Македонија - Данска [21.01.2012 - 18:15 ч.]

• Креатор на темата Мартин`
  • Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Секоја им чест на момците, јас никогаш нема да плукнам по нив затоа што многу дадоа и се гледа дека сакаат да победат. Одбраната ни беше тапа во второ полувреме, само тоа не утепа. А и среќата. Па не е можно оноа голманчено нивно што нема ни 10 години баш последната топка да ја одбрани со ПЕТА! Многу ми е криво!!!!!!!!!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
Абе што да се постави Червар, па Металург два добиени меча на гости ги загуби во последната минута (т.е. 3 бодови)... Па истиот тој Червар сметаше дека Стоилов не е доволно добар да игра за Металург, ете гледаме на ова Европско колку не е добар. Борко Ристовски е скаран со него, не можеше да му даде самодоверба на Филип Лазаров (иако поголем дел од вас тврдите спротивно, дечкото има огромен потенцијал, иако малце по малце му поминува времето) И дај престанете да дробите, видете кај ни се фудбалерите, а кај ни се ракометарите. Точно е дека оваа репрезентација ни е најквалитетна во историјата, има доволно квалитет и за полуфинале, но не е секогаш битен квалитетот. Можеме да кажеме дека момците изиграа феноменално, не само на овој меч, туку на сите четири досега. И очекувам така да продолжат, па што биде нека биде. Само дај не прајте се стручњаци.

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
....и добро,,,, треба ли Кире да дае 20 гола за да тепаме натревар..... Судбо е*и си дундата мајчина!!! Аууу неможам да се помирам значи :mad:

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Ама не за сега одма.По европсково
После секако дека може!Лино и сам кажа дека би му било мило да му помогне на репрезентацијата.СЕга да не сакаат да им каже ставете ме за селектор!

Мајло

B I S
Член од
22 јуни 2009
Мислења
1.594
Поени од реакции
940
Добро бе...Ја гледаше утакмицата,или не што?Ако го гледаше прво полувреме нема да пишуваш ова!Кога им изигиравме 2-3 пати по ред на 8 метри агресивна одбрана со фластер на Хансен,неможеа крилата топка да добијат!Плус Ако гледаш дека се распуца мора фластер да му удриш непишано правило ти е тоа!Откога ни закачи 5 гола по ред,тогаш фластер му излезе одма прекина со головите!Сега среќа немавме што Хансен незнае да промаши?

Незнам што не ти е јасно кога ти зборам дека играч што шутира од над 10 метри несмее да даде толку голови.Може да влезе еден или два максимум! Другото е НЕСПОСОБНОСТ на голман! 10 метри се многу,ракометен голман има време да види каде ќе оди топката и да ја фати.Несмее да прими толку голови од далеку.Исто ти е ко у фудбал некој да почне да шутира од 35 метри и да му дава голови на голманот,тогаш што треба фластер на играчот или голманот не чини?

Ако знаеш малце ракомет и ако гледаше Полска=Шведска,овие израмнија ради тренерот,извади фластер на Ким Андерсон пошто тој проиргува крила,игра со пивот,шутира.НЕ СЕ ВАДИ ФЛАСТЕР НА ИГРАЧ ШТО ШУТИРА ОД 10+ МЕТРИ(тоа е неспособност на голман),незнам ја од кај кур го извади тоа непишано правило.Данците имаат страшни крила што имаат решиси 100 % учинок од страна.

Незнам што не разбираш.6-0 одбраната е најдобра одбрана во ракометот.5-1 играат само неколку не толку добри репрезентации.

Читај сеа: Да речеме да го извади Велко на фластер на Хансен.Со вакво нешто имаме 5,а со тоа мора и да ја збиеш одбраната,односно да повлечеш крило,малце во средина.А ако се направи тоа се отвара простор за крила,доколку не се збие одбрана имаш дупка у средина и пивотот ти ја ебава мајката.

Пак ќе кажам Шундовски заеба со тоа што Јоновски не го пушташе,што не правеше смена на гол.

Изгубивме ради шпанските цигани,мочковците требаше или да дадат гол или да судат пробиваше во случајот со Мојсовски,таму немаше никакви чекори.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Ако не беше Хансен, ќе беше Бо Спелербег.. ако не беше тој, крилата мамето ќе ни го расплачеа, видовте во прво полувреме каков процент на реализација имаше десното нивно крило.
Ако стајш на еден фластер, друг ќе ти постигне гол. Не е ова Македонија само што го има Лазаров и само тој знае да погоде. ;)
Ама океј, ве сфаќам.
Грешка си.
Ако се затвореше Хансен Данците ќе немаа решение во напад.Нивната цел кога одеа во напад беше да се направи позиција за Хенсен па ако овој беше добро затворен од наш играч тогаш ќе мораа брзо да смислуваат што друго во напад да прават и сигурно немаше 10 по ред да ги примиме.Шут од крило со шут од бековска позиција едноставно не се споредува.Сигурно едно 80% од одбраните на Борко му беа кога Данците одеа на шут од крило па и на крај последните 2 шута од крило мислам дека им ги фати.
Жал ми е што една ваква генерација ќе остане без медал но на ова првенство реални да бидеме имаме премногу недостатоци.

N

Nicky Santoro

Гостин
до себајле можите да се поклонувате на ракометариве и да бидете горди на нив, ама џабе е, резултатот се гледа не играта,се што ќе се памти понатаму ќе биде победа на данска а не како се одвивал натпреварот!
незнам што да кажам побрзо.ако мислите дека немаме среќа и изгубивме заради ебаната среќа :tapp:
може да немаш среќа и да примиш кош во последните 2 секунди со среќен шут на противникот(пр со русија утакмицата прва во литванија)
ама да водииш 6 разлика, да си шутираш од гол на гол и хансен кој можеби е и послаб од лазаров да те наполни без никој да му попречува тие 5-10 мин , е тоа другари не е среќа . тоа е тотален аматеризам на шундоски пред се.исто и играчиве си имаат вина затоа. прво полувреме играат агресивна одбрана водат се во ред, второ полувреме наместо да запнат уште толку и поагресивно да играат , овие застанаа едноставно. никој не му се спротистави на хансен,барем ситни фаули да се правеа да се еби акцијата на данска! не отепаа од чотек а нашиве ги галат во одбранава ох мори мајко !
се е ова поради менталитетот наш никаков.па уште читам некој пишал од данска сме изгубиле од велесила во ракометов вицешампиони курци палци.7 вс 7 се игра , се виде дали може да се победат или не.
и најважно, тие од Рфм минчо трајко петко , ги боли левото маде дали ќе стасаме полуфинале или 12ти ќе бидеме.ако сакаа тие да одиме на висок пласман ќе си го ставеа червар или некој друг тренер, ама стварно тренер а не матрјошкана на клупа што седи.
судииве нема што да се криват,сами си се тепавме... можи да е грешка поништениот гол на мојсо , се знае за кого ќе свират судиите ама далеку дека тие се виновни запоразов.
и се повеќе сум сигурен дека цело европско се мести.било да е тоа со помош на судии било како ама огромен дел од утакмициве се сомнителни.
србија словачка Х завршува вчера со 16 коеф.премн очигледно!
исто и шведска со германија а и денеска мислам дека убо си е напраја.па 10 голови разлика водат нема шанси да е се легално тука . иако не е гледав утакмицава тврдам дека нешто не е во ред со неа!
и крај краева ме боли К мене за шведска и полска.
полуфинале ... далеку е тоа , незнам и дали имаме некакви теоретски шанси. само една победа и е доволна на германија и замина...а и да изгубат се до крај германциве, полска и данска сигурно ќе бидат над нас ..толку од мене...морав да го напишам некаде ова за дами олесни!

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
Абе што да се постави Червар, па Металург два добиени меча на гости ги загуби во последната минута (т.е. 3 бодови)... Па истиот тој Червар сметаше дека Стоилов не е доволно добар да игра за Металург, ете гледаме на ова Европско колку не е добар. Борко Ристовски е скаран со него, не можеше да му даде самодоверба на Филип Лазаров (иако поголем дел од вас тврдите спротивно, дечкото има огромен потенцијал, иако малце по малце му поминува времето) И дај престанете да дробите, видете кај ни се фудбалерите, а кај ни се ракометарите. Точно е дека оваа репрезентација ни е најквалитетна во историјата, има доволно квалитет и за полуфинале, но не е секогаш битен квалитетот. Можеме да кажеме дека момците изиграа феноменално, не само на овој меч, туку на сите четири досега. И очекувам така да продолжат, па што биде нека биде. Само дај не прајте се стручњаци.
кажи ми кој ја направи хрватска европски, светски или олимписки првак или шо и да беше? паметиш во кои сра.а беше хрватска пред червар, а каква пред да замине?

кој го направи металург силен тим кој е во најдобрите 16 во европа?

е червар!!!
плус червар беше споменат како можно решение од страна на медиумите, зато е и пишан на форумов.
ама кој и да дојди, ќе биди поарен од овој, така?

Член од
25 септември 2011
Мислења
161
Поени од реакции
91
Не ми е криво шо ние сме ја заебале работата или судиите или тренеров ....... криво ми е ете кој глеа, една обична репрезентација како србија која може само на Станич да се крсти, и со публика која не може на нашата ни на малиот прст да и се фане, ќе игра полуфинале, Калимеро епа нема правда.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Некаква статистика за колку публика имало во Београдска Арена и колку отприлика биле Македонци?

Член од
17 декември 2008
Мислења
4.232
Поени од реакции
3.868
Незнам што не ти е јасно кога ти зборам дека играч што шутира од над 10 метри несмее да даде толку голови.Може да влезе еден или два максимум! Другото е НЕСПОСОБНОСТ на голман! 10 метри се многу,ракометен голман има време да види каде ќе оди топката и да ја фати.Несмее да прими толку голови од далеку.Исто ти е ко у фудбал некој да почне да шутира од 35 метри и да му дава голови на голманот,тогаш што треба фластер на играчот или голманот не чини?

Ако знаеш малце ракомет и ако гледаше Полска=Шведска,овие израмнија ради тренерот,извади фластер на Ким Андерсон пошто тој проиргува крила,игра со пивот,шутира.НЕ СЕ ВАДИ ФЛАСТЕР НА ИГРАЧ ШТО ШУТИРА ОД 10+ МЕТРИ(тоа е неспособност на голман),незнам ја од кај кур го извади тоа непишано правило.Данците имаат страшни крила што имаат решиси 100 % учинок од страна.

Незнам што не разбираш.6-0 одбраната е најдобра одбрана во ракометот.5-1 играат само неколку не толку добри репрезентации.

Читај сеа: Да речеме да го извади Велко на фластер на Хансен.Со вакво нешто имаме 5,а со тоа мора и да ја збиеш одбраната,односно да повлечеш крило,малце во средина.А ако се направи тоа се отвара простор за крила,доколку не се збие одбрана имаш дупка у средина и пивотот ти ја ебава мајката.

Пак ќе кажам Шундовски заеба со тоа што Јоновски не го пушташе,што не правеше смена на гол.

Изгубивме ради шпанските цигани,мочковците требаше или да дадат гол или да судат пробиваше во случајот со Мојсовски,таму немаше никакви чекори.
Дечко ја гледам ситуацијата каква беше не ќе се правам експерт!!Хансен не му е првпат да шутира од 9 метри специјалност му е тоа,незнам што те чуди тоа!Утакмицава Хансен додека имаше фластер Данска неможе акција да организира,незнам колку го забележа тоа!!

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.010
Поени од реакции
5.666
кажи ми кој ја направи хрватска европски, светски или олимписки првак или шо и да беше? паметиш во кои сра.а беше хрватска пред червар, а каква пред да замине?

кој го направи металург силен тим кој е во најдобрите 16 во европа?

е червар!!!
плус червар беше споменат како можно решение од страна на медиумите, зато е и пишан на форумов.
ама кој и да дојди, ќе биди поарен од овој, така?
Јас само кажував факти од поновава историја, Металург изгуби 3 бода во ЛШ во последната минута, искрено и не гледам дека Металург игра подобро од Македонија, единствено што има подобар голман, играта е послаба од оваа. Точно е тоа дека Шундовски не е некое селекториште, ама на тоа требаше да се мисли пред ЕП. Дај приберете се малце, и мене ми е проклето тешко не само за овој пораз, туку за сите загубени бодови на првенството, јас мислам кога се ќе се собере повеќе од сите на ова ЕП заслужуваме добар пласман.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Германицве не ми се верува :mad::mad:Ах бе срби срби:mad:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Изгледа не е и до нас, што се исподеси со резултативе денеска, и Србија ја прокоцка победата... :eek:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom