Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .
Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Не е крив он Бене, немаме средина и нема играчи што ќе му нафрлат или ќе му наместат гол. Иначе се слагам дека не игра добри дупли пасови и дека не подава добро. Од следниот натпревар мора со покреативна средина да излага!
Абе и мене на тацна да ми ја наместат ќе дадам гол. Сум играл фудбал, знам како е кога ќе ти наместат топка и како е кога ќе ја изработиш сам цела акција.
Не барам од реализатор да знае да дрибла, али да не може една скапана топка да загради и да не знае да додаде топка.

Раниери може да го критикуваме колку сакаме, и мене денешнава игра и поставеноста на играчите ич не ми се допадна, али факт е дека имаме 7 победи по ред и дека само 2 примени голови имаме. Од друга страна, мораме да се соочиме и со фактот дека Интер нема играчи што можат 90 минути да вршат притисок на противничка половина, немаме играчи што знаат да фатат топка од средина и да повлечат напред(освен Занети), Снајдер беше повреден, Форлан повреден, Пацини камен, итн...

Нема потреба од критикување на Раниери доколку не освоиме ништо сезонава, зашто гледам дека Син нонстоп потеницира дека најголем противник на Интер е Раниери, али не може од една страна да победува, а од друга да не губи. Да имавме 10 бода предност па да изгубевме титула да, али од борба за опстанок до борба за титула, Раниери е најмалиот противник на Интер...

Јануарска ис колинг :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.049
Поени од реакции
45.769
Па е, како и да ја вртиме, не дека ќе го критиуквам ако не освои, знам кој е неговиот максимум во кариерата, ама веќе кога влегоа во трка за титулата, се знае од каде доаѓа најголемата опасност за тимов.
Еве и денес во ситуација кога ги победија Милан, сите видовме на што личеше Интер, подпросечни беа дома, он направи голема грешка што Камби го играше во купот а не Мота кој денес беше суспендиран, исто и Маикон не требаше да игра, лошо ги изротира таму играчите и денес заморот кај одредени фудбалери стапи на сцена. Башка и играњето на Нагатомо ко крило :facepalm:, а ова е период кога треба да се безгрешни, само ете, лејди лак сеуште е на нивна страна а да се потпреш на истата не иде, прашање на време е кога ќе им го сврти грбот.

Инаку до пред неколку кола и самите играчи, тренерот и претседателот потенцираа дека се води битка за третата позиција, дербито беше или-или за нив и сега апетитите се зголемија и секоја чест за резултатите, али кога правиме муабет за битка за Скудето во која учествува Раниери ... веќе скоро се е видено, ова му е мислам последна шанса во неговата кариера па глупо би било ефтино да си ја прокоцка ко и во 2010, после Интер тешко друг голем клуб да води.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Dobar bese Riki, sam igrase vo sredina so eden kup igrachi koi ne znaat da podavat topka. Zamislejte go Inter so Alvarez i so nas forumdziite, i posle kako da ne pcuete po nego... Mozese komotno da go ostavi Alvarez, ne znam zosto Obi go pikna. Isto taka cekav Pazzini nadvor da odi ama ete nesto gleda vo nego Ranieri sto cel svet ne gleda pa neka go tera vaka sega, sto da mu pravime. Snajche imase dobra bomba, steta sto ne vleze, iako ne prikaza nekoja igra, ne znam sto se vraka olku nazad, koga nema telo za da vleche igra. Quatro-Quatro-Uno-Uno, kako sto rece Kambi, formacijava e okej, ama so igrachite sto gi imame ne e okej voopsto. Riki da ostanese levo, Nagatoko da odese desno, na sredina Kambi i Poli, i Zaneti na mestoto na Kivu, evo nesto vaka slikovito:

maicon-lusio-samuel-zaneti
nagatoko-kambi-poli-alvarez
------------ snajper
------------- milito

Ne deka Poli nesto epten e dobar, ama toa bea igrachite, inaku on za prv tim tesko...

Pobeda si e pobeda, i so Murinjo vaka tepavme pa nikoj ne se bunese, samo epten cudni izmeni pravi ovaj...

Член од
28 март 2010
Мислења
1.310
Поени од реакции
377
Честито победа,и стигнавме до 4 место на табелата!
Којзнае може Раниери ќе освои Скудето со Интер,се си бидува!
И да играта не беше на ниво но бодови лапнавме.Среќата ги прати храбрите!Ајде сега Лече да го плесниме,а потоа сицилијанците Палермо!
Браво Раниери,ти само победувај а кој те руга на форумов,баш ти е гајле,ти не читаш што ние пишуваме!

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
"Ми се допадна резултатот,само резултатот.Јас секогаш сум искрен.Со
Милан одигравме одличен натпревар,додека вечерва бевме лоши."

“Знаевме дека ќе биде тежок натпревар.Иако не одигравме добро сепак
го добивме натпреварот.Лацио одигра подобро,вистината е тоа.“

“Снајдер се враќа полека полека,со Џенова играше 80 минути,но не
беше доволно опоравен,вечерва го ставив во второто полувреме
бидејќи тој ни беше потребен.“

“Сега треба да се вратиме тие кои што бевме на претходните три
натпревари, со Лече,Парма и Милан.Само така ќе имаме успеси.“

» Клаудио Раниери »

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.049
Поени од реакции
45.769
Добро е што го потенцира ова јавно, дека биле лоши, зашто беа ептен, да не беше голот на Милито тешко ќе дојдеа до победа со ваква игра, мислам дека тоа ги уби Лацио, доминираа во прво а примија гол на сам крај од истото.
Сеа ги глеав пак головите, на првиот Алварез асистирал, ја мислев Пацини бил, одлична асистенција но играта му беше многу лоша, на тоа кумуваше и теренот а и самата формациска поставеност на Интер.

Иначе сеа играат со Наполи гости во куп :facepalm:, ти ебам сјебаниот распоред, нека не ги форсира толку во купов, нека го жртвуваат, дај нека путши ко англичаниве што прават помлади фудбалери.

Marso

Io sono INTERISTA!
Член од
22 јануари 2006
Мислења
1.456
Поени од реакции
311
Добро е што го потенцира ова јавно, дека биле лоши, зашто беа ептен, да не беше голот на Милито тешко ќе дојдеа до победа со ваква игра, мислам дека тоа ги уби Лацио, доминираа во прво а примија гол на сам крај од истото.
Сеа ги глеав пак головите, на првиот Алварез асистирал, ја мислев Пацини бил, одлична асистенција но играта му беше многу лоша, на тоа кумуваше и теренот а и самата формациска поставеност на Интер.

Иначе сеа играат со Наполи гости во куп :facepalm:, ти ебам сјебаниот распоред, нека не ги форсира толку во купов, нека го жртвуваат, дај нека путши ко англичаниве што прават помлади фудбалери.
па ако примети со Џенова играа скоро цел втор тим, добро прави Раниери, ги разигруваше резервите... нека го жртвува, Наполи ќе игра со прв тим, ние со втор, па јбг ако кљукнат нашиве, ќе го освоиме :)
--- надополнето: 23 јануари 2012 во 00:12 ---
●Пацини: “Во моментот кога го видов Маркети дека го напуштил голот
размислив и испратив лоб удар,за среќа топката влезе во голот.Овие
7 победи по ред не се малку,ние ќе се бориме до крај за Скудетото.
Кој е во подобра форма,јас или Милито? Се разбира дека Милито.“
●Милито: “Овие се добри моменти за мене и за целиот тим.Да се
надеваме дека ќе продолжиме вака.Алварез ми подаде една супер
топка во израмнувачкиот гол која што неможев да промашам.“

Член од
14 март 2010
Мислења
16.938
Поени од реакции
16.230
По очајна игра сме немале.
Башка Јуто Нагатомо ко ќе го видиш на позиција како Герет Бејл.
Нема потреба од муабет.
Среќа не ги искористи Лацио шансите.

• Ми се допаѓа
Reactions: Syn

Syn

Член од
23 декември 2007
Мислења
30.049
Поени од реакции
45.769
Лукас е нешто ко Лавеци, и десно и лево може да игра, и по потреба и кај што тера Снајдер ко плеј, ама најдобар е ко крило ( втор напаѓач ).
Добар играч е многу али и прескап.

Член од
4 мај 2009
Мислења
2.173
Поени од реакции
1.372
Раниери кога се затвора, треба да има во напад брз напаѓач, т.е Зарате, Пацини е премногу спор за да реализираат брз контра напад, кога ќе дојде кај него топка одма се успорува контрата.
Добро е што Раниери е искрен, лоши бевме денес, ама победивме, тоа е најважно.
Сега со Лече треба да се игра со Снајдер и Алварез, Алварез маливе екипи растур ги прави :pos:
Не шала на страна, треба да проба со Алварез и Снајдер заедно во тимот, барем со Лече не би требало да се брани, да им закачиме 2-3 гола и чао пријатно.

Kajgana Shop

На врв Bottom