Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

tufekciev

Барсa <3
Член од
6 февруари 2009
Мислења
2.242
Поени од реакции
802
Како прво неможам да поверувам што ни се деси. :facepalm:
Второ, кривицата ја гледам во селкторот, што врска нема од тренер, а не па да биде селектор на една репрезентација. Незнае кога треба тајм-аут, незнае кога треба фластер на играч итн.
Да почнам од почеток...
Почнавме феномелно и цело време беме во водство 1-2 гола за да од 15 до 21мин, изиграме феноменално и не и дозволиме на Данска да постигне гол и со тоа да направи +6. Е сега, според мене клучен момент беше наредниот напад кога Борко шутна од гол на гол (кој кур му е :tapp:)
Зошто, зошто избрза и изгубивме напад? Требаше да изиграме смирено преостанатите 6-7 мин. со долги напади и со гол за гол и да на полувреме отидеме со +6. А ние примаме 3 гола и не даваме ни еден и на полувреме идеме со 20:17. Што е нормално достижлива предност.. у второ ќе беше друго со поголема предност.
Второ полувреме почнавме како шо завршивме у прво, и не толку лошо но, игравме гол за гол и некаде околу 50 мин. Данска да го има и првото водство и потоа и да има разлика од 2-3 гола. Тоа беше моментот кога Хансен не уби (му симињам капа:cuc:) и моментот кога на нашиот селектор (да му ебам све:mad:) не му текна или незнам како да кажам да му стави фластер на Хансен кој даде 6 гола по ред. Се вративме за момент со 2те обрани на Борко и напад за победа во 59, но среќата не не посака и изгубивме... Може и Кире не требаше да шутира од таа неизградена ситуација и од ситуација од која 2-3 пати има шутнато цело првенство, требаше од средина со топовскиот удар и нормално шансите му се поголеми пошо аголот му е отворен, али човекот мислам даде се од себе постигна 13 гола и тоа е тоа. Денес обраната не ни беше на ниво, у просек примаме по 24-25 гола, а сега примаме 33... Тоа е, ни еден ПОРАЗ не се брои, вие сте нашите ХЕРОИ!

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Тука те чекав сите зборуваат среќа, несреќа Шундовски, бла бла...а нема јунак да рече каде е бре Раде Стојановиќ, кој го избаци од тим, која мафија игра тука...со него гарант у финале ќе бевме

Член од
14 март 2010
Мислења
16.958
Поени од реакции
16.314
Какви црни 10+ метри бе, Хансен цело време од 7-8 метри шутираше
Јас тврдам дека ти Хансен првпат го виде на овој меч со нашата репрезентација, не ни знаеше кој е играчот, ниеден негов меч не си гледал, па што се силиш тука на форум.
Научете прво со кој играме, после дискутирајте.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Не сум нервозен...2 саати се смирувам..не сум нервозен........
ААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААААА

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Игорче,земаме сигнал од евровизија :pos::pos:И тој касепер да си ибе векот не изнасмеа сите на цела мака :ROFLMAO:

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.814
Имаме надеж...алеа имаме надеж....имамеееее наааадеееежж...аллллеееаа...имаме надеж!!!

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Овој па Шундовски, сме требале да ја задржиме топката. Сега му текна да кажува што требало, наместо на теренот, кај што требаше да кажува...

D

dagau

Гостин
Сценарио за ние да влеземе во 1/2финале.

Германија 5,Србија 5,Полска 3,Шведска и Данска 2,Македонија 1
Второ коло: Ние ги тепаме Полска,Данска ги тепа Германија,Србија ги тепа Шведска
Србија 7,Германија 5,Данска 4,Пол и Мкд 3,Швед 2
Трето коло:Полска ги тепа Германија,Шведска ги тепа Данска, ние ги тепаме Србите
Србија 7,Германија ,Полска и Мкд по 5, Шбед и Дан по 4.. ке одлучува гол разлика мегу полска германија и македонија

Плавиот^

London is blue!
Член од
3 октомври 2011
Мислења
930
Поени од реакции
1.462
Сврбија заеба. И сега шанси имаме? Математичари јавете се :)

^Значи пак имаме.. Само што предобро ќе биде за да се случи

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Јас само кажував факти од поновава историја, Металург изгуби 3 бода во ЛШ во последната минута, искрено и не гледам дека Металург игра подобро од Македонија, единствено што има подобар голман, играта е послаба од оваа. Точно е тоа дека Шундовски не е некое селекториште, ама на тоа требаше да се мисли пред ЕП. Дај приберете се малце, и мене ми е проклето тешко не само за овој пораз, туку за сите загубени бодови на првенството, јас мислам кога се ќе се собере повеќе од сите на ова ЕП заслужуваме добар пласман.
единствената грешка на червар е што го исфрли стоилов од клубот, ама можи и му напрај услуга на некој начин оти детето сеткна непроценливо искуство во романија и сега во вардар.
плус сите кклубови се појаки од репрезентациите од земјите од кои доаѓаат заради надворешните играчи-странците. исклучок е само металург, оти го нема лазаров.
а подобар пласман немаме заради неспособноста на селекторот и неговот немање на осет на прилагодување на играта на противникот и ненавременото барање на тајм-аут-а ова се само дел од причините.
ај каи ми ти-шо друго требаше да направи хансен за да го притесниме во играта? од авионсе гледаше дека тој им е најопасен, а ние/селекторот си седеше со таквото в раце.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Тоа е тој менталитет што го имаат Германците незнам што се чудите.Кога ќе ми текне дека на сред утакмица нашиве им пееа дојчланд аутфитерзен

jyvation

Пургер
Член од
4 ноември 2009
Мислења
2.157
Поени од реакции
2.756
Сценарио за ние да влеземе во 1/2финале.

Германија 5,Србија 5,Полска 3,Шведска и Данска 2,Македонија 1
Второ коло: Ние ги тепаме Полска,Данска ги тепа Германија,Србија ги тепа Шведска
Србија 7,Германија 5,Данска 4,Пол и Мкд 3,Швед 2
Трето коло:Полска ги тепа Германија,Шведска ги тепа Данска, ние ги тепаме Србите
Србија 7,Германија ,Полска и Мкд по 5, Шбед и Дан по 4.. ке одлучува гол разлика мегу полска германија и македонија
Абе само Германија да ги тепа до крај сите а последно коло Данска да ја тепа Шведска.Е тогаш ќе биде колење со Србија :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Тука те чекав сите зборуваат среќа, несреќа Шундовски, бла бла...а нема јунак да рече каде е бре Раде Стојановиќ, кој го избаци од тим, која мафија игра тука...со него гарант у финале ќе бевме
Дај ве молам, само Раде Стојановиќ не го спомнувајте, аман... Да, супер играч беше, ама никој од нас го нема гледано како игра во последниве три години, смена 4-5 тима и од 730 денови во последниве две години сигурно беше повреден барем 660 денови.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Мислам дека поголеми ќе беа шансите Борко да ги одбрани ударите од крило, отколку од оние на Хансен. Ако игравме 5-1, тогаш данскине педери ќе играа преку крила нормално, па мое мислење е дека Борко подобро ќе се справеше со тие шутеви (на крај од утакмица баш фати топки од крило).

Се на се, отишло све у курац, џабе...

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Не знам каде е проблемот, доминиравме во првото полувреме.
Мене ме извади од колосек кога водевме 6+, голманот проба да даде гол.. и тогаш наредните три акции примивме 3 гола.
Зошто? Кое е тоа размислување? На 6+, брзаме.. зошто?
Тие работи ни фалат.
Друго.. ни фаи дух.
Кој што сака може да рече, Германија покажа крајна борбена готовност.. и голман сменија со играч и сѐ на крај, од -7, во центарот на Белград, вратија до нерешено
Тоа е тоа што ни фали, мислам дека е тоа дел пресметливост, дел храброст.

Браво за нашите херои кои дадоа сѐ од себе, за тоа бескрајна почит. Вината ја гледам во повисоките структури кои треба да спроведат одговорност (e.g. тренер, селектор,...итн. etc.)

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Тоа е тој менталитет што го имаат Германците незнам што се чудите.Кога ќе ми текне дека на сред утакмица нашиве им пееа дојчланд аутфитерзен
Сврбија заеба. И сега шанси имаме? Математичари јавете се :)
Судиите ги ебаа.Последен напад Србите го имаа за 30 сек,судиите означија пасивен.Се сплеткаа овие и се знае дека овие каква среќа имаат и нема потреба да се коментира повеќе! :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom