- Член од
- 23 јануари 2009
- Мислења
- 10.640
- Поени од реакции
- 2.504
Рамиз Мерко: Ќе го тераме правдата до крај!

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
cccccccccccccccccccccccccccccc
Znaci pokraj komunjarskata bagra sirum drzavava, eve imame i ultra-nacionalisticka bagra, kako ovoj sto go napisal ova pogore
Znaci i jas gi osuduvam vakvite incidenti, bez razlika dali stanuva zbor za sudir(fizicki ili verbalen) na megju-etnicka ili megju-verska baza ................ no nikoj nema pravo da generalizira celi nacii ili celi religii, vrz baza na nekolku procenti usviteni glavi i kaj albancite i kaj makedoncite t.e. i kaj muslimanite i kaj hristijanite !!!
Izgleda vo ovaa drzava nema sredina, ili premnogu u plus ili premnogu u minus !!!
Ти за верник се сметаш?За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
Треба едно да ви биде јасно: Потсмевање со верски вредности не треба и не смее да има. Оваа држава која вие ја сметате само за ваша да знаете дека подеднакво е и наша. Муслиманите за разлика од вас , си ги ценат верските вредности и не дозволуваат секое копиле да ги. Исмева истите. За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
На сите - кој ја почитуваат.Треба едно да ви биде јасно: Потсмевање со верски вредности не треба и не смее да има. Оваа држава која вие ја сметате само за ваша да знаете дека подеднакво е и наша. Муслиманите за разлика од вас , си ги ценат верските вредности и не дозволуваат секое копиле да ги. Исмева истите. За оВа може да летаат и глави,море и цело Вевчани ќе оди во неповрат.
Лошо време дојде, секој има пристап до компјутер и интернет.
абе овде јас не гледам нешто што е насочено против исламот. Некој шеик кој има многу жени и голем стап.... нема ништо навредливо за никого а најмалку пак за овие кои протестираат... ама протестов ми личи на онаа приказната кога мечката му барала на волкот цигари де со филтер де без филтер и го тепала оти немал баш такви какви што сакала таа а кога волкот се снабдил и со филтер и без филтер го изнатепала оти не носел капа... така и овие изгледа решиле да прават некоја беља и сега ова им е повод а ако не било ова ке било нешто друго... Абе нешто не ми е на арно работава, палење знаме, протест, преименувани 4 училишта во скопје... нешто овде многу смрди
еве зошто се протестира. јас како агностик кој не е верник од хуманистички поглед ќе кажам дека ова што е приредено е срамно за човечкиот род и дечкиве се нешто пониска форма од животно. Секој може да верува или не во било која религија но само прости и необразовани луѓе земаат право да вреѓаат колективни вредности. и најстрашно е што додека се се одвива има и малолетници, а родителите не превземаат ништо. заради вакви во 21 век имаме нетолеранција меѓу различните етникуми религии и слично што е апсурд... нашето општество воопшто не е спремно за вакви настани...бидејки од спорт до култура секаде се меша нациоанлизам и слични појави. а овој вана би карневал како и што е останува да биде селска манифестација за луѓе со ниска интелигенција...
тука има света книга и свештеник. некој може да критикува свештеници и институции. ама не и света книга. јас не сум верник на ниедна религија и пак ми смета оваа слика. ова е страшно навредливо и гнасно а да не правиме што има куп деца наоколуабе овде јас не гледам нешто што е насочено против исламот. Некој шеик кој има многу жени и голем стап.... нема ништо навредливо за никого а најмалку пак за овие кои протестираат... ама протестов ми личи на онаа приказната кога мечката му барала на волкот цигари де со филтер де без филтер и го тепала оти немал баш такви какви што сакала таа а кога волкот се снабдил и со филтер и без филтер го изнатепала оти не носел капа... така и овие изгледа решиле да прават некоја беља и сега ова им е повод а ако не било ова ке било нешто друго... Абе нешто не ми е на арно работава, палење знаме, протест, преименувани 4 училишта во скопје... нешто овде многу смрди
http://www.youtube.com/verify_age?next_url=%2Fwatch%3Fv%3DcknWNtkTUD8&feature=youtu.be
Аман бе, не знаев дека можело и вакаНа собирот присуствуваа и Албанци и Турци па и Неопределени.
Карневалот во Вевчани е малку во споредба со тоа што прават Албанците во Македонија! Не ни дел од тоа што треба да предизвика палење на знаме и каменување на автобус полн со Македонци! Сега сакам да ги видам нашите вмровци....Фала богу дека сум ПРОТИВ било каков начин на кој би една религија би се омаловажувала и се исмејавала.
Од друга страна ме интересира ТОА ШТО НЕКОЈ ги направија следниве работи:
Подигрување со свети места е сериозна работа:
СТРУШКА ДОЛНА БЕЛИЦА
ТРЕБОШ ТЕТОВО
Матејче
Кај некој овие слики предизвикуваа восхит, а палењето црква се сметаше за чин на херојство. Кој нормален би го направил тоа? А денес барате правда...
Па кај да знајш кога ти фали IQ. Имаше Албанци, Турци па имаше и некој што не се сметаат ни Албанци ни Турци, како ќе ги наречиш нив, Албанци ли ?Аман бе, не знаев дека можело и вака![]()
Аман бе, не знаев дека можело и вака![]()
Па кај да знајш кога ти фали IQ. Имаше Албанци, Турци па имаше и некој што не се сметаат ни Албанци ни Турци, како ќе ги наречиш нив, Албанци ли ?
Целта ваљда ти је јасна на таа сцена, а не што пишува.Целиот револт можеше да биде искажан на цивилизиран начин , немаше потреба да се палат знамиња.Јас колку што заприметив на книгава пишува курон а не куран
Прегледај го приврзокот 39367