Australian Open, 11.01.2012 - 29.01.2012

Кој ќе биде годинешниот шампион на Australian Open, 2012 ?

• Новак Џоковиќ

Гласови: 24 40,7%
  • Рафаел Надал

Гласови: 14 23,7%
  • Роџер Федерер

Гласови: 18 30,5%
  • Енди Мареј

Гласови: 3 5,1%
  • Серена Вилијамс

Гласови: 3 5,1%
  • Ким Клајстерс

Гласови: 5 8,5%
  • Ли На

Гласови: 1 1,7%
  • Каролина Возниацки

Гласови: 9 15,3%

• Вкупно гласачи
    59
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.368
^ Па зарем не е во право?
Што е смешното во тоа? Како да незнае Надал дека Новак имал од секогаш проблеми со дишењето..
Тоа ти е како Новак да изјави, смешна е повредата на Надал со коленото.o_O

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Не е, никој неможе да знае како некој се осеќа, како прво.

Како второ и да е во право, не е коректно нити фер да се изјави тоа.

Трето, Џоле од секогаш имал проблеми со дишење, проблеми кои е можно да се од моментален карактер, т.е. после одреден период да исчезнуваат.... т.е. да речеме дека има проблеми некои 30 минути до 1 час, во мечот а после одреден период му поминува. Никој неможе да оцени преку телевизија, дали е вистина или не, ако гледаме така Надал имаше банадажирано колено а ни п од повреда не се виде на последните 2 меча.

П.С. Тука не ја оставам подмолноста на новинарите и извртување на изјавата, Надал доста ретко дава некоректни изјави.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Трето, Џоле од секогаш имал проблеми со дишење, проблеми кои е можно да се од моментален карактер, т.е. после одреден период да исчезнуваат.... т.е. да речеме дека има проблеми некои 30 минути до 1 час, во мечот а после одреден период му поминува. Никој неможе да оцени преку телевизија, дали е вистина или не, ако гледаме така Надал имаше банадажирано колено а ни п од повреда не се виде на последните 2 меча.
За дишење јас исто имав такви проблеми, и тоа беа чисто плод на мојата психа, бев на доктор ми кажа гајле немаш ништо не ти е, а тоа што ти се случува е повеќе психички и ми кажа да не се замарам со тоа и постепено проблемот исчезна, а ми се случуваш да неможам добро да дишам да ми свират градите и да неможам да се наполнам со воздух имав одредени потешкоти во одреден период рецимо еднаш во недела и тоа најчесто кога неправев ништо, е сега дали е исто незнам со Ноле ама знам дека може да се случи!!!

С

сашенко

Гостин
И да е во право, не смее да изјавува така... :)
Bazinga:icon_mrgr:...Иначе ја стварно не верувам дека Надал го има изјавено ова.Сигурно некои новинари немале ништо паметно да прават па си играле малце распипан телефон

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Bazinga:icon_mrgr:...Иначе ја стварно не верувам дека Надал го има изјавено ова.Сигурно некои новинари немале ништо паметно да прават па си играле малце распипан телефон
Освен српски медиум има ли некој друг извор кој ја потврдува изјавава? Тешко дека Надал би си дозволил ваква изјава.

С

сашенко

Гостин
Видео е? Крш интернет иам нема шанси да ми го отвори фак :tapp:..ама колку за доказ ако го најде некој во текст форма интервјуто или тој дел барем постирајте го тука

Член од
18 јануари 2012
Мислења
34
Поени од реакции
18
видео е :confused: .... не збори баш како што тоа го пренесуваат србите а и според мене доста издржано е тоа што го кажува :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Видео е? Крш интернет иам нема шанси да ми го отвори фак :tapp:..ама колку за доказ ако го најде некој во текст форма интервјуто или тој дел барем постирајте го тука
Ова ако го пишеш на хартија делува токму онака како што го пренел српскиот медиум. Вака на видео, изјавата воопшто не делува злобно. Јас го разбрав ова што беше кажано во смисол дека Рафа смета оти Новак веројатно нема никаков посериозен проблем со дишењето. Не ми е јасна драмата околу ова.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.979
Поени од реакции
16.368
Не сум знаел дека и доктор станал Надал.:D
Не е драма, само пренесуваме информации, сеа на некој ако не му одговара тоа, одма се крева фрка.

С

сашенко

Гостин
Не сум знаел дека и доктор станал Надал.:D
Не е драма, само пренесуваме информации, сеа на некој ако не му одговара тоа, одма се крева фрка.
Со толку повреди на него, и цел живот ебавање со такви работи он може слободно на факултет на медицина да предава :pos:

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.190
Поени од реакции
46.402
Oва е видео пред мечот. Дефакто постои големо лицемерие на оваа тема, Ноле нешто вакво да изнесеше од пост немаше да го извадат на темава, те ваков бил те онаков, вчера начекав на нет коментари дека и вчера глумел Ноле кога за време натпреварот покажувал знаци на замор ... :pos:
Изгледа и изјавата на Надал по мечот, како и фактот што едвај стоеа па им дадоа столици е ... глума режирана од Ноле. :pos:

Инаку прашањето беше за Надал што мисли за проблемите со дишењето кои ги имал Ноле против Мареј и дали на тоа гледа ко негова предност а он посочи на 2 ситуации со размак од скоро 2 саати, како Ноле прво делувал уништено а потоа се движел одлично па не верувал дека имал такви проблеми, смешно било да се верува во тоа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom