Бараж за СП 2013 - Шпанија (мажи)

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
не се за потценување
Viktor Szilágyi-Flensburg овој им е најдобар играч, заедно со некој си Шлингер од Брегенц, а има играно и за Адемар Леон порано
Bozovic
Janko-Slovan и овој им е од поефикасните
Weber
Robert-Madgeburg и овај!
за квалификацииве кои сега ги играа имаат приземено некој си Сантос, кој на тие натпревари им е најефикасен, ама за него не успеав ништо да најдам!
останатите се од австриска лига, но имаат искуство од настапи во ЛШ!!!
селектор им е некој си исланѓанец!
сето ова укажува дека австријците максимално сериозно мора да бидат сватени за да не ни се случи некој кикс!!!

--- надополнето: 29 јануари 2012 во 22:09 ---
Па некако поразиве се далеку поимпресивни :)
а мене успесиве ми укажуваат дека треба ептен внимателни да бидиме, за да не ни се случи израел од пред едно 10 години, ако се сеќаваш! или жените против австрија како шо поминаа... :unsure:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
а мене успесиве ми укажуваат дека треба ептен внимателни да бидиме, за да не ни се случи израел од пред едно 10 години, ако се сеќаваш! или жените против австрија како шо поминаа... :unsure:
Не ги потценувам јас, не се некоја несериозна репрезентација и мора да имамем сериозен пристап. Женските не тренираа до ден пред натпреварот со Австрија затоа што не им беа исплатени премии. Плус судиите на мечот на гости ги уништија нашите ракометарки, два-три пати на почетокот исклучија ракометарки овие напумпаа предност и ја чуваа до крај. Затоа мора да се заврши работата во Скопје, победа над 10 голови разлика и мирен сон. Нема лабаво.

P

PewDiePie

Гостин
Не се за потценување ама не се ни за преценување,реално можеше и полошо,со сериозна игра во Скопје ќе си обезбедиме светско.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Не ги потценувам јас, не се некоја несериозна репрезентација и мора да имамем сериозен пристап. Женските не тренираа до ден пред натпреварот со Австрија затоа што не им беа исплатени премии. Плус судиите на мечот на гости ги уништија нашите ракометарки, два-три пати на почетокот исклучија ракометарки овие напумпаа предност и ја чуваа до крај. Затоа мора да се заврши работата во Скопје, победа над 10 голови разлика и мирен сон. Нема лабаво.
можевме и поарно да си поминиме, со литванија или холандија, ама ај...

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Kaко бе другар ако реваншот е во гости, ние прво таму да си ја завршиме работата.o_O
Првиот меч го играме дома, би требало да се укакаат од атмосферата во Борис Трајковски и да ги добиеме убедливо, па реваншот да го дочекаме смирено и да си го одиграме она што знаеме.. и мислам дека нема да имаме никакви проблеми со една репрезентација како Австрија, ако е реален овој резултат на ЕП треба да го потврдиме со овој дуел..
Реално средно мизерен противник, можеше да биди и полошо, ама можеше и да биди подобра ждрепка за нас, нема потреба за жалење.
Па секогаш носителот во баражите реваншот го игра на домашен терен.....;)
Така е во сите спортови.....
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/rakomet/lazarov-imame-golema-shansa-da-se-plasirame-na-svetskoto-prvenstvo
Како излезе да играме прво дома не знам,дали се договорија така или ни наложија од ЕХФ не знам:eek: ....ама подобро ќе беше прво да играме во Австрија па после кај нас...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Па секогаш носителот во баражите реваншот го игра на домашен терен.....;)
Така е во сите спортови.....
http://www.sitel.com.mk/dnevnik/rakomet/lazarov-imame-golema-shansa-da-se-plasirame-na-svetskoto-prvenstvo
Како излезе да играме прво дома не знам,дали се договорија така или ни наложија од ЕХФ не знам:eek: ....ама подобро ќе беше прво да играме во Австрија па после кај нас...
Сабајлево неколку сати пред ждрепката циркузантите од ЕХФ го договориле ова, носителите прво да се домаќини.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
И женските кога беа носители со Австрија прво играа дома...

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Искрено ми е криво што првиот натпревар го играме дома, да се играше реваншот кај нас мислам дека и негатива од 12 гола ќе надоместевме ... инаку иако сум скопјанец, вардарец и „Комита“ отворено ќе признам дека натпреварот на домашен терен треба да го играме во Битола! Не дека во Борис Трајковски во Скопје нема да има навивање, напротив еуфоријава од европсково ќе не држи сите до Јуни, ама во салата ќе има и многу позери дојдени да бидат видени за лајкови.

Tomasino

За својот народ и за тебе, морав јас да робувам.
Член од
19 март 2009
Мислења
9.252
Поени од реакции
19.549
Искрено ми е криво што првиот натпревар го играме дома, да се играше реваншот кај нас мислам дека и негатива од 12 гола ќе надоместевме ... инаку иако сум скопјанец, вардарец и „Комита“ отворено ќе признам дека натпреварот на домашен терен треба да го играме во Битола! Не дека во Борис Трајковски во Скопје нема да има навивање, напротив еуфоријава од европсково ќе не држи сите до Јуни, ама во салата ќе има и многу позери дојдени да бидат видени за лајкови.
Џабе е.....
И да сакаат кога ќе дојдат во инспекција лоповите од ЕХФ кога ќе видат во која состојба е салата нема шанси да дозволат меч на репрезентација(посебно не бараж меч)да се игра во ваква сала...
Жалосно,ама таа е реалноста....
Државата(читај ЈПССДП)е директен виновник за состојбата со поголем дел од спортските објекти....
Најдобра опција е Борис Трајковски,барем ракометарите ќе имаа добри услови за тренинг,а за позери секаде ги има.....

P

PewDiePie

Гостин
Епа кога ќе им текне да направат Б.Т. сала во Битола,а градот заслужува зошто порано тоа беше ракометен симбол на МК. а сега им се распаѓа салата ќе се играат таму натпреварите,јас би отишол да ги гледам секако.

Тоа срамота е и што во б.т. ќе се игра а не во некоја поголема сала,а за тоа позери,верувајте подобро да има барем таков интерес од страна на девојчињата за спортот за националниот тим,отколку никаков. ;)

Член од
24 декември 2007
Мислења
12.694
Поени од реакции
4.520
Да се игра на друго место во Борис ќе дојдат шминкерите од Ск и пола сала девојчиња да ги видат ракометарите кој е поубав и ќе нема никаков притисок ни ништо како и обично кога се игра во Борис..треба дома да ги отвориме 5-6-7 разлика за во гости помирно.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Дечки знам дека е уште рано ама кога одприлика ке излезат билетите на продажба за утакмицава со Австрија?

P

PewDiePie

Гостин
Сите сакаме да знаеме тоа,ама ќе биде гунгула кога и да излезат.

Jovo Sk-Mk

Е брзо е,брзо е
Член од
16 јануари 2008
Мислења
310
Поени од реакции
40
Тоа срамота е и што во б.т. ќе се игра а не во некоја поголема сала,а за тоа позери,верувајте подобро да има барем таков интерес од страна на девојчињата за спортот за националниот тим,отколку никаков. ;)
Под позери не ги подразбирав симпатизерките од понежниот пол, туку сите оние кои што одат на утакмици без намера да ги остават грлата на трибините ... за волја на вистината во Ниш и во Белград имаше многу дами кои навиваа барабар со нас машките! ;)

Kajgana Shop

На врв Bottom