Гневни корисници на Blizoo во салон (видео)

Дали сте задоволни од дигиталната платформа на "Близу"

• Вкупно гласачи
    76

ЛеоЛе07

Не биди трол
Член од
8 октомври 2010
Мислења
879
Поени од реакции
375
Овие изгледа кружат. Една недела порано беше во Карпош 3, овој викенд во Кисела Вода. Заклучок: Спремај се Аеродром за Ураганот Blizoo.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.920
Поени од реакции
41.887
Абе од Телекабел нема подобри можеби нема голем лимит интернетот и некоја голема брзина барем не си обврзан со договор кога сакаш модемот и фрлеш ако не си задоволен и чао.
Каков Близу каков ОНЕ и Т-Home да ме дупат со тоа дека мора да почитувам договор и дека имаат право да менат канали и брзини како не и да ме уценуват потпиши нов договор ќе имаш поголем лимит, плати плус 150 ден ќе имаш плус програми и кога да видеш HBO, Еуроспорт и Спорт Клуб за плус 300 ден. :гомце: :D

Член од
7 септември 2008
Мислења
371
Поени од реакции
109
Поминаа тие времиња кога на првото ресиверче мислам што го даваа(бесплатно) идеше Спорт клуб и спорт клуб +, ХБО и ХБО комедија ХТВ 2 Нова ТВ ОБН, и ППВ канали со филмови, мислиш дека имаш dream box без антена и мотор. Од кога ги тргнаа тие канали и почнаа да нудат канали кој 70% од нив одат FTA на сателит се се полоши и полоши. Прво многу е дискутабилно што не нудат спорт клуб или спорт клуб + може и Арена спорт. Едно време ме интересираше ветуваа воведување на посебен спортски пакет ама на крај рекоа дека нивниот концепт бил да имаат што повеке музишки канали и канали за разонода. Ова што го дава како телевизија ниту се канали за разонода туку канали за откажување на нивните услуги. Проблемот е што најверојатно кабелските оператори и другите платформи што нудат тв се поделени и некој ги нема во тој реон каде што живееш па чисто треба да си срекен за да имаш оператор кој ке ги исполни твоите критериуми. Повторно ке напишам дека во другите земји што не опкружуваат има оператори што за тие пари ние што ги плакаме овде даваат многу подобри и поквалитетни услуги.

Член од
25 февруари 2010
Мислења
1.158
Поени од реакции
879
Братче кога беа кејблтел беше тип-топ...
се сложувам, точно така...друго...читам од некои членови, претпоставувам млади деца велат-па имате интернет, гледајте тв таму :D абе, имате вие родители, баби, дедовци или сите живеете самачки живот?? и што треба, да доаѓаат во вашата детска соба, ај бабино пушти ми вести да гледам? :D ај дедино пушти ми ја утакмицата АКО САКАШ? или сите сте до тој степен на себичност стасани па не сте ни свесни што пишувате на форумот!!

С

Сибињанин Јанко

Гостин
Порано кога беа Cable tel си вадев се живо и диво од Замунда со ненормална брзина дури и кога ми беше пројден лимитот. Сега среќен сум со 30 килобајти во секунда.

saskon

Член од
22 август 2008
Мислења
2.231
Поени од реакции
5.464
се сложувам, точно така...друго...читам од некои членови, претпоставувам млади деца велат-па имате интернет, гледајте тв таму :D абе, имате вие родители, баби, дедовци или сите живеете самачки живот?? и што треба, да доаѓаат во вашата детска соба, ај бабино пушти ми вести да гледам? :D ај дедино пушти ми ја утакмицата АКО САКАШ? или сите сте до тој степен на себичност стасани па не сте ни свесни што пишувате на форумот!!
И точно - компјутерот си е компјутер, телевизорот си е телевизор. Секој за своја намена.
Она што посебно иритира е тоа што можеш да го најдеш и гледаш на интернет ниту Blizoo ниту било кој оператор не можат да замислат да го реемитуваат поготово во ХД формат. Може и иднината на телевизијата лежи токму преку интернет без некој да ми забранува што смеам да гледам.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Секој член на форумот си има свое мислење, но факт е дека доколку веќе се нуди услуга дигитална телевизија треба да биде навистина дигитална телевизија. Ова што го работи близу е чисто изигрување на корисниците. Договори се потпишани за пакетите односно каналите кои сега ги нема. Така да секој има право да го каже своето мислење но сите знаат дека ова го има само во Македонија. Да ти исклучи 21 канал а да не стави никаква замена.....

Nymphadora

Емоцинално незрело џубре
Член од
2 февруари 2009
Мислења
986
Поени од реакции
1.672
Колку ли црепови шетаат по нашава земја со интернет и кабловска за која до вчера не ни знаеле дека постои? Луѓево кај нас се просто да се чудиш. Кога сме кај инциденти кај Близо и македонската урлачка некултура и јас бев сведок на ваков инцидент и тоа поприлично голем кај мене во нивниот салон.

Се случило да ги исклучат кориснициве со неплатени сметки без никакво предупредување, според кажувањето на луѓево. Пусто комунистичко, уште чекаат некој на телефон да им се јави за да им каже: Драг мој кориснику имаш сметка за плаќање. Ај ако сакаш плати ја! Никој не се сетил дека на сметката ти пишува до кој датум треба да ја платиш за да не те исклучат. И идам гледам редица каква што немам видено во животот. Внатре едно 2-3 мажи истовремено и се дерат на жената што работи, абе мислам дека ја преплашија. Тоа закани по живот, пцуење, жив резил. Срам ми беше да ги слушам. Отидов да си ја платам сметката во 11 часот, успеав после неколку пати одење да си ја платам тек вечерта во 8 и немав никаков проблем со тоа. Арно ама заради урлањето на секој можен кој влезе, а кој сака да покаже супериорност и македонското: "можам да те испцујам на 100 начини ако сакам", веројатно ќе успеев тоа да го направам многу порано. Нејсе. Кога влегов внатре влегле пет шест души и си прават муабет, а никој не плаќа сметка. Па они биле запрепастени, една на секој можен внатре му раскажа како тоа детето нејзино сирото не можело да си гледа цртани дента, па она многу се потресла. Пола саат пет души плаќаа сметка. Последниот се погоди ретардос па почна да и се развикува на жената. Ај си ќутев до тогаш, ама просто морав да реагирам. И викам на жената во салон: Добро како цел ден ги трпите луѓево. Поголема некултура немам видено, на што личи ова викање овде? И типот ни две ни три: Па ќе викам бе, кога сум корисник. Добро му викам, што ти е женава крива? Па не ми е, ми вика. Чудесии.

Кога се работи нивните услуги. Јас користам целосен нивен пакет и сум задоволна. Нетот не ми паѓа, неограничен, телефонската линија е одлична, а на кабловска гледам само ФОКС и Еуроспорт, па не ми недостигаат други програми. Во секој случај, кој не е задоволен нека раскинува договор. Многу едноставно, имате ставка во договорот која ви го овозможува тоа.
Ах колку јас посакувам на таквите како тебе што тропаат од памет да им се зезне и нет и све па да видите после како ќе си фрлате по 1000 и кусур денари секој месец а ќе бидете како да живеете во планина без тв, тел и нет.. па да ве видам дали вие мирно ќе си седите и ќе чекате некој да се сожали на вас па да ви дојде и да го поправи сето тоа.
Тие бесни корисници се бесни со причина.. размисли малце пред да земеш и да ги обвинуваш тие луѓе. Они даваат пари за тие услуги.. уредно плаќаат... (за исклучоците не зборувам.. ни јас не ги оправдувам) ама за оние што редовно си ги плаќаат сметките како јас на пример и што некоја полуписмена будала ме лаже у очи и ми кажува дека проблемот не е од кај нив.. сите други се криви само они не.. е стварно фрустрирачко и нормално е дека и на најтолерантниот човек ќе му прекипи и ќе отиде да се жали и да се кара со нив. ЗОШТО?! затоа што тоа е мое право..
ти препорачувам да земеш некој договор и да го прочиташ па да видиш колку е "лесно" да се раскине и кој наебуе у сето тоа ..

сето ова што тука го пишуваат незадоволните корисници е затоа што не сакаме и некој друг да се заебе како ние што сме се заебале и убаво е луѓето да ги знаат двете страни од приказната... нели.. не е се секогаш розево како што е во рекламите.

Член од
11 јуни 2011
Мислења
382
Поени од реакции
187
Одговор од "Близу" на нивниот профил на фејсбук кон качувачот на видеото:
Blizoo,Dame , во однос на Вашиот пост ве молиме погледнете ја правната напомена на следниот линк: https://www.facebook.com/blizoo.mk?sk=app_165463920216232. Исто така, доколку не го отстраните видеото кое е снимано во простор каде е строго забрането снимање ( првенствено заради заштита на податоци) ќе бидете контактирани од нашата правна служба.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.816
Поени од реакции
11.440
Братче кога беа кејблтел беше тип-топ.
Хаха која смешка е ова :icon_mrgr: за кого како другар, за кого како. Јас одговорно ти кажувам цела железара ќе ги палеше живи за нивната неспремност и нестручност. Чест на исклучоци, не викам не. Ама врска си немаа од памтивек.

Член од
14 мај 2009
Мислења
1.581
Поени од реакции
1.853
Многу постови на оваа тема, ги погледнав и анкетата и последните десетина... Општ е впечаток дека Близоо се елементарна непогода со понудата на телевизијата и со телефонијата (што пак осетив на свој грб)... прашање. Дали Телекабел е достапен за корисници во К Вода, живеам во близина на Св. Петка .... дали има поделеност меѓу кабелските оператори по територии и општини. И уште едно прашање, дали има задоволни од услугите на Телекабел..... МОЖЕ И ПП!:)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ах колку јас посакувам на таквите како тебе што тропаат од памет да им се зезне и нет и све па да видите после како ќе си фрлате по 1000 и кусур денари секој месец а ќе бидете како да живеете во планина без тв, тел и нет.. па да ве видам дали вие мирно ќе си седите и ќе чекате некој да се сожали на вас па да ви дојде и да го поправи сето тоа.
Тие бесни корисници се бесни со причина.. размисли малце пред да земеш и да ги обвинуваш тие луѓе. Они даваат пари за тие услуги.. уредно плаќаат... (за исклучоците не зборувам.. ни јас не ги оправдувам) ама за оние што редовно си ги плаќаат сметките како јас на пример и што некоја полуписмена будала ме лаже у очи и ми кажува дека проблемот не е од кај нив.. сите други се криви само они не.. е стварно фрустрирачко и нормално е дека и на најтолерантниот човек ќе му прекипи и ќе отиде да се жали и да се кара со нив. ЗОШТО?! затоа што тоа е мое право..
ти препорачувам да земеш некој договор и да го прочиташ па да видиш колку е "лесно" да се раскине и кој наебуе у сето тоа ..

сето ова што тука го пишуваат незадоволните корисници е затоа што не сакаме и некој друг да се заебе како ние што сме се заебале и убаво е луѓето да ги знаат двете страни од приказната... нели.. не е се секогаш розево како што е во рекламите.
Девојче ај препрочитај што сум пишала ти се молам пред да тресеш зелени. Сум имала проблеми со нет, не се секирај договорот си го знам итн итн, да не го тупам. Ако мислиш дека со тоа што ќе го испцуеш вработен во салон заради проблемот и со тоа си решила се, само напред, која сум јас да те спречам.

П.С Ова со болдов ти е јако. Македонска работа.

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.767
Поени од реакции
8.196
Го избришале клипот ,ај ако го има некој нека го стави да го гледам

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Одговор од "Близу" на нивниот профил на фејсбук кон качувачот на видеото:
Blizoo,Dame , во однос на Вашиот пост ве молиме погледнете ја правната напомена на следниот линк: https://www.facebook.com/blizoo.mk?sk=app_165463920216232. Исто така, доколку не го отстраните видеото кое е снимано во простор каде е строго забрането снимање ( првенствено заради заштита на податоци) ќе бидете контактирани од нашата правна служба.
лол. Уште па го избришал тој.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Предходниот договор шо го имав со кејблтел, беше општо за услугите на кејблтел, т.е те обврзуе да користиш нешто, ама не кој пакет, (освен ако не си од тие промотивните шо беа, моќни а ефтини), и практично можевме да го смениме пакетот еднаш у 3 месеца таму колку беше, сега немоеш така, т.е немоеш уопште да го смениш пакетот, па дури и поскап пакет ако е, без да го раскинеш договорот и да испоплаќаш пенали.
Не сум знаел дека напраиле ваква пракса, малце ми е нелогично бидејќи е полошо за нив. :)

Ќе ги прашам во салон за менување на пакет, да видам што ќе ми кажат за мојот.
--- надополнето: 2 февруари 2012 во 06:56 ---

И откако се издра на теткиците во салон, полесно ти беше?

Прочитај прво што беше поентата на нејзиниот пост, а после реплицирај.

Kajgana Shop

На врв Bottom