LCD телевизори

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Tелевизорот е LG LED и е нов ( го купив пред месец и пол ) ... иначе има едно крпче за бришење кое беше во кутијата со него и него го користам за бришење и досега само на суво сум бришел , но не е тоа тоа ... дај кажи кое е тоа средство за бришење и каде го има ( ако знаеш ) .
Од Хубо маркет го купив, кај брат ми е моментално, јас завчера го чистев мојот монитор па затоа не ми е прирака, незнам како се викаше иди во некој таков маркет, и побарај средство за чистење на LCD само не го зимај најефтиното, разгледај ги убаво паковањата, обично кажуваат доста за квалитетот на самиот продукт.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Од Хубо маркет го купив, кај брат ми е моментално, јас завчера го чистев мојот монитор па затоа не ми е прирака, незнам како се викаше иди во некој таков маркет, и побарај средство за чистење на LCD само не го зимај најефтиното, разгледај ги убаво паковањата, обично кажуваат доста за квалитетот на самиот продукт.
Ок , фала за инфото .

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
А

Абе и јас се мислев за влажни марамчиња , но колку што знам не смее да се става никаква хемикалија на екранот туку може само обична вода на малку навлажнета крпа . Колку време користиш марамчиња и дали има проблем екранот од тоа ?
Нема везе, ги користам две години на 19" LCD монитор и на 32" LG LH3000 телевизор, бришат прашина, отпечатоци од прсти, плуканици и остали такви гадости без проблем.

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Нема везе, ги користам две години на 19" LCD монитор и на 32" LG LH3000 телевизор, бришат прашина, отпечатоци од прсти, плуканици и остали такви гадости без проблем.
Знам дека одлично се бриши со влажни марамчиња , само ми е страв да не се оштети екранот од хемикалијата ... како и да е ќе пробам па како сака нека е .

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
За бришење LCD / Plasma дисплеи користете S-BOX (специјален спреј со специјално марамче). Околу 400-500 ден. мислам дека е, го има во маливе продавници за РС опрема, а и по Нептун, Техномаркет и Веро, во црна кутија мислам дека е. Долго ќе трае и е ептен дорбо. Марамиците се срајне, не се заебавајте со такви глупости.

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
abe ne se zanesuvajte,jas ja cistam plazmata so sredstvo za cistenje staklo,obicno onie za kupatilo za cistenje na ogledala ,spricam i posle so suva krpa brisam staklo e :) :) :) :) ,plazmata ima zastitno staklo ,bukvalno staklo taka da tie sprejovi pagaat vo voda

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
abe ne se zanesuvajte,jas ja cistam plazmata so sredstvo za cistenje staklo,obicno onie za kupatilo za cistenje na ogledala ,spricam i posle so suva krpa brisam staklo e :) :) :) :) ,plazmata ima zastitno staklo ,bukvalno staklo taka da tie sprejovi pagaat vo voda
Значи имаш тапа дисплеј на кој се се рефлектира =)

kelaviot

Prime Сasual Dating - Genuine Damsels
Член од
10 мај 2010
Мислења
545
Поени од реакции
328
ne reflektira ,kao mat boja doaga nema refleksii

Член од
10 ноември 2009
Мислења
38
Поени од реакции
2
Би ве замолел некој поискусен во форумов, да ми помага кај да најдам Телевизор по можност 46 инчен од сони, нешто со камера, интернет, youtube, WLAN; Skype! Од новите овие ЛЕД, барав во Техномаркет, АМЦ, и Нептун ништо многу слабо кај нив...
Ако некој знае место обавезно да ме известите!

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Плазмата не се рефлектира стакло е дисплејот како crt не е како лцд и лед ко пластика
Епа ако е стакло како тогаш не рефлектира?
Исто и CRT рефлектира, затоа што е стакло дисплеј...

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Не читав се, но во последните 20-30 поста не прочитав ништо за Плазма ТВ LG 42 PW 450.... вреди ли ова нешто во конкуренција со споменатите Samsung 43 D450 Panasonic 42 C3E!? Има ли некој мислење за овој модел?

LG 42 PW 450

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.983
Поени од реакции
1.264
Не читав се, но во последните 20-30 поста не прочитав ништо за Плазма ТВ LG 42 PW 450.... вреди ли ова нешто во конкуренција со споменатите Samsung 43 D450 Panasonic 42 C3E!? Има ли некој мислење за овој модел?

LG 42 PW 450
Еве ти за овој телевизор дискусија и јас се двоумев, но сепак денес се одлучив за Самсунгот и го нарачав, го добивам во вторник - среда, инаку овој Самсунг, LG 42 PT 353 i Panasonic C3E спаѓаат во Best buy понуди за 2011 година. Имаш на претходната страна еден линк од колегата, каде е направена споредба меѓу трите модела па твое е да одбереш.

http://www.hdtelevizija.com/forum/viewtopic.php?f=34&t=3573
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 11:49 ---
Еве ти ја и споредбата
http://www.lcd-compare.com/index.php?action=compare&SAMPS43D450=on&LG42PT353=on&PANTXP42C3=on

haCk0r

Customization Windows OS
Член од
8 јануари 2009
Мислења
4.291
Поени од реакции
1.583
Епа ако е стакло како тогаш не рефлектира?
Исто и CRT рефлектира, затоа што е стакло дисплеј...
Моја грешка ја мислев дека се збори за она дека е осетлив на допир како кај лцд и лед

Член од
29 јануари 2012
Мислења
29
Поени од реакции
2
Би ве замолел некој поискусен во форумов, да ми помага кај да најдам Телевизор по можност 46 инчен од сони, нешто со камера, интернет, youtube, WLAN; Skype! Од новите овие ЛЕД, барав во Техномаркет, АМЦ, и Нептун ништо многу слабо кај нив...
Ако некој знае место обавезно да ме известите!
Ako si od Skopje pojdi karsi Ramstor vo zgradata kade sto e oriflame do nejze ima salon samo za Sony proizvodi.http://www.sony.com.mk/section/na-pocetok eve ti go i sajtot.Jas da sum na tvoe mesto bi zemal nekoj samsung,zosto sony koristi paneli na samsung momentalno eve ti link citaj http://hdtelevizija.com/2012/01/28/sonyjevi-televizori-2012-ce-koristiti-samsungove-s-pva-panele/.Samsung momentalno se No1 za lcd a za Plazma se razbira PANASONIC:cuc:
--- надополнето: 3 февруари 2012 во 22:52 ---

LG 42 PW 450
Dobra e LG PW450 za parite i samsungot D450,no vo nikoj slucaj nemozat so Panasonic 42C3E.Zasto se zaletuvate dali cita na usb ili ne a go zaboravate najvazniot moment(SLIKATA)Pa ako davas vise pari za tv ke si kupis i WDigital za 5000 denari i resen problem cita sve zivo i divo.Ako si za dobra Plazma zemi si Panasonic 42S30E mislam deka e 30.000 denari nema da zazalis.Site ovie sto gi nabrojav gi stava vo dzeb.Baska e full hd i cita skoro sve na usb ako ti e tolku vazno;)

Kajgana Shop

На врв Bottom