Football Manager 2012 - Општа дискусија

Член од
23 јануари 2012
Мислења
885
Поени од реакции
912
Извинете вака што прашувам имам во план да почнам да ја играм оваа игра но многу велите дека губите на некои утакмици и не ми е јасно дали се игра како пес и фифа или само си обичен тренер и ги гледаш а тие сами играат? :unsure:

StarScr3am

Ѓавол
Член од
22 септември 2009
Мислења
798
Поени од реакции
219
Мене Руни од 2 сезони се на се 2 месеци има играно може и помалце.Еднаш скрши нога и сега таман ке се врати од повреда уште 2 недели му требаат со лесни тренинзи.До сега 2пати скршена нога и уште 3 полесни повреди од 2-3 недели.Еве сега повторно ми е 5 недели повреден :/.

Бтв да се пофалам освоив ПЛ и ФА :D
Шо е многу многу е :/

Член од
7 август 2011
Мислења
4.971
Поени од реакции
15.228
де бе . Јас во Вардар имам 2 мил. евра буџет.
Да се пофалам само :) цела европа се тепа за мојте играчи :D

Ptolomej

Дрвен адвокат
Член од
7 август 2005
Мислења
1.755
Поени од реакции
1.035
Извинете вака што прашувам имам во план да почнам да ја играм оваа игра но многу велите дека губите на некои утакмици и не ми е јасно дали се игра како пес и фифа или само си обичен тренер и ги гледаш а тие сами играат? :unsure:
Според самиот наслов на играта можиш да заклучиш дека се работи за исклучиво менаџерска игра ... значи нема никакви допирни точки со ФИФА и ПЕС каде што сам ги играш/контролираш натпреварите ... за разлика од тие 2 игри овде си во улога на менаџер/тренер , и ја имаш истата улога која што во реалноста ја имаат на пример Арсен Венгер или Жосе Мурињо :) ... значи почнувајќи од купување/продавање на играчи , местење на тактика за игра , тренинг итн итн. На самиот натпревар учествуваш само со местење на тактика , давање совети на играчите и менување на играчите , и не учествуваш директно во контролирање на одреден играч на мечот , туку само гледаш како играат . Иначе играта е одлично направена .

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.492
Поени од реакции
10.097
Абе шо е финтата со денови потребни за шпанско државјанство ?? Стварно се 700 и нешто или од многу играње оќоравев :D Ако се толку,побрзо добиваат таму отколку Белгија,Полска,Бугарија и Хрватска,кои по default се земји кај што би требало да ги пратиш за да добијат државјанство.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Zosto sluzi ova FM Genie Scout i kako da go koristam ??? i dali moze na piratska igra posto nemam original

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.763
Поени од реакции
9.548
По успесите со Валенсија, низа гиганти ме побараа, но јас се одлучив да ја прифатам понудата на Јунајтед. Е сега добро напредувам во сезоната, ама Нани некако многу безвезе шутира од далеку и сакам некој да ме потсети како беше таа опцијата да не шутира туку повеќе да подава. Фала однапред :)

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
По успесите со Валенсија, низа гиганти ме побараа, но јас се одлучив да ја прифатам понудата на Јунајтед. Е сега добро напредувам во сезоната, ама Нани некако многу безвезе шутира од далеку и сакам некој да ме потсети како беше таа опцијата да не шутира туку повеќе да подава. Фала однапред :)
Ке му поставиш ивидуален тренинг-пасинг.Јас барем така му наместив после првата сезона,еве ја разликата,прва сезона 15 асистенции 6 гола,втора сезона 30 асистенции 15 гола :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Имаш опција таму да престане да шутира од далеку. Нешто како Stop long shoots! Или нешто попрво да даде пас наместо да шутира!

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.763
Поени од реакции
9.548
Имаш опција таму да престане да шутира од далеку. Нешто како Stop long shoots! Или нешто попрво да даде пас наместо да шутира!
Ја знаев таа опција, ама сега не можам да се сетам каде се наоѓаше точно. Ќе се снајдам. Фала :)
Ке му поставиш ивидуален тренинг-пасинг.Јас барем така му наместив после првата сезона,еве ја разликата,прва сезона 15 асистенции 6 гола,втора сезона 30 асистенции 15 гола :)
Ќе пробам и со ова. Мада и сега добар е со асистенциите, само ме нервира кога пробува да шутира од сегде. Фала :)

Kajgana Shop

На врв Bottom