hotmail
GiO
- Член од
- 1 февруари 2008
- Мислења
- 1.333
- Поени од реакции
- 426
Ti go nauci angliskiot, ili slabo seuste?Леле, не знам што си му рекол, али подобро бргу извини му се.
Ti go nauci angliskiot, ili slabo seuste?Леле, не знам што си му рекол, али подобро бргу извини му се.
Ili pa nekoj sto bombardirase djamii, niz albanskite sela, neli?Добро бре нели е срамота,уште да се полемизира и да се остри националната и религиска омраза....заради некој шупаци,кој што на карневалот немале попаметна идеја.....ако е за така сеа ние да излеземе да протестираме,бидејќи у Струга излегле на протест и извикувале „Долу каури“, „Умрете каури“.....ако гледаме така,вие го разнесовте Лешочкиот манастир и уште еден куп дела со религиско сквренавење.....па никој не одговараше.
Или некој нема попаметна идеја.....па ај да протне малку омраза....за да се збере некое политичко поенче.
Епа ти мутав ли си....или тренираш......глеаш дека ти зборам,дека ако некои работи не ги игнорираме,и не ги оставиме како дела на одредени затуцани поединци....тогаш нема проблем ќе се мразиме во наредните милион години....шо друго да ти кажам.Ili pa nekoj sto bombardirase djamii, niz albanskite sela, neli?
Што зборуваш бре човеку, што си се уплашил толку? Дали виде негде оружје? Дали некој со оружје ти мафташе пред нос? Дали некој ти се закани дека ќе те убие? Што сте кренале толкава прашина за талибанци? Какви воиствени повици се ако велиш Господ е Голем? Што ти смета знамето? Зошто ги етикетираш луѓето како вахабисти а воопшто не ги познаваш? И да се вахабисти што лошо тебе ти направиле баш тие луѓе? За каков радикализам зборите, ова е само еден обичен протест кон нешто невкусно, кон нешто безобразно. Чим видите човек со брада одма страв в коски, па чекајте бре, и тие се луѓе, нема да те изедат. На овој свет не се штетни талибанците, штетни се луѓето ко тебе кои се полни со предрасуди и наместо да ги согледаат работите, вреѓаат на сите страни, поттикнуваат омраза и сл.Клип од протестот. Изобилува со воинствени извици Алаху Акбар, во предниот дел се појавува таканареченото знаме на Џихадот (црно со бели букви) користено од Талибанците. На 0:58 се гледа
И сега кажете ми што е поопасно, пијаните карневалисти со нивната глупа шала или вахабисти со знамиња за џихад!
Да да, смешно ти е, знам, тебе не те засега па смешно ти е. Викни ги нека прават пародија за мајка ти, сестра ти, жена ти, за кого било од твоето семејство, и на другите ќе им е смешно, верувај. Само што за жал тогаш тебе нема да ти е смешно, затоа што тогаш тебе тоа ќе те засегаЗа некого и ова е навредливо за мене е смешно
Што е верски фундаментализам? Го користите тој термин а врска немате што значи. Немај гајле, знајме сите што е Саутпарк. Ако нешто тебе ти е интересно и смешно незначи дека на цел свет треба да му е. Почитувај ги исклучоцитеРаботи како ова, како Саутпарк, како Вевчански карневал, тоа се работи што верски фундаменталисти нема никогаш да ги разберат.
Вие протестанти и нивни подржувачи погледајте малце Саутпарк, видете како ги прват лом и христијаните, и муслиманите и евреите и сите други религии.
Нивно право бе човеку, што си се загрижил ти толку, или нив неможиш да ги манијачиш и ѕиркаш кај што не треба, а на жена ти од брат ти, братучед ти, пријателот ти можеш тоа да го правиш. Ти ако сакаш твојата па гола шетај ја низ град, твое правоOd glava do petici u crno si gi zatvarate zenite u mislite ke glumat Betman i ke letaat ahaaaahh
Незнам за што збориш, но како и да е, не те ни познавам, само видов твој пост кој се беше само не објективен, напаѓаше без основа, ги помеша сите работи и национални и религиски, па се почуствував должен да прокоментирам. Најверојатно си ме помешал/а со друг, па мислиш се познавамеКај си бе Пикасо, многу ти недостасував? Зошто со секој нов јузер почнуваш со мој коментар? `Ко несреќа да ти носам, само те банираат...
Ај, иди најди го Ченто малку да му разбиеш монотонија, оти со Бугарите ептен му е досадно.
Незнам за што збориш, но како и да е, не те ни познавам, само видов твој пост кој се беше само не објективен, напаѓаше без основа, ги помеша сите работи и национални и религиски, па се почуствував должен да прокоментирам. Најверојатно си ме помешал/а со друг, па мислиш се познаваме . Незнам кај ме банирале, ова ми е прв јузер на форумов, досега само читав и се смеев, но ете решив нешто и да прокоментирам. По муабетов очигледно си имал/а проблеми со јузерите на форумов. Дали тоа нешто ти кажува?Кај си бе Пикасо, многу ти недостасував? Зошто со секој нов јузер почнуваш со мој коментар? `Ко несреќа да ти носам, само те банираат...
Ај, иди најди го Ченто малку да му разбиеш монотонија, оти со Бугарите ептен му е досадно.
Еве бе братче сам си покажа, значи со Курон прават пародија на зборот Куран, пак ќе речам ако на некого не му е гајле, има тука луѓе на кои им е гајле, затоа нека не чепкаат кај што не им е местото. А за палењето на знамиња, и јас сум против, тоа е знак на примитивизам и спуштање на нивото од тие дебилите од карневалот.Целиот револт можеше да биде искажан на цивилизиран начин , немаше потреба да се палат знамиња.Јас колку што заприметив на книгава пишува курон а не куран
Прегледај го приврзокот 39367
Хммм што имаше лошо во гестот, па дури и молитва на плоштад да е? Дали се молитвата ти наштети тебе? По твоја логика, и поповите се само за в црква, но ете излегуваат и надвор (на пример празникот Водици). Според мене нити оџите ми сметаат да вршат верски обреди на плоштад, нити пак поповите ако си вршат верски обреди на плоштад. До кога ли со тие стереотипи и предрасуди без никаква основа?Препорачај, се извинувам ако навредив некого. Гестот кој го гледам на видеово извршување молитви на сред плоштат(би требело во џамија нели?)
сакаш да кажеш дека и денеска го запалиле знамето у струга ???Гледам муслиманиве на форумов нешто многу се загрижија за нешто кое се случувало на КАРНЕВАЛ во странска држава ( за државата Вевчани зборувам ) ... тоа си е нивна внатрешна работа и нема што ние да се замараме со тоа ... мене многу повеќе ме загрижува ова што се случуваше во нашава држава денес т.е. настаните во Струга , но очигледно е дека за жал не постојат државни институции кај нас , бидејќи ако постоеја немаше да се дозволи тоа што беше денес во Струга ( вахабистички протести со повикување на исламски фундаментализам и палење на државното знаме ) ... лошото е тоа што поради очигледното непостоење на државни органи кои би го спречиле тоа што беше во Струга , може да се случи народот да ја земи правдата во свои раце а тоа може да биде многу лошо за сите нас ( иако не верувам дека оваа овца од народ ќе го направи тоа ) .
Колку јас што знам да и денес беше запалено пред Домот на култура во Струга , а башка што пред општината беше симнато македонското знаме и ставено знаме на Саудиска Арабија .сакаш да кажеш дека и денеска го запалиле знамето у струга ???
Да не одговарам конкретно на све што си пишал,од Скопје сум,ме боли искрено кур и за вас и за вевчанци и за најглупото видео на кое потрошив 1 минута од животот.Зашто се уплашени од вас? Зашто пријателе мој ја сакам да се школувам,да искачам по дискотеки,кафичи,спорт да глеам...Така си го замислувам животот.Нејкам некој идиот да ми го заебе тоа зашто некој му навредил верата и че го пука.Никој не ве се сака зашто сте агресивни опасни сте сватете.У која држава и да отидете природата ви е таа,колку по хардкор верници сте по опасни сте за опкружувањето.Ете и сами кажувате човекот 2 недели се криел во скопје..Алоо у кој век живеете бе !?
Што глумиш жртва жити се? Вахабист си па што те погоди мојот пост толку? Никаде, ама апсолутно никаде не реков во што треба да веруваме. Одамна расчистив дека верник не се разубедува, па немам намера тоа да го правам. Мој личен став во кој само вахабист може да се понајде. И да, покрај моите крајно либерални ставови за се живо, јас религиозниот фундаментализам го сметам за најболна работа на цел свет.Тоа што ти мислиш дека религијата е слепило е твое мислење и немаш право да му го наметнуваш на никого. Ако тебе не ти е гајле за христијанството или ако на христијаните не им е гајле за христијанството незначи дека и на муслиманите не треба да им е гајле за Исламот.
Сигурно не сте толку глупи и да очекувате муслимани, евреи, будисти и сл. да протестираат ако христијанската религија е навредена и притоа на христијаните око не им трепнува. Ако тебе човече не ти е гајле за твојот живот, мене уште помалце, но то е твоја работа и не ти се мешам, затоа и ти не мешај ми се. Не е твое право ти да кажуваш што треба да прифатат муслиманите а што не.
Спомнав некаде порано, ќе спомнам и сега: палење знамиња, вреѓање на било каква основа е дело на примитивисти, дебили (незнам уште кој погрден збор да го искористам), па дури и тоа што било симнато знамето македонско па било ставено друго знаме (јас тоа лично не го видов, но ете профураа некакви слики по форумов) е за осуда затоа што на тој начин се спушташ на нивото од луѓето против кои протестираш. Во секоја толпа во секоја група на луѓе ќе се појави таков retard што ќе извика нешто како "Долу каури", или незнам како рекол, но тоа го слушнале еден или двајца, никој од групата тоа не го подржал и сите го замолчиле. Сите оџи, сите што говореа повикуваа на мирни протести без никакви навреди, дури и бев сведок кога му отидоја на еден батко(што се правеше Чак Норис) да го замолчат(се раздере он нешто за Вевчани). Па и никој не почна да јаде трици за цел карневал, никој не протестираше против карневалот, луѓето протестираа против дебилите кои на перверзен начин допреа до верските чувства на одреден народ. Ако нешто се извикуваше на протестот, се извикуваше "Господ е голем", а ако некој дебил еднаш зуцнал "Долу каури" не треба тоа да се прикажува како сите што протестирале тоа да го извикувале(барем така тоа се прикажа од страна на нашите "медиуми"). Не ми е јасно само зошто ниту еден од медиумите не го прикажа клипот, т.е вистинската причина за протестот :S. И да не се повторувам, прочитајте ја уште еднаш првата реченица од овој пост(не цитатот )Колку јас што знам да и денес беше запалено пред Домот на култура во Струга , а башка што пред општината беше симнато македонското знаме и ставено знаме на Саудиска Арабија .
Незнам дали читаш што ти е напишано, најверојатно читаш но не разбираш(то е, неможам да ти помогнам). Што мешаш вахабисти во целава оваа работа? Дали ти знаеш што е вахабизам? Некако многу самоуверен му делуваш, твоите "либерални ставови", а кој одлучува дали се либерални или не. Зошто ти смета тебе ако некој е религиозен? Па не веруваат сите дека настанале од мајмуни и дека енергијата е над се. Кој си ти да им кажуваш на луѓето во што да веруваат а во што да не веруваат. Доколку твојот живот се засноваше на...., твоја работа бе човеку, дали јас ти реков што да правиш доколку твојот живот се засновал на нешто. Ти имав напишано во постот, твој живот прави што сакаш, мене не мешај ми се(но како што реков, си прочитал - не си разбрал, но не биди самобендисан да мислиш дека се што ти правиш е правилно и сите треба тебе да те следат. Ако твое човечко право е да се чувствуваш ко Македонец, ко Супермен, ко Бананамен, или незнам што друго, така мое право е ако сакам да се чувствувам и како РОБ! Ах, да заборавив да те прашам, кај виде дека некој глуми жртва или пак се прикажува како жртва?Што глумиш жртва жити се? Вахабист си па што те погоди мојот пост толку? Никаде, ама апсолутно никаде не реков во што треба да веруваме. Одамна расчистив дека верник не се разубедува, па немам намера тоа да го правам. Мој личен став во кој само вахабист може да се понајде. И да, покрај моите крајно либерални ставови за се живо, јас религиозниот фундаментализам го сметам за најболна работа на цел свет.
Доколку мојот живот се засноваше на религија и јас секојдневно се посветував како РОБ (пази РОБ!) на Бога, тогаш навистина немаше да се ценам како личност, ама воопшто!
И демек Аллах ќе ве сака после ова што го правите во Струга? Очигледно тотално поинаку ги перцепираме работите за кои можеме да бидеме наградени од Бог, а за кои осудени.
Спомнав некаде порано, ќе спомнам и сега: палење знамиња, вреѓање на било каква основа е дело на примитивисти, дебили (незнам уште кој погрден збор да го искористам), па дури и тоа што било симнато знамето македонско па било ставено друго знаме (јас тоа лично не го видов, но ете профураа некакви слики по форумов) е за осуда затоа што на тој начин се спушташ на нивото од луѓето против кои протестираш. Во секоја толпа во секоја група на луѓе ќе се појави таков retard што ќе извика нешто како "Долу каури", или незнам како рекол, но тоа го слушнале еден или двајца, никој од групата тоа не го подржал и сите го замолчиле. Сите оџи, сите што говореа повикуваа на мирни протести без никакви навреди, дури и бев сведок кога му отидоја на еден батко(што се правеше Чак Норис) да го замолчат(се раздере он нешто за Вевчани). Па и никој не почна да јаде трици за цел карневал, никој не протестираше против карневалот, луѓето протестираа против дебилите кои на перверзен начин допреа до верските чувства на одреден народ. Ако нешто се извикуваше на протестот, се извикуваше "Господ е голем", а ако некој дебил еднаш зуцнал "Долу каури" не треба тоа да се прикажува како сите што протестирале тоа да го извикувале(барем така тоа се прикажа од страна на нашите "медиуми"). Не ми е јасно само зошто ниту еден од медиумите не го прикажа клипот, т.е вистинската причина за протестот :S. И да не се повторувам, прочитајте ја уште еднаш првата реченица од овој пост(не цитатот )
Што сакаш да кажеш со ова? На кој начин хардкор верниците се поопасни за опкружувањето? Сакаш да кажеш дека писменоста на народот е определена според тоа дали е засегнат кога е во прашање нешто свето за него? Дали тоа што ти не си реагирал на црниот хумор за Исус, ти дава за право да ги убедуваш и другите да не реагираат кога е во прашање нешто нивно, дали сакаш да кажеш дека ако ти пиеш нафта, треба да пијат и другите? Стварно неможам да ви ги сватам споредбите: "ние не реагираме на црн хумор за Тоше, Исус, Џексон и сл. па зошто вие реагирате". Системот на вредности не ние на сите ист. За мене нешто што е многу вредно за тебе може ништо да незначи, и обратното. Дали ние мора да ве следиме во тоа што вие го правите? Кој го наложува тоа правило? Дали некој муслиман се бунеше што македонците христијани од Струга го бранеа местото кај што порано имало црква, а во то време градоначалникот сакаше да изгради нешто друго? На ова последново јас ќе ти одговорам: Не братко, никој не се бунеше, никој не бараше маани во нивниот протест, никој не ги нарече опасни по општеството, никој не ги нарече талибанци, напротив го почитувавме нивното право, и никој не им се замеша во нивните протести.Да не одговарам конкретно на све што си пишал,од Скопје сум,ме боли искрено кур и за вас и за вевчанци и за најглупото видео на кое потрошив 1 минута од животот.Зашто се уплашени од вас? Зашто пријателе мој ја сакам да се школувам,да искачам по дискотеки,кафичи,спорт да глеам...Така си го замислувам животот.Нејкам некој идиот да ми го заебе тоа зашто некој му навредил верата и че го пука.Никој не ве се сака зашто сте агресивни опасни сте сватете.У која држава и да отидете природата ви е таа,колку по хардкор верници сте по опасни сте за опкружувањето.Ете и сами кажувате човекот 2 недели се криел во скопје..Алоо у кој век живеете бе !?
И ја сум верник ама вие сте неписмена багра све бе,примам и шала и за религија и за све..Се праи црн хумор,за Тоше,за Мајкл џексон и никому ништо,за исус пак никому ништо..Али за вас не смее ништо да се каже.Што сте вие богови случајно? Знаете да зборите,со зборови да се разберете или само бомбата и разнеси се..? Нејкам стереотипи ама вие сите сте опасност каде и да живеете,утре ке ме упуца некој пошто виц за Алах сум кажал..