Фан Клуб: Челзи

Член од
8 декември 2011
Мислења
152
Поени од реакции
9
moze nekoj da mi kaze kako igrale prvo poluvreme poso ne go gleav?
a inaku jas sum optimist deka na kraj ke tepaat,mestena e ovaa 1-2

H

HoT IcE

Гостин
moze nekoj da mi kaze kako igrale prvo poluvreme poso ne go gleav?
a inaku jas sum optimist deka na kraj ke tepaat,mestena e ovaa 1-2
Прочитај го мојот пост, доволно ти е пишано за нашата игра.
Нема местени утакмици кога игра Челзи, само pure аматерство од Малуда, Меирелеш, Босингва.

Туку, заборавив да пишам дека Луиз некако успеа да ја смири играта, да се стабилизира, сега посигурен ми изгледа, иако имаше глупа грешка која за малце ќе не чинеше гол да не беше Чех.
Додека за Синкел, секоја чест, вистински професионалец, и пример за крилата на Челзи, освен Стариџ.

F

fantomX

Гостин
АВБ можеби знае некои финеси за играва, ама очигледно греши во фундаментални работи.

1. Ако тимот не можи да постигни гол од поголема далечина од 5 метри (пенал од 11 метри не го рачунам овде за удар), тогаш не е крив играч како поединец, бил тоа Малуда или Босингва или кој и да сакате да го кривите.
2. Ако тимот е очајно поставен при нафрлања од прекин на игра на противникот, исто не е крив играч како поединец, исто така, ни блиску Малуда или Босингва.

Точно е дека Малуда и Босингва се лоши вечерва, исто како и цела останата средина и напад на Челзи. Налет тоа, Малуда е крилен играч, бил, е и секогаш и ќе биди. Тоа шо Челзи сака да го користи централно во играта „пимплај до 25 метри од голот на противникот и врати назад пошто понапред не можи, а од 25 метри нема играч кој воопшто ќе ја шутира топката толку силно за таа да отиде до голот“ е друга работа, и ако Малуда е крив за тоа шо игра, АВБ и неговите помошници имаат дупла кривица.

И пак не е ништо страшно ова прво полувреме конкретно, страшното е шо АВБ како да не гледа шо прај. Буквално исто ко Анчелоти лани, разликата е шо Манчестер Сити е ниво погоре од лани во секој поглед и шо на Тотенхем му тргна, па Челзи не е втор, туку четврт и со забрзано темпо граби кон петтото место.
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 21:47 ---
Додека за Синкел, секоја чест, вистински професионалец, и пример за крилата на Челзи, освен Стариџ.
Единствен вистински крилен играч кој Челзи моментално го има во ростер е Малуда. И можеби Мата, шо го знам, не знам многу шо играл во Шпанија ама во Челзи не игра баш крилно од ко е дојден.
Но сепак, да оставиме АВБ да измисли топла вода, потопла од досега измислената. :facepalm:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.406
Поени од реакции
85.355
Тетекс играат подобро од Челзи денеска.

Член од
5 септември 2009
Мислења
3.528
Поени од реакции
619
Кажите што сакате ама после ова мислим редно муе да му се даде отказ на Боаш

8_88

888
Член од
7 мај 2009
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.610
Кажите што сакате ама после ова мислим редно муе да му се даде отказ на Боаш
Дали знајш шо зборујш???
И да му дадат отказ де еве ти како попаметен кажи кој да го стават на негово место???

А

Анноун

Гостин
на малуда треба да му ги сечат двете нозе , цели !

и кога ќе праша после тоа зашто му ги секле да му кажат :

Ради КУ*ОВ мој !!!

срање живо , центаршут еден да погодеше ! поарно некој од младинците да ставеле , сигурен сум дека поарно ќе изиграше.

dR3

Член од
9 септември 2009
Мислења
918
Поени од реакции
542
Каде е страста за фудбал во играчите? Апсолутно незаинтересирани...

F

fantomX

Гостин
Ја не разбирам можи Малуда да ви е крив за бил шо, кога целиот план за игра на Челзи изгледа вака:

БАШ ВАКА !

П.С. : Како шо гледате, ова е „францускиот план“ од последното СП. Можи некој да се потруди да побара и да не потсети каков резултат остварија французите?

В

Вори

Гостин
Стримот ми прекина, немам интернет. А можеби и подобро да не ги гледам последните 10 минути.

А некој пиша дека утакмиците со Норвич и Свонси ќе бидат лесен плен. Не сакав да бидам песимистички настроен, ама знаев дека една ќе загубиме, а другата ќе биде нерешено.
Нема жар во играта, нема мотивираност.Беда жива.Веќе не ни сакам да коментирам.
Само криво ми е што нема да играме во ЛШ наредна година, после толку години.

Amyntas

LVL
Член од
5 ноември 2007
Мислења
366
Поени од реакции
85
Ја не разбирам можи Малуда да ви е крив за бил шо, кога целиот план за игра на Челзи изгледа вака:

БАШ ВАКА !

П.С. : Како шо гледате, ова е „францускиот план“ од последното СП. Можи некој да се потруди да побара и да не потсети каков резултат остварија французите?
Посмешен е Турскиот начин :))) штета што немаме Турци во тимот.
http://www.acegames.us/forum/attachments/jokes-section/124280d1238173579t-football-team-tactics-27-03-2009-17.48.23.jpg

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.751
Поени од реакции
52.712
Босингва?
--- надополнето: 31 јануари 2012 во 22:40 ---
Требаше да изгубат. Не заслужиа бод.
Иначе и мене ми се исклучи стримот во 70та минута, и немаше потреба да барам друг.

Кол нема да игра против Јунајтед. Ќе се утепам ако го видам Фереира пред Бертранд. Или можеби Луиз? Или Босингва? Како и да е, мислам дека се минимални шансите Бертранд да добие шанса. Иако ја заслужува.

Kajgana Shop

На врв Bottom