Јас како евроскептик ќе признаам дека сум малку разочаран од конечниот исход , но 33% евро скептици не е работа за занемарување .Првите резултати от референдумот во Хрватска рушат сите тези на некои луге.
ZA - 66.46%
NE - 32.95%
Тези резултати се темелат врз 78,92% обработени избирачки места.
http://www.hrt.hr/index.php?id=refeu&tx_ttnews[tt_news]=149589&tx_ttnews[backPid]=760&cHash=8d494472e7
Со други зборови - уште една шлаканица за старите структори, кои сакаха да зачуват статуквото, но хрватскиот парод избра своjaта иднина - глас народен-глас Божи
33% са 1/3. Многу помалце от това што пишуваха,па даже некои поставуваха под знак прашалник успеха на референдумот.Јас како евроскептик ќе признаам дека сум малку разочаран од конечниот исход , но 33% евро скептици не е работа за занемарување .
Од друга страна пак можеме да бидеме и задоволни ...Македонија ќе има уште еден пријател и сојузник .... се надевам во иста мера колку и Словенија.
Хрватите направиха нешто многу повеке - покажаха како се решават проблеми, пакажаха како се прекинува со старите структори, кои ги теглат наназад во едно друго време.Да им е честито. И онии избегаа од изолациата.
Која изолација бе Бугар??Швајцарија и Норвешка се изолирани што не се во ЕУ??На богати земји ЕУ не им е потребна.Само сиромашни земји се палат на ЕУ.Да им е честито. И онии избегаа од изолациата.
И после ќе станат уште посиромашни.Која изолација бе Бугар??Швајцарија и Норвешка се изолирани што не се во ЕУ??На богати земји ЕУ не им е потребна.Само сиромашни земји се палат на ЕУ.
Имаат ли долен праг или не е важно ?!43 % излезност???WTF??
И Ѓорѓе Иванов стана претседател со половина од едвај 40% од гласовите. Си успеа референдумот, нека им е честито, дали е добро или не ќе видат самите за некоја година. Сепак резултатите не испаднаа како што се прикажуваше, тие што не излегле не значи дека се автоматски против ЕУ, оти да биле ќе излезеле и ќе го кажеле тоа.Од вкупно запишани 4,5 милиони бирачи,излегоа 1,9 милиони,а од нив околу 1,2 милиони беа за ЕУ.Едвај една третина од Хрватите ја подржуваат ЕУ.