webber Red Bull-Renault 1m20.496s + 0.826 53
5. Daniel Ricciardo Toro Rosso-Ferrari 1m20.694s + 1.024 57
6. Michael Schumacher Mercedes 1m20.794s + 1.124 41
7. Kamui Kobayashi Sauber-Ferrari 1m21.353s + 1.683 106
8. Jenson Button McLaren-Mercedes 1m21.530s + 1.860 60
9. Felipe Massa Ferrari 1m22.815s + 3.145 69
10. Heikki Kovalainen Caterham-Renault 1m23.178s + 3.508 28
11. Pastor Maldonado Williams-Renault 1m23.371s + 3.701 25
11. Pedro de la Rosa HRT-Cosworth 1m23.676s + 4.006 44

Член од
1 февруари 2012
Мислења
3.678
Поени од реакции
4.208
Кими најак :)
Иако нема врска тестирањава сите си тестираат различни делови неможеме да кажеме кој болид е најдобар.
Али убаво е да го видиме Кими на врвот ипак :D

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ферари само нека ја прегази конкуренцијата и нека земе двојна круна оваа година (и кај возачи и кај конструктори) па ако сакаат нека го наречат и "дракула" а не само "грдото пајче" :)
Ред Бул и Вилијамс го имаат истиот нос, така да ќе има многу грди пајчиња.

Најверојатно ко шо изгледа само Мекларен ќе останат со нормален изглед сезонава :)

Kajgana Shop

На врв Bottom