Протест во Струга! Запалена црквата во Лабуништа/Мала Речица?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.872
ОВИЕ СЕ НАЈГОЛЕМИ ИДИОТИ НА СВЕТ!

Се корегираа сега, пишаа дека е во Струга. Кретени, од струшко до штипско знаат ли колку има?
Кренаа паника, луѓе помислија дека 2 цркви во исто време се запалени.
Ја па ко идиот барам по интернет, да не има некое село кај Струга што се вика Штипско.

Macedonia>>Europe

Faster Than Light
Член од
6 јуни 2007
Мислења
2.582
Поени од реакции
836
Тоа што се прави со палење знаме и црква е израз на ниска свест од страна на албанците и не знаење како да реагираат во ситуацијата. Секој оној кога не знае да се справи со некој што му напакостил со нешто, или удира по него, или плука или пцуе итн. Од друга страна пак, некој мора да сноси одговорност за „клетите Албанци“ во оваа држава. Не може Ставревски да се вози во автобус кога сите плескаат по ракометарите, а за анти-албански песни никој да нема никаков коментар. Мое мислење е дека мораме конечно да прифатиме сите ние македонци дека во оваа држава постои албанско население кои ние се сограѓани и со кои треба да живееме. Исто така и они треба да ја профатат оваа држава како нивна, не се они албанци, тие се Македонци. Со омраза, пцуење, тепање и палење не правиме ништо во иднина. Конечно, никако не го оправдувам ваквото однесување на припадниците на албанска националност, но факт е дека тоа потекнува како последица на провокација.
Абе ти нормален ли си алоо? Пеење и исмејување на карневал поистоветуваш со сквернавење на храмови, палење знамиња, оштетување приватни имоти... а и нивните пеат на натпревари знаеш?
Толку сте глупави морони што да ве водат на личното погубување ќе се убедувате дека тоа е за ваше добро само за да не се спротивставите... кукавици! Знаеш и Евреите така доброволно си влагале во коморите за гас, затоа што до последен момент самите се убедувале дека одат на туширање.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
ние младите
Вие младите, книгата во рака и - образование. И тие и вие. Тие повеќе.

Пошто образовани луѓе не палат, пукаат, тепаат...туку создаваат.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
хахаахахаха, аман бе дечко каде живееш ти... ?
Живеам во држава каде што политичариве ни прават курташаци, луѓе се тепаат по улици и се палат цркви, ние се караме по форуми и ништо не се помрднува напред.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Инаку градоначалникот на Чаир покрена иницијатива за менување на улиците и училиштата на нивен јазик. Во меѓувреме се најавува изградба на џамија на новиот плоштад на 50тина метри од камениот мост... Неколку цркви беа запалени среде Македонија, изградена е дива џамија во старата чаршија, црквата-музеј и Кале остануваат затворени... На кого тоа му се пере памет дека имало меѓуетничка тензија?

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
цитро дете, и да сум атеист, не значит дека подржувам палење верски објекти, дел од македонската историја и културното наследство... само што некој работи многу ме нервираат. можам да го замислам одговорот на македонскиот народ, некоја навивачка група ќе запали албанско знаме, у некој источен град каде има џамија и 10 роми ќе ја запалат џамијата и ќе со тоа ќе покажат моќност...значи треба да се извиниме, полицијата да ги уапси сите замешани и ум за друг пат да не се чепка човек кај шо најмногу го боли, религијата! посебно муслиманите кој господ им е на прво место... и саут парк имаа некој исмејувања порано, и нешто у Данска имаше и имаше големи протести... значи карневал не карневал не смеат така да праат, еден школски ми се налути оти говореше у класат нешо за рај и пекол а ја му реков дека голем е да верува у тие работи... соживот не се гради така.
За шо да се извиниме бе, дали си добар??? Соживот со извинување, ширење омраза и со палење верски објекти тешко!
Соживот НЕМАМЕ!

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Не знам што да кажам..Само Господ нека ни е напомош на сите!

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
zapalija znaminja iskrsija avtobus sto napravivme nie nisto, gubrinja kucinja

Член од
27 ноември 2005
Мислења
648
Поени од реакции
7
Abe koi albanci zapalile crkva sto pisuvate bezveze....Labunista, Podgorci, Borovec toa se torbeshki sela..

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444
Биди што сакаш НЕМОЈ ДА СЕ РАДУВАШ АКО ГОРИ НЕШТО ШТО ЗА МЕНЕ Е СВЕТО !!!!!!! ЈАСНООООО ?!!!!!!!!!
Леле, не помага со тебе ни наоколу, ни хинтови ни чуда, морам селски: не се радувам бе теле едно, ми се врти во стомаков од сето ова. Знаеш ли што е сарказам, ебати неписмениот, пред да истрчаш ко прле пред магаре земи едуцирај се. Види што сум пишал на темава предходно, земи читај нешто и одјеби, ебати амебите ми се лоши од вас. Телиња.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.046
Поени од реакции
45.759
Биди што сакаш НЕМОЈ ДА СЕ РАДУВАШ АКО ГОРИ НЕШТО ШТО ЗА МЕНЕ Е СВЕТО !!!!!!! ЈАСНООООО ?!!!!!!!!!
Ало. Сарказам, Иронија, изгуглај.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.150
Поени од реакции
83.872
Ова изглеа као порука лично до Груевски.

Пошто нели црквана у Октиси што ја потпишаа со Смрт за каури, се вика Св.Никола.
А и оваа во Лабуништа што ја изгореа, исто е Св.Никола.

Kajgana Shop

На врв Bottom