Македонија - Словенија [27.01.2012 - 15:15 ч.]

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.005
Поени од реакции
5.652
Инаку Вори бил кошаркар на времето и пред 7-8 години во Загреб го сметале за ненадежен пивот па го држеле на клупа, па откако се повредил еден од главните пивоти Вори добива шанса да игра..
Слично како Столе :) Ако добро паметам дебитираше после повредата на Ѓорѓоноски на СП во Хрватска на последниот меч на нашата репрезентација против репрезентацијата на Јужна Кореја и го постигна решавачкиот гол со кој Македонија победи, во последните секунди на асистенција од Лазаров.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.319
Поени од реакции
15.571
Сега листав низ статистикиве, и забележав дека словенците имаат 2-3 играчи кои често се исклучувани, т.е едниот 16 минути, другиот 14 минути. Кај нас најмногу исклучувања се 10,10,8 минути... Треба да се искористи ова, не знам што позиција играат, али би можел Стојанче да изнудува исклучувања и пенали.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Da, i Stole igrase kosarka pred da pocne so rakomet. Inace ne sakate da znaete kolku hrana se trosi mesecno za da se prehrani toj :icon_lol: I posle fauli mu praele, epa ke mu pravat, koj moze da go zapre :D

Nego koj ke najde od kaj moze da se simne natprevarot protiv Srbija da mi prati po PP za da napravam gif so Shundo :icon_lol: Ajt, ojdov ja da zbiram energija za utre :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Утре е можно Словенциве да играат 5-1 одбрана со фластер на Лазаров... Во таа ситуација Бранче или Филип ќе треба да седнат на клупа и Миркуловски заедно со Мојсо да ги растураат на продори на 6 метри со влезови, асистенции до Столе и Димовски... Ако се решат Словенците на 6-0 одбрана тогаш повеќе шутеви да ги растуриме бидејќи се релативно брзи и лесно ќе затвараат на крилни позиции.. Во одбрана мислам дека не би требало да имаме проблеми ако играме како на мечевите со Данска и Полска бевме доминантни, Словенциве не очекувам да ни прават проблеми преку бекови, туку со брза ротација да ослободуваат крила и пивот... Ќе треба концентрација поквалитетни сме и силно ја сакаме победава утре такада очекувам борба до почеток на второ полувреме па потоа да влеземе се надевам во опуштена завршница...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Da, i Stole igrase kosarka pred da pocne so rakomet. Inace ne sakate da znaete kolku hrana se trosi mesecno za da se prehrani toj :icon_lol: I posle fauli mu praele, epa ke mu pravat, koj moze da go zapre :D

Nego koj ke najde od kaj moze da se simne natprevarot protiv Srbija da mi prati po PP za da napravam gif so Shundo :icon_lol: Ajt, ojdov ja da zbiram energija za utre :)
Колку храна де???Инаку каква бебешка фаца има...не би му дал ни 19 год а не 24.:D

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.773
Поени од реакции
9.893
Столе д мен..откритие е човеков..само така да продолжи.

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.334
Поени од реакции
5.327
Словенците заедно со Македонија се најголемото изненадување на ова Европско првенство...
Имаат побрз ракомет од нас, тоа ќе биде во предност кај нив, другото не верувам, тие ко имаат Гајиќ ние го имаме Лазаров така да се е тука јасно :)
Исто така имаат и НАЈМНОГУ постигнати голови на Европското, значи треба голманите сериозно да си ја сватат равотата и ќе ни треба јака одбрана !!!
И БОРКО ДА НЕ СЕ ГЛУПИРА ПО МНОГУ ДА ФРЛА НАПРЕД ТОПКИ БЕЗВРСКА !!!!
Јас мислам ќе тепаме 3-4 разлика...

Johnny B

Misogynist, racist, anti woke
Член од
15 февруари 2010
Мислења
11.667
Поени од реакции
11.817
Инаку Вори бил кошаркар на времето и пред 7-8 години во Загреб го сметале за ненадежен пивот па го држеле на клупа, па откако се повредил еден од главните пивоти Вори добива шанса да игра..
Da, i Stole igrase kosarka pred da pocne so rakomet.
Ако не грешам мислам дека и Ивано Балич како мал тренирал кошарка? Имаше изјавувано дека тоа многу му помогнало за дриблингот во ракомет а татко му изјавуваше дека е скоро невозможно да е задржан во дуел 1 на 1 баш поради тие вештини
--- надополнето: 27 јануари 2012 во 02:53 ---
П.С ако тепаме одма за квалификациите треба да го назначат Лино Червар. Само работата е што нашиве копуци од федерацијата ќе се задоволат со 5/6 место и ќе го сметаат тоа за успех. Па ако завршиме 5ти и играме квалификации споменик на Шундо ќе му изградат :facepalm:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Точно е тоа за Балич, и он тренирал кошарка, од таму ги има и сите оние "финти" ( што би рекол Магдинчев ) еден на еден, брзо менување на правец со тапкање на топката, ролинг, осет за асистенција и што уште не, само штета у последниве 2 години го мачат доста повреди.

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Осеќате ли дека нема никаква еуфорија за натпреваров???

Поготово јас,некако нема ни волја,за да навивам на натпреваров....се чуствувам ко да ми потонале сите бродови.....ме мавна депресија,неможам да се оправам.

А незнам ни меѓу народов какви ќе бидат емоциите,ќе има ли доволно еуфорија за да го пречекуваме Шундо на плоштад??:eek:

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Осеќате ли дека нема никаква еуфорија за натпреваров???

Поготово јас,некако нема ни волја,за да навивам на натпреваров....се чуствувам ко да ми потонале сите бродови.....ме мавна депресија,неможам да се оправам.

А незнам ни меѓу народов какви ќе бидат емоциите,ќе има ли доволно еуфорија за да го пречекуваме Шундо на плоштад??:eek:
Да, за овој натпревар се осеќа помала еуфорија во однос на претходните, бар кај мене и кај тие околу мене, а и некако се осеќам веќе уморен од напнатост и стрес.

Kajgana Shop

На врв Bottom