Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Пред малку го изгледав Take Shelter. Касно ми е да пишувам рецензија, ама само на кратко да кажам нешто. Филмот ептен ми се допадна. Може да се опише како понезабегана верзија на Melancholia, но овојпат од машка перспектива. Не знам што му стана на Холивуд со овие филмовите за апокалипса. Anyway, она што најмногу ми остави впечаток во филмот е Мајкл Шенон. Каква феноменална глума, није могуче. Се надевам дека ќе има богата кариера и истовремено не ми е јасно како никој не му даде барем една мизерна номинација за најдобра глума. He was robbed!
И да, како и во секој филм што се појави изминатата година, и во овој глуми Џесика Частеин.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Пред малку го изгледав Take Shelter. Касно ми е да пишувам рецензија, ама само на кратко да кажам нешто. Филмот ептен ми се допадна. Може да се опише како понезабегана верзија на Melancholia, но овојпат од машка перспектива. Не знам што му стана на Холивуд со овие филмовите за апокалипса. Anyway, она што најмногу ми остави впечаток во филмот е Мајкл Шенон. Каква феноменална глума, није могуче. Се надевам дека ќе има богата кариера и истовремено не ми е јасно како никој не му даде барем една мизерна номинација за најдобра глума. He was robbed!
И да, како и во секој филм што се појави изминатата година, и во овој глуми Џесика Частеин.
Супер што пиша, пред некој несец го видов филмов во најава и сум го заборавил. Таман да го потрошам лимитот денес :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Овој ми е мене во листа за гледање, значи има добра снимка?

VLJ

Член од
14 ноември 2011
Мислења
2.277
Поени од реакции
4.314
Да, има добра снимка. Ај изгледајте го па може да продискутираме малку. И уште еднаш, Мајкл Шенон :cuc:

Член од
25 јули 2010
Мислења
7.382
Поени од реакции
2.398
Дајте луѓе некој филм за на школо да гледаме :icon_mrgr:
Да има што помалце дијалози, повеќе акција :))))

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.433
Поени од реакции
25.347
Не би се сложил тука со тебе... Мислам, глумата е океј, на ниво, сепак станува збор за големи актерски имиња, ама сценариото е очајно и полно со дупки....
Настрана тоа, и крајот не ми се свиѓаше. Многу преценет филм, ама тотално се слагам со ова, култна сцена: The scene in the rain is a good one, with Janine being the more watchable of the two. The camera seemed to reflect that as well, giving her more face time than Jenna.

П.С. - филмов не е за секого.

stormspeaker

Бекрија
Член од
4 октомври 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.343
Не би се сложил тука со тебе... Мислам, глумата е океј, на ниво, сепак станува збор за големи актерски имиња, ама сценариото е очајно и полно со дупки....
Настрана тоа, и крајот не ми се свиѓаше. Многу преценет филм, ама тотално се слагам со ова, култна сцена: The scene in the rain is a good one, with Janine being the more watchable of the two. The camera seemed to reflect that as well, giving her more face time than Jenna.

П.С. - филмов не е за секого.
Се сложувам со тебе за крајот, некако многу неочекувано и избрзано делува. Како да остана приказната недокажана... Но, сепак ваквите филмови се тие што едуцираат најмногу, што ти даваат нова смисла на животот. Инаку крајно трогателен филм, задолжително паломици уз себе.

И да, филмов дефинитивно не е за секој, има длабоко навлагање во филозофијата на животот, што не секој може да го разбере

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Се сложувам со тебе за крајот, некако многу неочекувано и избрзано делува. Како да остана приказната недокажана... Но, сепак ваквите филмови се тие што едуцираат најмногу, што ти даваат нова смисла на животот. Инаку крајно трогателен филм, задолжително паломици уз себе.

И да, филмов дефинитивно не е за секој, има длабоко навлагање во филозофијата на животот, што не секој може да го разбере
Не само во филозофијата, во филмот најдлабоко се навлегува и во многу други важни работи.

Љубовната приказна е испреплетена како миленцето што стои над телевизорот (кое не случајно режисерот го вметнал таму, ја симболизира нивната љубов) кога тие двајца конечно ќе се бакнат и ќе се предадат еден на друг.

Крајот е толку трогателен што целата залиха на паломи ја потрошив...

Kajgana Shop

На врв Bottom