Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
Не си разбрал ништо.
lupa-blog.jpg

Oвие да не ти требаат за да видиш , па отпосле да разбериш ...
Нема врска , малце покасно влезе во дискусијата ... сепак ние простуваме :D

Кога се повредени чувствата на одредена заедница или припадници на некоја религија, цивилизираниот свет протестира со протестни писма, мирни протести на улица итн итн. Моментот кога се обидуваш да се реваншираш за повредено чувство, со акт кој може да чини нечиј живот или да направи сериозна материјална штета е апсолутна глупост.

Се надевам дека одговорите на Албанците и останатите Муслимани, по темата, барем на некои им ја појаснија сликата.
Некои, уверен сум дека од поодамна ја увидоа состојбата.

но не забораваме.
еве во Египет египќаните тепаат копти....
и сега ние во солидарност со Коптите да палиме џамии?
Се разбира дека не забораваме , ама не испаѓаме толку ниско да земам и јас да ја запалам џамијата ( имајќи основа ) .
Ние сме обрзани прво кон почитување на Бог , второ на Законот ... ама третото да не дојде тогаш не бираме :)

За Лабуништа не знам, али у Речица ќе видите утре или понатаму, како доаѓаат да помагаат мештаните од куќи каде се очекува да се роди бебе или каде што има некој болен. Така беше до сега.

хахахахха АЛБАНЦИ, ТУРЦИ, ТОРБЕШИ и СИТЕ ОСТАНАТИ МУСЛИМАНИ, ево градоначалникот на Вевчани не се извини,и рекол дека никогаш нема да се извини, ај да видам сега што ќе сторите следниве денови ??!!!!:pos:

Генерализација брат, си слушнал некогаш. Мене македонци ме нападнале у Скопје и ќе ги мразам сите македонци сега.Кој ве учел вака да размислувате бе? имате родители да ве насочат.
Teбе Македонци не те нападнале само поради твојата етничка припадност.

Исто како што би поминал албанец, грк whatever у македонска населба, не прајте се сите светци ...
Значи јас досега би требало по твојава логика 84 души да имам нападнато со секира, чисто од кеиф дека неМакедонци ми поминале на улица.

Вевачанци ти се олицетвирение на македонскиот непокор, преживеале турска и југословенска окупација, а не па сега ќе дозволат некое диво планинско племе да ги заебава... како не бе. Тие се ретките ако не и единствените што се имаат дигнато на бунт против Југославија и комунистичкиот режим па сега ќе им се мислат на неандерталциве, секако нема грешка. :)

Kaj nas problemot e na nacionalna baza, vie gledate deka politickata elita kaj albancite e nacionalno orientirana a verata ja svaka po zapadnjacki kriterium taka da moze poradi nacionalni razlozi da dojde do verski sudiri no ne obratno!

На митингот во Струга не се бранеа интересите на Албанците, таму имаше луѓе со бради, пароли на арапски јазик, тие луѓе не може да ги бранат интересите на албанскиот народ. Тие немаат ништо заедничко со нашиот народ. Го повикуваме МВР да ги контролира таквите сили за кои мислиме дека се надвор од Македонија, а не се внатре кај Албанците, туку доаѓаат од Блискиот Исток, од Турција. Со вакви протести кои се антиалбански и антиевропски не се бранат нашите интереси - потенцира Kуртиши.

Ај сеа иди фати им го крајот. Додуша овој ВАЛОН КУРТИШИ е истиот што го чека судење затоа што црташе графит на голема Албанија во Тетово лани. Surprise surprise! Казната уште неизречена почнала да делува!

Готово затварајте тема....сеа сите се сакаме....спласна омразата....не им успеа планот на вахабистите,за да ни направат раздор помеѓу нас македонците и албанците.(yeeeeaaaah)

Ајде од утре слободно ќе одиме во Арачиново на чајче....и они ќе идат кај нас....и така ќе живееме како во бајка.

Или ова беше од друг филм сценарио??

ВРЕМЕ Е МАКЕДОНШТИНАТА НА НОЗЕ ДА СЕ КРЕНЕ !

Готово затварајте тема....сеа сите се сакаме....спласна омразата....не им успеа планот на вахабистите,за да ни направат раздор помеѓу нас македонците и албанците.(yeeeeaaaah)

Ајде од утре слободно ќе одиме во Арачиново на чајче....и они ќе идат кај нас....и така ќе живееме како во бајка.

Или ова беше од друг филм сценарио??
Да од паралелна димензија каде не им се палеа куќи на Македонци и каде немаше етничко чистење ама ќути тоа не е лошо како ебан карневал. :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom