Work and travel USA

Член од
20 март 2008
Мислења
107
Поени од реакции
12
По колку долари неделно трошевте за храна, тие што бевте лани?
Ubo ti kaza newyorker, ja samo ke nadopolnam so moeto iskustvo, deka hranata i ne e tolku skapa... mojs da si kupis trista raboti so ke pominis cela nedela za jadenje, normalno poskromni raboti a i nema da te cini mn. Nemat mesto kj so nemas mikrobranova taka da sekoj obrok ke ti e topol. mojs da si prajs neso vo vid na tost ili takvi rab, imas eden ton hrana so se prajt vo mikrobranova i to za minuta vreme. ali kako i da e, nemat sekogas da gotvis ili da se stegas, jbg si posol amerika da vidis neso a ne da jajs samo "pasteti". taka da ne beri gajle :D

Член од
23 јануари 2012
Мислења
31
Поени од реакции
17
Барав низ темата поназад не најдов.

Ако не дај боже не ми дадат виза, ти враќаат нешто од парите, или ?
Сигурно дека ке добијаш виза.. Нема некој до сеа шо ги има одбиено за виза.. Без гајле биди ;)

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Сигурно дека ке добијаш виза.. Нема некој до сеа шо ги има одбиено за виза.. Без гајле биди ;)
Дај боже. Мене ме плаши само тоа што имам положено 3 од 5 испити, некои ми викаат доволно се, некои викаат без ниту еден положен испит пуштале, некои викаат морало цел прв семестар да ти биде чист, како ќе им се погодел денот таму. :) Ај нека дојде март па ќе видиме. :)

Член од
14 јуни 2011
Мислења
16
Поени од реакции
1
Има некој искуство од Sea Crest resort во North Falmouth или Ocean City, Maryland. Значи можност за втора работа, цени и сл. Сакаме да идеме преку Зип, само не сме се одлучиле на кое место?
Некој друг предлог ?

Член од
23 јануари 2012
Мислења
31
Поени од реакции
17
Ептен ако си тутурутка, значи буквално ништо да не кажиш таму, тогаш може да не ти дадат. :)
Да како шо кажаја.. Ама значи логично е ако ти незнајш ич англиски шо бараш Америка да одиш да работиш.. А и плус во денешницава со музика, филмови итн... би требало секој да знај англиски колку толку.. :)

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Да како шо кажаја.. Ама значи логично е ако ти незнајш ич англиски шо бараш Америка да одиш да работиш.. А и плус во денешницава со музика, филмови итн... би требало секој да знај англиски колку толку.. :)
Знам англиски.Само прашав доколку не би знаел дали ќе ми дадат виза зошто некој спомна дека ако си студент 100% ти даваат.
Што ако некој незнае и сака да оди баш поради тоа да научи англиски.

Член од
14 јуни 2011
Мислења
16
Поени од реакции
1
Дечки хостесите и басерите не земаат бакшиш, само серверот зема така ли? Како иде бакшижот се дели ли меѓу сите ..И дали подобра работа е house keeping или во ресторант сервер, басер или хостеса. Никако да одлучам помеѓу Cape Cod и Ocean City.

Член од
21 септември 2008
Мислења
14.600
Поени од реакции
14.428
Дечки хостесите и басерите не земаат бакшиш, само серверот зема така ли? Како иде бакшижот се дели ли меѓу сите ..И дали подобра работа е house keeping или во ресторант сервер, басер или хостеса. Никако да одлучам помеѓу Cape Cod и Ocean City.
Земаат и хостесите, сестра ми е хостеса знам зимаат и они, само многу помалку од келнерите. :)

Член од
20 октомври 2009
Мислења
58
Поени од реакции
13
Земаат и хостесите, сестра ми е хостеса знам зимаат и они, само многу помалку од келнерите. :)
Земаат и басерите.

Член од
5 февруари 2012
Мислења
2
Поени од реакции
0
Може ли некој со претходно искуство да ми каже што се случува со испитите во Јуни? и ако може уште еднаш да ми кажете кој прашања ги поставува работодавецот затоа што задутре сум на интревју

Член од
24 декември 2011
Мислења
14
Поени од реакции
21
Има некој што бил во Далас, Тексас? Ако има, колку од прилика се движи сместувањето, колкави се шансите за втора работа, и која позиција е најдобра од server, server assistant, food & beverage attendant? Се работи за работа во престижен хотел.
--- надополнето: 5 февруари 2012 во 20:52 ---
Има некој што бил во Далас, Тексас? Ако има, колку од прилика се движи сместувањето, колкави се шансите за втора работа, и која позиција е најдобра од server, server assistant, food & beverage attendant? Се работи за работа во престижен хотел.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.795
Поени од реакции
8.818
Иде некој преку Америкуест за North Dakota? :P
Да, јас. Повели прашај си :)
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 03:24 ---
Сакам да одам за прв пат за Америка и сакам да ве прашам која агенција е подобра ЗИП Травел или Америкуест?
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 15:22 ---
Сакам да аплицирам преку зип за Биг Кахуна, Дестин има некој што иде таму?
Ако имаш прашања сеуште за Америквест, повели.
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 03:25 ---
Има некој што ќе оди на саемот за 6 flags преку америкуест?

И дали има некој кој има работено во овој парк да сподели искуства?
Не знам за искуства, ама можеби можам да те поврзам со девојки кои ќе одат баш таму ако си заинтересиран/а.
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 03:29 ---
Дај боже. Мене ме плаши само тоа што имам положено 3 од 5 испити, некои ми викаат доволно се, некои викаат без ниту еден положен испит пуштале, некои викаат морало цел прв семестар да ти биде чист, како ќе им се погодел денот таму. :) Ај нека дојде март па ќе видиме. :)
Доволно ти се :) Повеќе од пола имаш, нека не те плашат :)
--- надополнето: 11 февруари 2012 во 03:30 ---
Ајде и јас да си прашам - колку ве коштаа патните трошоци?
Значи авионска карта+нивна(национална)карта?

Kajgana Shop

На врв Bottom