LCD телевизори

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
Дечки имам едно прашање. Знам дека многу од вас гледаат филмови на телевизорот преку усб, па може и некој друг го имал истиот "проблем". Значи телевизорот не го чита усб-то доколку е NTFS, а доколку е FAT неможе да се префрли фајл поголем од 4 гб, па сакав да прашам дали има некое чаре за да може да го решам ова?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Дечки имам едно прашање. Знам дека многу од вас гледаат филмови на телевизорот преку усб, па може и некој друг го имал истиот "проблем". Значи телевизорот не го чита усб-то доколку е NTFS, а доколку е FAT неможе да се префрли фајл поголем од 4 гб, па сакав да прашам дали има некое чаре за да може да го решам ова?

Побарај на нет
NTFS to FAT32 Converter

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
Ако тв не чита нтфс стик/хард диск, тогаш симнувај 720p brrip-bdrip филмови кои завземаат помалку од 4гб. Имаш одлични рипови од 2-3гб.:) Или ако ти е битно да се фул хд филмови од 7-8гб, тогаш ќе мораш во mkv merge да ги распарчуваш на по 3гб фајлови, па поради тоа ќе мораш и преводот во Subtitle Worskhop да го делиш на истите места.

Член од
31 јануари 2012
Мислења
6
Поени од реакции
1
Ако самиот телевизор не чита NTFS туку само FAT тогаш нормално е дека не може да адресира повеќе од 4 GB затоа што адресирањето е со 32 бита, единствен спас ти е да симнуваш фајлови помали од 4 GB.

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
хехе нема чааре
фатот толку ти е максимум
што телевизор е тоа да знам да го избегнувам ?

Член од
28 април 2009
Мислења
750
Поени од реакции
507
HDMI кабелче брат тоа е
барем нема да кинеш живци дали ти читало или не читало филм , дали преводот бил мал ...
Дали би имал проблем со губење на слика/сигнал доколку имам далечина 10-15 метри од ПЦ до ТВ-то?
И колку е одприлика метро таков кабел?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Дали би имал проблем со губење на слика/сигнал доколку имам далечина 10-15 метри од ПЦ до ТВ-то?
И колку е одприлика метро таков кабел?
Не знам дали имаш 15 метри таков кабел, најголем што имам видено е 8 метри.

Да, технички се збори дека се губи на квалитет, ама на мојов од 8 метри го немам забележано тоа. :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Jas imam gembird so pozlateni pinovi 10m kabel slikata si e kako na pocetokot koga koristev 3m HDMI kabel odnosno nema razlika.
P.S koga kupuvate podolg kabel bitno e kolku podolg tolku podebel kabel za podobar signal... Mojov kabel od 10m e poprilicno podebel od toj sto go imam od 3m.
I se razbira ver.1.4 za povraten audio signal da bide kabelot da prenesuva i video i audio.
10m = otprilika 1000den neznam sega tocno kolku se treba da se prasa...

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Да прашам едно глупо прашање :) ... дали може екранот на LCD телевизор да се чисти со малку навлажнета крпа/влажно марамче , или мора само со сува крпа .

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Да прашам едно глупо прашање :) ... дали може екранот на LCD телевизор да се чисти со малку навлажнета крпа/влажно марамче , или мора само со сува крпа .
Може, ама прво со сува, користи 100% памучни крпи, или микрофибер. Јас користам една течност специјална за тоа, се зависи од тоа колку квалитен телевизор/монитор имаш, ако е добар дај некои 200-300 денари за средство, ако не шибај со вода :D

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
Може, ама прво со сува, користи 100% памучни крпи, или микрофибер. Јас користам една течност специјална за тоа, се зависи од тоа колку квалитен телевизор/монитор имаш, ако е добар дај некои 200-300 денари за средство, ако не шибај со вода :D
Tелевизорот е LG LED и е нов ( го купив пред месец и пол ) ... иначе има едно крпче за бришење кое беше во кутијата со него и него го користам за бришење и досега само на суво сум бришел , но не е тоа тоа ... дај кажи кое е тоа средство за бришење и каде го има ( ако знаеш ) .

noviot

Форевер Aлоун :(
Член од
19 април 2006
Мислења
446
Поени од реакции
170
Јас користам влажни марамчиња за наочари од КАМ маркет (Selection Brilen - putztuch пишува на нив), ми вршат работа...

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.749
Поени од реакции
1.010
А
Јас користам влажни марамчиња за наочари од КАМ маркет (Selection Brilen - putztuch пишува на нив), ми вршат работа...
Абе и јас се мислев за влажни марамчиња , но колку што знам не смее да се става никаква хемикалија на екранот туку може само обична вода на малку навлажнета крпа . Колку време користиш марамчиња и дали има проблем екранот од тоа ?

Kajgana Shop

На врв Bottom