Ај да дојдам на ред до компјутерот, пошто цел ден ми мина пред Тв, гледајќи од тенис, па ватерполо, па ракомет, па фудбал
Перфектен тенис денеска, честитки и до двајцата, не се за џабе најдобрите тенисери моментално на планетата... Ќе пишам и тука, псхичка бариера нема Надал, туку Ноле е моментално постабилен од него, го игра најдобриот тенис, денеска Надал помина доста време играјќи одбрана, стасуваше се' живо и диво, и повеќе се радуваше на грешка на Ноле, отколку на негов винер... Како почна Ноле во првиот сет, на момент мене ме фати паника, 12 неизнудени грешки до 4-тиот гејм
, слаб процент на прв сервис, ситна повреда на скочниот зглоб која многу пати може да биде и тешка... Потоа го подигна нивото на игра и грешките автоматски се намалија, го поправи првиот сервис, и од сет во сет процентот се повеќе се зголемуваше...
Судиите катастрофа денеска, како наочарите дома на клавирот да ги заборавиле!?
Дури и Ноле изгледаше исфрустрирано на моменти, еднаш и не побара челенџ, а кога го дадоа поенот на забавена снимка, се виде дека е одлична топка на средина на основната линија...
Знаев дека Ноле "не знае" да победи, без да има драма во натпреварот, иако водеше со 2-1 во сетови и на 4-3 имаше 0-40 на сервис на Надал и при водството од 5-3 во тај-брејкот
, а имав претчувство дека при 2-2 во сетови, иако го загуби гејмот за 4-2 за Надал и изгледаше уморно, дека ќе го заврти мечот, не му е прв пат (најдобро знае Федекс)
Исто имам замерка и за Надал, како бе можеше да побара челенџ на негов сервис, само бидејќи Ноле му ретернираше перфектно и му зема брејк?
Со такви боси финти ќе го враќа загубениот поен? Неколку пати се жалеше кај судијата, а и ако е точна изјавата за "смешната" повреда на Ноле, алал му вера...
Новак го утепа од фалење, најдобар играч во Историјата на тенисот, ова она, овој вака враќа...
Тоа е тоа, изнесов мое мислење околу финалето... Темата полека може да иде под клуч, за мастерсите се префрлуваме во Под-темата Тенис, па кога ќе дојде време ќе се отвара за Роланд Гарос