A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

bowl

.
Член од
30 јануари 2007
Мислења
8.344
Поени од реакции
1.307
Иначе, mkv avi etc се само контејнери, и немаат никаква врска со квалитетот. Чисто колку за инфо, пошо многу пати иам прочитано дека некој глеа ави филмови а другиот мкв, што е најтрагично и некои по телевизии што работат истото ми го имаат зборено...

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
јас стварно не знам што симнувате па да ви требаат 600 гига месечно? или само ви е ќеф дека, ете, може да се симнат 600 гига? секој месец? кај одат тие? имате ли дискови од 6 тера? колку такви...?
Тие што немаат место, прават пиши бриши, тие што имаат си прават колекција од HD филмови, и музика во висока резолуција FLAC 92khz + SACD's етц. Да рипнат е стандардот т.е. потребата за квалитет во МК, барем така е кај мене.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
4
Поени од реакции
1
Денес нетот е катастрофа, на секои 5 мин има по 10 сек 100% packet loss, изгледа а залади нема нет кај овие. Толку од стабилноста на Blizooo, додека беа Кејблтел немаше проблеми али сеа ... Well, Max Optic, here we come ...:)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.237
Поени од реакции
8.340
Денес нетот е катастрофа, на секои 5 мин има по 10 сек 100% packet loss, изгледа а залади нема нет кај овие. Толку од стабилноста на Blizooo, додека беа Кејблтел немаше проблеми али сеа ... Well, Max Optic, here we come ...:)

Што е ова некоја реклама за Мах адсл?

Додека бил каблетел биле ок, сеа БЛизоо се тапа, ајојјј

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Брзиниве вака првпат да ми се мали, споро отвара страни, али доволно брзо колку да не ми пукнат живците...Не им се јавувам да им кажам спор ми е нетот да не ми го успорат уште повеќе...Последен пат коа се јавив од 29 мбпс на 13-14мбпс намалија...

Upload speed нејќе ни да почне да мери (чекам вака оставено 5 минути и со 100 пати рефрешнат прозорец)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Грешка, до мојот рутер било...

Се јавив и они така ми кажаа...Го рестартирав и повторно се вратија брзините (не старите, туку овие новиве, али такви какви што треба да се) :D
Само да дојдам до money одма го мењам

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.505
На LAN пакет си?

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Тие што немаат место, прават пиши бриши, тие што имаат си прават колекција од HD филмови, и музика во висока резолуција FLAC 92khz + SACD's етц. Да рипнат е стандардот т.е. потребата за квалитет во МК, барем така е кај мене.
ама некои уште се во времето на тито (не петковски) :pos: и спуштаат мп3 со 32 кбпс.сек и филмчиња од 700 мб - и јас спуштам :) не оти сакам.....
ама не се чудам како луѓето трошат по 600 гб месечно

ах бе да имаше близу кај мене па да видат тие со кој си имаат работа
над 5 ТБ месечно ќе трошам (ако сум ЛАН) дневно 1-2 Блу Реј то се 60-80 гб значи месечно околу 2 ТБ ами аплоад? :vozbud:

600 гб :pos:

едит
ова само за мене мислев за 1-2 блу реј дневно ами брат ми? и тој уште 2
со се аплоад месечно 7-8 ТБ како ништо да не речам 10 ТБ
:vozbud:

п.с сестра ми не е толку по овие работи инаку 15 тб ќе ги мачкавме....

Јас го имам тој пакетот со 10мбпс и без лимит. Стварно нема лимит, симнувам и за друштво, направив едно 500-600 гб и не ми ја намалија брзината. Сурфањето е супер а од торент тракери симнувам со 1.1 мбпс. Искрено сеа за сеа не ми ни треба нешто побрзо, доста ми е оваа брзина. А телевизија и така не гледам, ако сакам некој канал во одредено време да го гледам или одам доле кај моите на дримбоксот или наоѓам хд стрим. Башка изборот на канали на близу им е доџе ми да вриснем, Пајнер во ХД :eek:
клку сакав јас да ти бидам другар и да бев од твојот град а не од врџин ајленд....:(
а за болдот немам коментар

абе само дримбокс

Преводи на тие канали нема на аналогната, има само на дигиталната :)

Живееме во 2012 година каде што скоро сите имаат ЛЦД/ЛЕД Фул ХД телевизори. Исто така не знам дали знаеш ама има еден формат на филмови кој се вика блу реј и еден таков филм е некаде 50 ГБ. Е сега, пак ќе кажам, затоа што живеам во 2012 година, сакам да гледам филмови како во 2012 година а не како за во 1995 година. Ај пушти на Full HD LED TV avi формат од 700 мб да видиш каква ќе е сликата. И имам хардиск од 1.5 тб.

Постов ти беше како теткине кај што се плаќа, е што правите бе деца со толку интернет? Е што правиме бе тетке, сигурно хороскоп не читам на интернет. :)
колку си само во право (y)

Јас користам само интернет и сум задоволен со брзината на пакет 10 мб/с 500 ден неограничено терам колку сакам еве до сега 1300 GB или 1,27 TB така да брзината е се уште иста
кај има ваков пакет? дај линк

еве промоцијата им заврши до 31 јан шо беше

како шо имав прочитано негде дека после нова година ќе имало нови и поевтини пакети (како во бугарија изгледа) за 600 ден со 35 мбпс,50 мбпс за 900 ден а не како кај нас 1800 ден - ДУПЛО ПОСКАПО:tapp:
или за другата нова година се мислеше???
или кога ќе се прошират по другите градови? само кога ќе биди тоа? во 2019?

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Во Бугарија се цените 3 до 4 пати поефтини, мака да ти стане.

НЕТ 20 500 ден
20 Mbps

НЕТ 40 627 ден
40 Mbps

НЕТ 60 942 ден
60 Mbps

НЕТ 150 1575 ден
150 Mbps

И плус ни ги намалија брзините од месецов да не им потрошиме неколку МБ вишок.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.744
Поени од реакции
18.494
Во Бугарија не владее монопол од 1/2 фирми, таму имаат многу понуди од различни провајдери, огромна конкуренција = ниски цени.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461

Kajgana Shop

На врв Bottom