Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Да, сцената во мензата ме остави подзинат, како и реакцијата на жена му на Куртис. Еве сега ја најдов на youtube, ама не би ја ставил во темата за омилени сцени, колку да не расипам на некој. Такада еве ја овде:

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Да, сцената во мензата ме остави подзинат, како и реакцијата на жена му на Куртис. Еве сега ја најдов на youtube, ама не би ја ставил во темата за омилени сцени, колку да не расипам на некој. Такада еве ја овде:

Не ме бендиса филмот којзнае колку, но не жалам за потрошеното време. Сепак се работи за филм со релативно мал буџет па не треба ни да се очекуваат чуда. Ќе се потрудам да изгледам се што има со Jessica Chastain затоа што мислам дека ќе биде врвна актерка, иако дури на 30 годишна возраст се појавува во филм, глумела нешто малку по серии порано. Ја гледав во Tree of Life, Help, The Debt и сега во Take Shelter и беше одлична во сите. Остана уште Wild Salome кој како што читам и е прв снимен филм но сеуште не е излезен. Филмот е со Ал Пачино иначе, има оценка 8.5 и претчуствувам добри работи.

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Овој Wild Salome од памет ме извади кога го видов Оскар Вајлд на постерот. Дури и си реков...добро нели е....умрен...од пред 100 години :) Првпат гледам да стават автор/ сценарист на официјален постер. Инаку, ако веќе сакаш да изгледаш се' од жената која нема време за ништо, освен за снимање филмови, го имаш и Texas Killing Fields на нет.

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.707
Поени од реакции
34.251
Kaко гледате филм и седете на форум бе.. кога ќе научите? :pos:
Туку овој Take Shelter излезе нешто како The Road? Не го регистрирав многу, ама еве падна муабет овде онака..

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Арна пародија си направивте на вашите рецензии кај што наоѓате значење кое не било наменето да постои. :) Немам ништо против тоа, но не им давајте заслуга на екипата заради тоа што вие сте нашле некое значење. (монти пајтон)

Саут Парк добра епизода направија на оваа тема

Инаку the machinist го глеав и ми се свиѓа, барав similar movies to fight club. Уште сум нуб и ги немам гледано класициве (ваљда се класици). Предлози..?

• Ми се допаѓа
Reactions: VLJ

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Инаку the machinist го глеав и ми се свиѓа, барав similar movies to fight club. Уште сум нуб и ги немам гледано класициве (ваљда се класици). Предлози..?
Што знам... во која смисла слични? Бараш трилери со шокинг твист на крајот или бараш филмови со некакво пошироко значење, дури и ако го нема? :P

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Kaко гледате филм и седете на форум бе.. кога ќе научите? :pos:
Туку овој Take Shelter излезе нешто како The Road? Не го регистрирав многу, ама еве падна муабет овде онака..
Па не знам, горе-долу...

Член од
2 октомври 2008
Мислења
3.434
Поени од реакции
7.286
Што знам... во која смисла слични? Бараш трилери со шокинг твист на крајот или бараш филмови со некакво пошироко значење, дури и ако го нема? :P
Двете. Психолошки трилери ? Поширокото значење ми е поважно, ама твистот да не е на одмет :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Двете. Психолошки трилери ? Поширокото значење ми е поважно, ама твистот да не е на одмет :)
Некаде има, некаде нема:
Hard Candy
Final Analysis
The Game
Jacob's Ladder
Mr Brooks
Office Space
Falling Down

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Pluh, Harsh Times не е психолошки трилер, ама е многу добар.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Дајте луѓе некој филм за на школо да гледаме :icon_mrgr:
Да има што помалце дијалози, повеќе акција :))))
Повели 2
Нема дијалози :)
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 02:54 ---
Вечерва обавезно да го гледаш филмов.......овакво ремек дело не се пропушта :)
Неможеш да кажеш дека си филмоман/филмофил, а да го немаш ова ремек-дело изгледано :)
Го има изгледано, само никој не ја сфати дека се зеза :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Се' уште не знам дали филмов е брилијантна хорор-комедија која на ироничен начин ги исмејува другите филмови, или најзалудно потрошени 90 минути од мојот живот.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Се' уште не знам дали филмов е брилијантна хорор-комедија која на ироничен начин ги исмејува другите филмови, или најзалудно потрошени 90 минути од мојот живот.
Второто :)
Мене воопшто не ми се допадна...

Kajgana Shop

На врв Bottom