Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
Се земаа ли барем децата на крајот?
Не. Иако приказната целеше кон тоа, еве всушност како заврши на крајот
And the next two hours is devoted to their efforts to get out of hell, efforts that will (and here's the spoiler) ultimately come to naught! They don't get out of hell! So what was the point?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
џимеј ај гледај го Догвил па да го ставиме филмов во темана без спојлери? :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Постои ризик детево што бара предлог да помине полошо од мојот школски кој реши да се зеза во средно со најстрогиот можен професор по општествени науки. Професорот побара од нас да земеме филм по наш избор за да го гледаме на час по социологија. Школскиот ни две ни три, го донесе Freddy Got Fingered ( колку ретардиран филм е овој само тој што го гледал знае). :pos: Професорот пропадна под катедра, ама фино си почека да го догледаме филмот на кој се смеевме како будали, а тој подоцна се справи со школскиов

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.348
џимеј ај гледај го Догвил па да го ставиме филмов во темана без спојлери? :)
Го спуштив и скроз заборавив на него. Ќе го гледам утре/заутре. Се заразив со Scrubs и по цели денови гледам само тоа. :) Добра идеја иначе, после мислењава ќе ги префрлиме таму, а и имав нешто да прашам (со оглед на тоа дека само малку луѓе на форум го имаме гледано филмов, не верувам да се развие којзнае каква дискусија...)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Го спуштив и скроз заборавив на него. Ќе го гледам утре/заутре. Се заразив со Scrubs и по цели денови гледам само тоа. :) Добра идеја иначе, после мислењава ќе ги префрлиме таму, а и имав нешто да прашам (со оглед на тоа дека само малку луѓе на форум го имаме гледано филмов, не верувам да се развие којзнае каква дискусија...)
Ио, да му кажеме со време или сам да дознае? :D

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
него, J. Edgar на добра снимка слабо а?

ако има некој, нека прати линк од торент :)

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
За да биде комплетен ефектот, женско го постави прашањево! :D

Не. Иако приказната целеше кон тоа, еве всушност како заврши на крајот
And the next two hours is devoted to their efforts to get out of hell, efforts that will (and here's the spoiler) ultimately come to naught! They don't get out of hell! So what was the point?
најверојатно во првиов дел беше претставен пеколот, во вториот ќе биде чистилиштето, а во третото рајот.

не ли виде на почетокот коа пишаа based on a novel by Dante Alighieri - Divine Comedy

ping. IoSono will like this! :D

забегав... се извињавам! :нинџ:

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Вечерва обавезно да го гледаш филмов.......овакво ремек дело не се пропушта :)
Неможеш да кажеш дека си филмоман/филмофил, а да го немаш ова ремек-дело изгледано :)

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Шега на страна, имам гледано како се снима филмот, мислам на Viasat Explorer. Janine ептен беше унесена во улогата, изнајмуваше професор по глума за да ја долови поавтентично целата атмосфера која ја замислил Данте.

П.С. Ако одат веќе вакви филмови во генералната дискусија за филмови, подобро да се почне од Пиратките. Филмот е повисокобуџетен, сценариото е полно со секакви пресврти, а и глумата е на ниво.

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Шега на страна, имам гледано како се снима филмот, мислам на Viasat Explorer. Janine ептен беше унесена во улогата, изнајмуваше професор по глума за да ја долови поавтентично целата атмосфера која ја замислил Данте.

П.С. Ако одат веќе вакви филмови во генералната дискусија за филмови, подобро да се почне од Пиратките. Филмот е повисокобуџетен, сценариото е полно со секакви пресврти, а и глумата е на ниво.
Нема да одат, не се навикнувајте :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
ВЉ, го гледам овој Take Shelter... ќе се случи нешто или да си легнам?

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Ќе се случи... нешто. И да, филмот е бавен, ама ја не ни осетив кога поминаа 100 минути.
Некои филмови вреди да се изгледаат и поради една сцена, а сцената во мензата или што год да беше тоа, ТОП беше.

Иначе многу сакам вакви кадри

Не е кузнае каков спојлер ама ајде...

Kajgana Shop

На врв Bottom