Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

V1kTo.Or

Талкач
Член од
16 август 2011
Мислења
504
Поени од реакции
304
Верникот се плаши од казната на Бог, па тогаш какви се овие верници кои не се плашат од Бог !?
Христијанството можете да го критикувате колку сакате ама барем не направи до некаде луѓе што одговараме на овој свет ...
Официјално од сега па понатака ... муслиман за мене не постои доста беше соживот !!!

Член од
7 октомври 2011
Мислења
3.831
Поени од реакции
3.616
Вие младите, книгата во рака и - образование. И тие и вие. Тие повеќе.

Пошто образовани луѓе не палат, пукаат, тепаат...туку создаваат.
Кое образование бе брат, ни изгоре државата..

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.419
Поени од реакции
16.698
Moжеше да превземе, но Грујо е презафатен од "глумење"најголем патриот во средна, источна, јужна Македонија, додека кур не го болит за нас овде шо се дешават. А за протести, можат да ескалираат и да се десат разни глупости, така како прво не сме 11 век крстоносни војни па за христијанство, теплари и цркви да се тепам, а не посебно за политичко исценирана работа... вие што сте јаки ајде бујрум, ја не сум јак и не глумам лудило дека ќе одам цркви да бранам.
Не глумиш лудило, ама глумиш.
Протестите можат да ескалираат, ама ако не мислат оние првенствено што ги организираа, не може некој друг да мисли нон-стоп да не навреди некого.
А чим не те интересира, ја не знам што уопште се впушташ у дискусија за која сметаш дека не е важна.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Верникот се плаши од казната на Бог, па тогаш какви се овие верници кои не се плашат од Бог !?
Христијанството можете да го критикувате колку сакате ама барем не направи до некаде луѓе што одговараме на овој свет ...
Официјално од сега па понатака ... муслиман за мене не постои доста беше соживот !!!
toa se kucinja izrodi

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Ја сум за Македонците да ги запалат џамиите а Албанците да ги запалат црквите. И кога се ке испозапалат, најголемите верници ке се испозапалат и меѓусебно. Ке нема више што да се пали, и на тоа место кај што е изгорено ке направиме паркови, модерни школи, спортски сали, болници... болници... Знаете дека во болница македонец и албанец си помагаат а ни името не си го знаат. Ама тоа е зашто имаат заеднички непријател, смрт :). Плус кој ке наштети на некој објект од кој сите имаат корист?

M

Mario Gómez

Гостин
иосоно шо се замараш, тоа е коа за да се зачлениш на форумов прашуваат колку е 2 плус 2, а тоа можат да го изгуглаат лесно...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Кога ќе прочитам па „Ставрески ова, Грујо тоа“... :facepalm:

Абе неписмени едни, цркви ви палат вие пак се делите. Наместо да ги осудиш чинот, вие глеате меѓусебе да се изедете...

Пу!

Член од
17 јануари 2009
Мислења
97
Поени од реакции
21
ne veruva
m deka albanci ja zapalile tuku makedonci muslimani vo labunista nema albanci (onie koi sega se narekuvaat smesno torbesi) onie koi nivnite dedovci bile pravoslavni do skoro vreme (pod tursko ropstvo) se pravat pogolemi katolici od papata
Gledajte go srpski film "noz" ke vi stane jasno i zalno

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
Ја сум за Македонците да ги запалат џамиите а Албанците да ги запалат црквите. И кога се ке испозапалат, најголемите верници ке се испозапалат и меѓусебно. Ке нема више што да се пали, и на тоа место кај што е изгорено ке направиме паркови, модерни школи, спортски сали, болници... болници... Знаете дека во болница македонец и албанец си помагаат а ни името не си го знаат. Ама тоа е зашто имаат заеднички непријател, смрт :). Плус кој ке наштети на некој објект од кој сите имаат корист?
убаво оптимистичко размислување ама ова го потврди брату соживот нема дефинитивно нема ни да има во наредниве 30-50 години сигурно

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Чекајте бре луѓе полекааааа малку.

1.Како прво сега сите треба да праќаме мејлови и писма до сите институции на ЕУ и ООН....да ги кренеме на нозе сите светски институции.

2.И на сите телевизии и весници,да шириме за овие настани....да дознае светот кој што прави.

Додека овие 2 чекора не ги исполниме до крај.....не ни помислувајте да потпаѓате на провокации....бидејќи тие тоа го чекаат.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Да, и после зебрата и лавот заедно ќе пијат вода од ист извор... или волкот и овцата во нашиов случај. :tapp:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.662
Поени од реакции
35.300
Не сум знаела дека сме имале толку осетливи ‘‘сограѓани‘‘:confused:
Луѓе кои неправат разлика помеѓу карневалски денови каде што на симболичен начин се прикажува вековната традиција и палењето на верски објекти, ќе кажуваат приказни дека тие биле навредени:tapp:
Карневалот во Вевчани беше актуелен пред 2 недели, ама нив сега им текна дека им се навредени верските чувства. Инаку сите тие кои живеат во близината на Струга би требало да знаат дека карневалскиот оган се згаснува на 14 јануари и веќе од 15-ти се мисли на следниот карневал.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Кога ќе прочитам па „Ставрески ова, Грујо тоа“... :facepalm:

Абе неписмени едни, цркви ви палат вие пак се делите. Наместо да ги осудиш чинот, вие глеате меѓусебе да се изедете...

Пу!
Абе што ако се плука тука по форум? Ајде да излеземе од форумов и да се организираме? Се кладиме дека ќе бидеме двајца? Што е според тебе осуда на настан, јас и ти што ќе кажеме? Ако на државно ниво не се преземе нешто во скоро време (за што сите добро знаеме дека нема бидејќи толку ни е долга чергата) Македонија ќе го изгуби и последниот здив... Тука лежи проблемот, народот е немоќен во вакви ситуации...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
..Толку сте глупави морони...
Дечко покажи основно ниво на култура. Си седнал на PC, на форум си, значи знаеш да се логираш да напишеш мислење, нема потреба да се навредуваме. Тоа е мое мислење и имаме право да имаме различни мислења. Јас два пати пишав дека го осудувам тоа што е направено од албанците, ама го осудувам и тоа што ние провоцираме.
А карневалот не е заебанција на смеа. Се е тоа провокација намерна. Зошто беше целта Грција на карневалот? Зошто беше цел исламот и албански начини (иако не можам да ги поднесам лично бидејќи сум живеел со такви). Зошто не беше нападната пример Хрватска, Србија, Холандија на карневалот со некоја „заебанција“, туку баш Грција и албанците. Не е тоа пријателе карневал и смеа. Повеќе од тоа е.

Kajgana Shop

На врв Bottom