Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Не би се сложил тука со тебе... Мислам, глумата е океј, на ниво, сепак станува збор за големи актерски имиња, ама сценариото е очајно и полно со дупки....
Настрана тоа, и крајот не ми се свиѓаше. Многу преценет филм, ама тотално се слагам со ова, култна сцена: The scene in the rain is a good one, with Janine being the more watchable of the two. The camera seemed to reflect that as well, giving her more face time than Jenna.

П.С. - филмов не е за секого.

Не би се сложил тука со тебе... Мислам, глумата е океј, на ниво, сепак станува збор за големи актерски имиња, ама сценариото е очајно и полно со дупки....
Настрана тоа, и крајот не ми се свиѓаше. Многу преценет филм, ама тотално се слагам со ова, култна сцена: The scene in the rain is a good one, with Janine being the more watchable of the two. The camera seemed to reflect that as well, giving her more face time than Jenna.

П.С. - филмов не е за секого.

Се сложувам со тебе за крајот, некако многу неочекувано и избрзано делува. Како да остана приказната недокажана... Но, сепак ваквите филмови се тие што едуцираат најмногу, што ти даваат нова смисла на животот. Инаку крајно трогателен филм, задолжително паломици уз себе.

И да, филмов дефинитивно не е за секој, има длабоко навлагање во филозофијата на животот, што не секој може да го разбере

Се сложувам со тебе за крајот, некако многу неочекувано и избрзано делува. Како да остана приказната недокажана... Но, сепак ваквите филмови се тие што едуцираат најмногу, што ти даваат нова смисла на животот. Инаку крајно трогателен филм, задолжително паломици уз себе.

И да, филмов дефинитивно не е за секој, има длабоко навлагање во филозофијата на животот, што не секој може да го разбере

Не само во филозофијата, во филмот најдлабоко се навлегува и во многу други важни работи.

Љубовната приказна е испреплетена како миленцето што стои над телевизорот (кое не случајно режисерот го вметнал таму, ја симболизира нивната љубов) кога тие двајца конечно ќе се бакнат и ќе се предадат еден на друг.

Крајот е толку трогателен што целата залиха на паломи ја потрошив...

Се земаа ли барем децата на крајот?
Не. Иако приказната целеше кон тоа, еве всушност како заврши на крајот
And the next two hours is devoted to their efforts to get out of hell, efforts that will (and here's the spoiler) ultimately come to naught! They don't get out of hell! So what was the point?

џимеј ај гледај го Догвил па да го ставиме филмов во темана без спојлери? :)

Постои ризик детево што бара предлог да помине полошо од мојот школски кој реши да се зеза во средно со најстрогиот можен професор по општествени науки. Професорот побара од нас да земеме филм по наш избор за да го гледаме на час по социологија. Школскиот ни две ни три, го донесе Freddy Got Fingered ( колку ретардиран филм е овој само тој што го гледал знае). :pos: Професорот пропадна под катедра, ама фино си почека да го догледаме филмот на кој се смеевме како будали, а тој подоцна се справи со школскиов

џимеј ај гледај го Догвил па да го ставиме филмов во темана без спојлери? :)
Го спуштив и скроз заборавив на него. Ќе го гледам утре/заутре. Се заразив со Scrubs и по цели денови гледам само тоа. :) Добра идеја иначе, после мислењава ќе ги префрлиме таму, а и имав нешто да прашам (со оглед на тоа дека само малку луѓе на форум го имаме гледано филмов, не верувам да се развие којзнае каква дискусија...)

Го спуштив и скроз заборавив на него. Ќе го гледам утре/заутре. Се заразив со Scrubs и по цели денови гледам само тоа. :) Добра идеја иначе, после мислењава ќе ги префрлиме таму, а и имав нешто да прашам (со оглед на тоа дека само малку луѓе на форум го имаме гледано филмов, не верувам да се развие којзнае каква дискусија...)

Ио, да му кажеме со време или сам да дознае? :D

него, J. Edgar на добра снимка слабо а?

ако има некој, нека прати линк од торент :)

За да биде комплетен ефектот, женско го постави прашањево! :D

Не. Иако приказната целеше кон тоа, еве всушност како заврши на крајот
And the next two hours is devoted to their efforts to get out of hell, efforts that will (and here's the spoiler) ultimately come to naught! They don't get out of hell! So what was the point?

најверојатно во првиов дел беше претставен пеколот, во вториот ќе биде чистилиштето, а во третото рајот.

не ли виде на почетокот коа пишаа based on a novel by Dante Alighieri - Divine Comedy

ping. IoSono will like this! :D

забегав... се извињавам! :нинџ:

Вечерва обавезно да го гледаш филмов.......овакво ремек дело не се пропушта :)
Неможеш да кажеш дека си филмоман/филмофил, а да го немаш ова ремек-дело изгледано :)

Шега на страна, имам гледано како се снима филмот, мислам на Viasat Explorer. Janine ептен беше унесена во улогата, изнајмуваше професор по глума за да ја долови поавтентично целата атмосфера која ја замислил Данте.

П.С. Ако одат веќе вакви филмови во генералната дискусија за филмови, подобро да се почне од Пиратките. Филмот е повисокобуџетен, сценариото е полно со секакви пресврти, а и глумата е на ниво.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom