Висок сум 180 имам 73 кила дали би било пожелно да земам Quick Mass да рипнам за две недели 7 кила или многу ми е 80 кила на таа висина???Во случај да ми е тоа потребно ако знае некој нека пише колку би ми се зголемила мускулната маса(во цм) со +7 кила???
Е сега откога ќе престанам да го пијам дали ќе ми се врати телото како што ми било или ќе остане таа маса стекната со Quick Mass???
Можеш да мериш мускулна маса во кг( но тоа не значи дека ако качиш 7 кг си качил исто толку мускул) или можеш да се мериш врз основа на тоа колку креваш( да мериш сила) како на пример мртво, бенч, клекнувања..., а не може некој да ти каже колку ќе ти се промени физичкиот изглед во cm бидејќи тоа е индивидуална работа( поради конституција, скелет итн...)
Гејнерот ти е храна и нема да влијае на мускулната маса воопшто ако престанеш да го пиеш(тоа ти е исто како да кажеш, ако престанам да јадам стек ќе ми паднат мускулите)
За да станеш посилен и да порасне мускулот треба да го стимулираш, односно да креваш тежини, и обратно за да се намали треба да престанеш да вежбаш...