RocknRolaa
Rafa Para Siempre
- Член од
- 21 февруари 2010
- Мислења
- 6.869
- Поени од реакции
- 9.740
Супер што пиша, пред некој несец го видов филмов во најава и сум го заборавил. Таман да го потрошам лимитот денесПред малку го изгледав Take Shelter. Касно ми е да пишувам рецензија, ама само на кратко да кажам нешто. Филмот ептен ми се допадна. Може да се опише како понезабегана верзија на Melancholia, но овојпат од машка перспектива. Не знам што му стана на Холивуд со овие филмовите за апокалипса. Anyway, она што најмногу ми остави впечаток во филмот е Мајкл Шенон. Каква феноменална глума, није могуче. Се надевам дека ќе има богата кариера и истовремено не ми е јасно како никој не му даде барем една мизерна номинација за најдобра глума. He was robbed!
И да, како и во секој филм што се појави изминатата година, и во овој глуми Џесика Частеин.
Овој ми е мене во листа за гледање, значи има добра снимка?Пред малку го изгледав Take Shelter. Касно ми е да пишувам рецензија, ама само на кратко да кажам нешто. Филмот ептен ми се допадна. Може да се опише како понезабегана верзија на Melancholia, но овојпат од машка перспектива. Не знам што му стана на Холивуд со овие филмовите за апокалипса. Anyway, она што најмногу ми остави впечаток во филмот е Мајкл Шенон. Каква феноменална глума, није могуче. Се надевам дека ќе има богата кариера и истовремено не ми е јасно како никој не му даде барем една мизерна номинација за најдобра глума. He was robbed!
И да, како и во секој филм што се појави изминатата година, и во овој глуми Џесика Частеин.
ПовелиДајте луѓе некој филм за на школо да гледаме
Да има што помалце дијалози, повеќе акција)))
Не мислев на ваков, ама ајт...
Краткото сиже: Hell Hath No Fury Like Two Woman Scorned
Не би се сложил тука со тебе... Мислам, глумата е океј, на ниво, сепак станува збор за големи актерски имиња, ама сценариото е очајно и полно со дупки....
Waiting for Pluh to reactП.С. - филмов не е за секого.
Се сложувам со тебе за крајот, некако многу неочекувано и избрзано делува. Како да остана приказната недокажана... Но, сепак ваквите филмови се тие што едуцираат најмногу, што ти даваат нова смисла на животот. Инаку крајно трогателен филм, задолжително паломици уз себе.Не би се сложил тука со тебе... Мислам, глумата е океј, на ниво, сепак станува збор за големи актерски имиња, ама сценариото е очајно и полно со дупки....
Настрана тоа, и крајот не ми се свиѓаше. Многу преценет филм, ама тотално се слагам со ова, култна сцена: The scene in the rain is a good one, with Janine being the more watchable of the two. The camera seemed to reflect that as well, giving her more face time than Jenna.
П.С. - филмов не е за секого.
Не само во филозофијата, во филмот најдлабоко се навлегува и во многу други важни работи.Се сложувам со тебе за крајот, некако многу неочекувано и избрзано делува. Како да остана приказната недокажана... Но, сепак ваквите филмови се тие што едуцираат најмногу, што ти даваат нова смисла на животот. Инаку крајно трогателен филм, задолжително паломици уз себе.
И да, филмов дефинитивно не е за секој, има длабоко навлагање во филозофијата на животот, што не секој може да го разбере