се сложувам, точно така...друго...читам од некои членови, претпоставувам млади деца велат-па имате интернет, гледајте тв таму абе, имате вие родители, баби, дедовци или сите живеете самачки живот?? и што треба, да доаѓаат во вашата детска соба, ај бабино пушти ми вести да гледам? ај дедино пушти ми ја утакмицата АКО САКАШ? или сите сте до тој степен на себичност стасани па не сте ни свесни што пишувате на форумот!!Братче кога беа кејблтел беше тип-топ...
И точно - компјутерот си е компјутер, телевизорот си е телевизор. Секој за своја намена.се сложувам, точно така...друго...читам од некои членови, претпоставувам млади деца велат-па имате интернет, гледајте тв таму абе, имате вие родители, баби, дедовци или сите живеете самачки живот?? и што треба, да доаѓаат во вашата детска соба, ај бабино пушти ми вести да гледам? ај дедино пушти ми ја утакмицата АКО САКАШ? или сите сте до тој степен на себичност стасани па не сте ни свесни што пишувате на форумот!!
Ах колку јас посакувам на таквите како тебе што тропаат од памет да им се зезне и нет и све па да видите после како ќе си фрлате по 1000 и кусур денари секој месец а ќе бидете како да живеете во планина без тв, тел и нет.. па да ве видам дали вие мирно ќе си седите и ќе чекате некој да се сожали на вас па да ви дојде и да го поправи сето тоа.Колку ли црепови шетаат по нашава земја со интернет и кабловска за која до вчера не ни знаеле дека постои? Луѓево кај нас се просто да се чудиш. Кога сме кај инциденти кај Близо и македонската урлачка некултура и јас бев сведок на ваков инцидент и тоа поприлично голем кај мене во нивниот салон.
Се случило да ги исклучат кориснициве со неплатени сметки без никакво предупредување, според кажувањето на луѓево. Пусто комунистичко, уште чекаат некој на телефон да им се јави за да им каже: Драг мој кориснику имаш сметка за плаќање. Ај ако сакаш плати ја! Никој не се сетил дека на сметката ти пишува до кој датум треба да ја платиш за да не те исклучат. И идам гледам редица каква што немам видено во животот. Внатре едно 2-3 мажи истовремено и се дерат на жената што работи, абе мислам дека ја преплашија. Тоа закани по живот, пцуење, жив резил. Срам ми беше да ги слушам. Отидов да си ја платам сметката во 11 часот, успеав после неколку пати одење да си ја платам тек вечерта во 8 и немав никаков проблем со тоа. Арно ама заради урлањето на секој можен кој влезе, а кој сака да покаже супериорност и македонското: "можам да те испцујам на 100 начини ако сакам", веројатно ќе успеев тоа да го направам многу порано. Нејсе. Кога влегов внатре влегле пет шест души и си прават муабет, а никој не плаќа сметка. Па они биле запрепастени, една на секој можен внатре му раскажа како тоа детето нејзино сирото не можело да си гледа цртани дента, па она многу се потресла. Пола саат пет души плаќаа сметка. Последниот се погоди ретардос па почна да и се развикува на жената. Ај си ќутев до тогаш, ама просто морав да реагирам. И викам на жената во салон: Добро како цел ден ги трпите луѓево. Поголема некултура немам видено, на што личи ова викање овде? И типот ни две ни три: Па ќе викам бе, кога сум корисник. Добро му викам, што ти е женава крива? Па не ми е, ми вика. Чудесии.
Кога се работи нивните услуги. Јас користам целосен нивен пакет и сум задоволна. Нетот не ми паѓа, неограничен, телефонската линија е одлична, а на кабловска гледам само ФОКС и Еуроспорт, па не ми недостигаат други програми. Во секој случај, кој не е задоволен нека раскинува договор. Многу едноставно, имате ставка во договорот која ви го овозможува тоа.
Хаха која смешка е ова за кого како другар, за кого како. Јас одговорно ти кажувам цела железара ќе ги палеше живи за нивната неспремност и нестручност. Чест на исклучоци, не викам не. Ама врска си немаа од памтивек.Братче кога беа кејблтел беше тип-топ.
Девојче ај препрочитај што сум пишала ти се молам пред да тресеш зелени. Сум имала проблеми со нет, не се секирај договорот си го знам итн итн, да не го тупам. Ако мислиш дека со тоа што ќе го испцуеш вработен во салон заради проблемот и со тоа си решила се, само напред, која сум јас да те спречам.Ах колку јас посакувам на таквите како тебе што тропаат од памет да им се зезне и нет и све па да видите после како ќе си фрлате по 1000 и кусур денари секој месец а ќе бидете како да живеете во планина без тв, тел и нет.. па да ве видам дали вие мирно ќе си седите и ќе чекате некој да се сожали на вас па да ви дојде и да го поправи сето тоа.
Тие бесни корисници се бесни со причина.. размисли малце пред да земеш и да ги обвинуваш тие луѓе. Они даваат пари за тие услуги.. уредно плаќаат... (за исклучоците не зборувам.. ни јас не ги оправдувам) ама за оние што редовно си ги плаќаат сметките како јас на пример и што некоја полуписмена будала ме лаже у очи и ми кажува дека проблемот не е од кај нив.. сите други се криви само они не.. е стварно фрустрирачко и нормално е дека и на најтолерантниот човек ќе му прекипи и ќе отиде да се жали и да се кара со нив. ЗОШТО?! затоа што тоа е мое право..
ти препорачувам да земеш некој договор и да го прочиташ па да видиш колку е "лесно" да се раскине и кој наебуе у сето тоа ..
сето ова што тука го пишуваат незадоволните корисници е затоа што не сакаме и некој друг да се заебе како ние што сме се заебале и убаво е луѓето да ги знаат двете страни од приказната... нели.. не е се секогаш розево како што е во рекламите.
лол. Уште па го избришал тој.Одговор од "Близу" на нивниот профил на фејсбук кон качувачот на видеото:
Blizoo, Dame , во однос на Вашиот пост ве молиме погледнете ја правната напомена на следниот линк: https://www.facebook.com/blizoo.mk?sk=app_165463920216232. Исто така, доколку не го отстраните видеото кое е снимано во простор каде е строго забрането снимање ( првенствено заради заштита на податоци) ќе бидете контактирани од нашата правна служба.
Не сум знаел дека напраиле ваква пракса, малце ми е нелогично бидејќи е полошо за нив.Предходниот договор шо го имав со кејблтел, беше општо за услугите на кејблтел, т.е те обврзуе да користиш нешто, ама не кој пакет, (освен ако не си од тие промотивните шо беа, моќни а ефтини), и практично можевме да го смениме пакетот еднаш у 3 месеца таму колку беше, сега немоеш така, т.е немоеш уопште да го смениш пакетот, па дури и поскап пакет ако е, без да го раскинеш договорот и да испоплаќаш пенали.
И откако се издра на теткиците во салон, полесно ти беше?Ах колку јас посакувам на таквите како тебе што тропаат од памет да им се зезне и нет и све па да видите после како ќе си фрлате по 1000 и кусур денари секој месец а ќе бидете како да живеете во планина без тв, тел и нет.. па да ве видам дали вие мирно ќе си седите и ќе чекате некој да се сожали на вас па да ви дојде и да го поправи сето тоа.
Тие бесни корисници се бесни со причина.. размисли малце пред да земеш и да ги обвинуваш тие луѓе. Они даваат пари за тие услуги.. уредно плаќаат... (за исклучоците не зборувам.. ни јас не ги оправдувам) ама за оние што редовно си ги плаќаат сметките како јас на пример и што некоја полуписмена будала ме лаже у очи и ми кажува дека проблемот не е од кај нив.. сите други се криви само они не.. е стварно фрустрирачко и нормално е дека и на најтолерантниот човек ќе му прекипи и ќе отиде да се жали и да се кара со нив. ЗОШТО?! затоа што тоа е мое право..
ти препорачувам да земеш некој договор и да го прочиташ па да видиш колку е "лесно" да се раскине и кој наебуе у сето тоа ..
сето ова што тука го пишуваат незадоволните корисници е затоа што не сакаме и некој друг да се заебе како ние што сме се заебале и убаво е луѓето да ги знаат двете страни од приказната... нели.. не е се секогаш розево како што е во рекламите.