Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Kolegi nekoj da mi kaze kakov predmet e odnosi so javnost tezok/lesen kakvi se kolokviumite treba prisustvo :)

Колеги некој ако сака да каже збор,два за Економија на јавен сектор од проф Љубомир Кекеновски.Каков е предметот лесен-тежок , професорот...поздрав и фала однапред:)

Brace yourself, менаџмент испит утре. :D
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 21:33 ---
Кога се роковите за запишување на летниот семестар. И за изборен предмет некој полесен нека каже некој, само да не е за напамет учење. Викаат управување со ризик лесно било, друг некој?

Brace yourself, менаџмент испит утре. :D
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 21:33 ---
Кога се роковите за запишување на летниот семестар. И за изборен предмет некој полесен нека каже некој, само да не е за напамет учење. Викаат управување со ризик лесно било, друг некој?
Менаџмент на човечки ресурси... и семинарска ќе ти дадам ако сакаш :P

Nekade na posleden sprat bese, ali najubavo nekoj sluzitel si prasaj na fakultetot oni najubavo znaat
--- надополнето: 26 јануари 2012 во 09:35 ---

Колешке најде нешто тестови Јавни финансии или не? А интерна ревизија како е тешко или лесно?

Нема тестови Јавни финансии не барајте. Ако најдете некои тие ќе бидат од Живко, а од лани Михаил е професор, така да и прашањата се сосема различни.

Постари колеги...импресии од Девизна Политика и Социологија како изборни?

Ако не тие...препораки за нешто друго?

И мене во 1ва ми збореа дека е лесен ,ама мене ми беше тежок. Глупа материја , професорот не е некој што попушта, или пак што викаат пишувај што било , ќе ти даде поени...ако можеш да учиш глупа материја избери го Социологија ,инаку се зависи од човекот, да не те исплашам јас :D
Имаш полесни предмети , види Англиски 2,Правни и Етички,МЧР ...овие се вртат дека се лесни иако уште не сум ги имал нив .

Англиски веќе го имам зедено од лани, Правни и етички догодина ми е задолжителен, па мислам дека не може да се зеде како изборен, МЧР предавања ми се совпаѓа со редовните...да се спобудали човек.
Од прилика...социологија колкав е матријалот? Во студентскиот водич видов дека е во два дела...нешто повеќе од дваесет глави. Верно?

Англиски веќе го имам зедено од лани, Правни и етички догодина ми е задолжителен, па мислам дека не може да се зеде како изборен, МЧР предавања ми се совпаѓа со редовните...да се спобудали човек.
Од прилика...социологија колкав е матријалот? Во студентскиот водич видов дека е во два дела...нешто повеќе од дваесет глави. Верно?

МЧР предавања? Ако е пак Бојаџиоски, единствено што оди на предвања е тој.

Јас сум иден студент на Економски факултет, па сакам некои подетални информации за Надворешна трговија. Какво мислење имате за тој смер, предметите, професорите и слично? Ме интересира нешто повеќе бидејќи немам баш некој познаник кој би можел да ми каже подетално.

Kolegi, mozat li da se zapisat 2 izborni predmeti vo II semestar? Imam 24 krediti, pa po nekoja logika, do 35 ima uste lufta?

Kolegi, mozat li da se zapisat 2 izborni predmeti vo II semestar? Imam 24 krediti, pa po nekoja logika, do 35 ima uste lufta?

Ако имаш 2 задолжителни можеш да земеш 2 изборни, а ако имаш 3 задолжителни само можеш ако имаш на 8.5 просек. Според твоиве кредити имаш 2 задолжителни , така да можеш.

Лани една колешка го проба ова и ја одбија на студентски. Во прва година имаме 7 предмети (4 во зимски и 3 во летен) а останатите 3 години имаме по 8 предмети (4+4). И не се замарајте многу со кредитите, важното е да имате 31 предмет, со тој број секако ќе освоите 240 кредити, а мислам дека тоа и не важи веќе.

Туку, менаџмент да не ми бара случајно уплатница за потпис кога ќе земам оценка? Знам дека потписот ми е важен за заверка на семестар, ама Шуклев и се е можно, па да знам да си уплатам на време?

Има некој овде од департман Сметководство и ревизија што ја има ислушано 3 год да го прашам нешто?:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom