Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

• Креатор на темата Креатор на темата G e G o
  • Време на започнување Време на започнување
СВЕСТЕТЕ СЕ ВАКВИ СТЕ СТАНАЛЕ!!!
muslims-flag-islam-demotivational-poster-1239574182.png

muslim-mad.jpg

Колку џамии беа запалени осквернавени? Колку што знам јас ниедна, а ова за карневалот имало немало што имало па тоа е карневал не може некој да спречи слободно изразување колку сака нека навредува некого, тие не осквернавиле никаков молитвен дом....

Не е финтата дали се бољи. Разликата е што на македонците генерално им е посреден и поубав животот. ...
...да особено на тие кои (како ти, ваљда), Господ ги казнил да живеат меѓу Албанци.

...да особено на тие кои (како ти, ваљда), Господ ги казнил да живеат меѓу Албанци.
Дали е казна или не, и дали постои Господ или не, е релативна работа. Но едно е сигурно, ти и остали верски и националистички настроени створења од чисто етнички средини кога би живееле у мултиетничка средина ќе плачете ко мали девојчиња, бидејќи лесно е да се прајш јак на форум и у Берово и Прилеп а друго да си у некое струшко село да ги браниш црквите. Јас си живеам слободен. не се чуствувам граѓанин од втор ред тука, можам слободно знаме да истакнам од куќа за државни празници, да шетам со македонски национални обележја, па ако сакам и во црква да одам никој нема да ме спрече. Можам да имам муслимани другарчиња и да јадам баклава кај нив за празници, да играме баскет заедно, а некој тука ќе шири омраза поради тоа што чита на нет глупости или гледа телевизија. Со мое размислување државата ќе оди напред, со твое(ваше) ќе завршиме у граѓанска војна, затоа размисли у таа црпката малце и ај сиктер таму.

Бев против било какви провокации и од двете страни и мислев дека сите можеме заедно да живееме на оваа територија. Го читав Куранот за да може подобро да се разберам и со нив и разликите меѓу верите да ги претопам и да го издвојам од нив она што не соединува.
Но еден ден на пат кон разгледување на стариот дел на Скопје бев нападнат без причина. Од зад грб не нападнаа 6-ца души зошто зборевме на Македонки ј .Се одбранивме и помина тоа, ама повеќе не сум истиот. Сакав да живееме заедно, а наидов на што на негирање.
После се ова мислам дека ова е решението и дека соживот не постои:
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=C533802A7C03F744BF34C9C59F8BD2AE

Кога ми текна со какви луѓе сум сакал да живеам мирно, си викам кај у КУ*РАЦ ми бил мозок..
ne mesaj babi i zabi ednas potencirav i pak ke potenciram ako imate nestoso albancite ebete im majka ama ne gi cepkajte ostanatite muslimani

за сите воинствени на темава...омилената играчка за решавање навреди од секаков тип
http://www.youtube.com/watch?v=pMXKo8fySrg&feature=related
ајде 3 за 100.... 3 за 100...5% попуст за плаќање во готово
:facepalm:

Бев против било какви провокации и од двете страни и мислев дека сите можеме заедно да живееме на оваа територија. Го читав Куранот за да може подобро да се разберам и со нив и разликите меѓу верите да ги претопам и да го издвојам од нив она што не соединува.
Но еден ден на пат кон разгледување на стариот дел на Скопје бев нападнат без причина. Од зад грб не нападнаа 6-ца души зошто зборевме на Македонки ј .Се одбранивме и помина тоа, ама повеќе не сум истиот. Сакав да живееме заедно, а наидов на што на негирање.
После се ова мислам дека ова е решението и дека соживот не постои:
http://www.vecer.com.mk/?ItemID=C533802A7C03F744BF34C9C59F8BD2AE

Кога ми текна со какви луѓе сум сакал да живеам мирно, си викам кај у КУ*РАЦ ми бил мозок..
Генерализација брат, си слушнал некогаш. Мене македонци ме нападнале у Скопје и ќе ги мразам сите македонци сега.:facepalm:Кој ве учел вака да размислувате бе? имате родители да ве насочат.:facepalm:

... Јас си живеам слободен. не се чуствувам граѓанин од втор ред тука, можам слободно знаме да истакнам од куќа за државни празници, да шетам со македонски национални обележја, па ако сакам и во црква да одам никој нема да ме спрече. Можам да имам муслимани другарчиња и да јадам баклава кај нив за празници, да играме баскет заедно, а некој тука ќе шири омраза поради тоа што чита на нет глупости или гледа телевизија. Со мое размислување државата ќе оди напред, со твое(ваше) ќе завршиме у граѓанска војна, затоа размисли у таа црпката малце и ај сиктер таму.
...на страна тоа што си го нагаѓаш во главчето за мене,
Јас ќе сум навистина пресреќен ако цитираново е вистина.

Дали е казна или не, и дали постои Господ или не, е релативна работа. Но едно е сигурно, ти и остали верски и националистички настроени створења од чисто етнички средини кога би живееле у мултиетничка средина ќе плачете ко мали девојчиња, бидејќи лесно е да се прајш јак на форум и у Берово и Прилеп а друго да си у некое струшко село да ги браниш црквите. Јас си живеам слободен. не се чуствувам граѓанин од втор ред тука, можам слободно знаме да истакнам од куќа за државни празници, да шетам со македонски национални обележја, па ако сакам и во црква да одам никој нема да ме спрече. Можам да имам муслимани другарчиња и да јадам баклава кај нив за празници, да играме баскет заедно, а некој тука ќе шири омраза поради тоа што чита на нет глупости или гледа телевизија. Со мое размислување државата ќе оди напред, со твое(ваше) ќе завршиме у граѓанска војна, затоа размисли у таа црпката малце и ај сиктер таму.
taka e brate nekoi glupcovci nikako da svatat deka samo barame da ne pocituvaat a ne da ne kritikuvaat zaradi nekoj nedokvakan imam mnogu drugari makedonci i kako sto gi pocituvam nivnite obelezja taka tie gi pocituvaat moite svatete ednas ne cepkajte kaj sto ne treba
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 20:20 ---
се радуваш шо ја запалија црквата?
ne no vie se raduvate sto muslimanite se navredeni so poloviot organ na kraj kraeva i ja ke ve zegnam malku da osetite inace imam mnogu drugarimakedoonci momentalno kaj mene i si pominuvame super bez navredi i omalovazuvanja

a ti vaka esnav zosto ne izlezes i da gi osudis toa sto se slucilo vo vevcani eve isto kako i mene da go odudis toa kako sto i jas go osuduvam toa za palenje na crkvite.i da se stavi kraj na ova . a tie sto go storile toa neka se kaznat ima koj da se grizi za toa
ne e tema ova za da razgovaras za toa.
Две работи:
Прва, се сметам себе си за Христијанин и од аспект на религијата, немам никаква врска со паганските сцени, кои се замисли си, спротивни на Христијанството.
Како очекуваш јас или било кој Христијанин да ти се извини за тоа?

Второ: А за осуда, види го моето мислење во темата, постувано уште пред да ја запалат црквата.

Муслиманите се денес тоа што беа христијаните пред неколку века (за мнозинството зборувам). Можеби, се надевам, дека со оглед на тоа што исламот е понова религија, ќе им дојде паметот за 7 века или помалку. Искрено, мислам дека не постои почуствителна група од муслиманите. Постои ли нешто што не ги навредило, тоа ми е прашањето...

Колку е исмевано христијанството низ интернетов и телизивијата последниве децении, да се однесуваа мнозинството христијани исто како нив до сега ќе требаше уште две светски војни да има. Креваат врева за глупави работи, дури ми се чини дека бараат причина за бунт. Дали е исфрустрираност или нешто друго, не знам. Како и да е, досадни станаа со таа исламофобија. Во едно наводно слободно општество, се треба да е подложно на критика и хумор, па и нивната религија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom