Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

Член од
14 април 2010
Мислења
4.701
Поени од реакции
6.087
Денес се вратив и имама само пофални зборови за Ниш како домаќин ,за нашите како одиграа и ние како ги бодревме.
Прво ќе почнам со тоа што успеав во фан зоната на пола саат пред почетокот на утакмицата со Шведска да најдам блок карта за 60 евра стврано фер испадна човекот и ми ја продаде колку што ја имал купено.
Второ Ниш се покажа како одличен домаќин а и неговите граѓани сварно бевме прекрсано пречекани секогаш ни давааа подршка и навивааа за насосвен што најдов само на две три провокации јас ама да речам и не беа тоа провокации ние викавме Македонија тие викаа Србија права провокоцаија беше графитот кој беше испишан пза време на првата утакмица и тоа беше на 100 м од кај шо бевмме сместени пишуваше македонци су сурби са крв и частом ама после еден ден беше избиршан тој графит.
И тие пто ќе идат за Белград нема потреба да се плашат јас мислам исто ќе биде како во Ниш не верувам дека ќе има поголеми некој провокации слободно кој сака нека иде штета што имам испити инаку ќе продолжев за блеград директно од ниш

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
За ситници се фаќате...

ја мислев дека овие што се отидени од навивачките групи ќе ја стегнат и оваа... :vozbud:

убедливо нај ха-це пејачот у Македонија... :icon_lol:

DarkLord

Невиден малер
Член од
27 јануари 2007
Мислења
941
Поени од реакции
247
Дај бе нека коментира Игорче.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.097
Поени од реакции
893
Денес се вратив и имама само пофални зборови за Ниш како домаќин ,за нашите како одиграа и ние како ги бодревме.
Прво ќе почнам со тоа што успеав во фан зоната на пола саат пред почетокот на утакмицата со Шведска да најдам блок карта за 60 евра стврано фер испадна човекот и ми ја продаде колку што ја имал купено.

Второ Ниш се покажа како одличен домаќин а и неговите граѓани сварно бевме прекрсано пречекани секогаш ни давааа подршка и навивааа за насосвен што најдов само на две три провокации јас ама да речам и не беа тоа провокации ние викавме Македонија тие викаа Србија права провокоцаија беше графитот кој беше испишан пза време на првата утакмица и тоа беше на 100 м од кај шо бевмме сместени пишуваше македонци су сурби са крв и частом ама после еден ден беше избиршан тој графит.

И тие пто ќе идат за Белград нема потреба да се плашат јас мислам исто ќе биде како во Ниш не верувам дека ќе има поголеми некој провокации слободно кој сака нека иде штета што имам испити инаку ќе продолжев за блеград директно од ниш
Бев на сите три и тоа ^^ :)

Инаку за мене моментот беше кога на Шведска - Германија цела сала почна „Жена ти е курва судијаааа“ :pos:

Секоја чест за Нишлиите! Е сега Нишлиите не се Белграѓани, секако ни се многу поблиски овие па мислам не треба да се очекува ист пречек и во Белград. Како и да е се надевам многу Македонци ќе има и во Белград!

Чаир беше 90% обоен во црвено-жолто, онака да ти се исполни срце и душа. Е сега, еве бев и 2009 во Вараждин па може да споредам, салата може поголема нешто и секако со многу повеќе Македонци ама имаше доста фалинки - за почеток катастрофа акустика имаше во Чаир. Следно, ова проблемот беше до нас Македонците, доста бевме некоординирани во навивањето. Имаше ситуации кога три трибини ќе почнеа истовремено да пеат три песни :pos: Па додека се погодиме заедно... Ама затоа кога ќе се погодевме беше празник а уши и очи. Во Вараждин помалку народ ама покоординирани зш бевме сите на една трибина. Трето фан зоната беше „во Драчево“ (без навреда Драчевчани :D) и беше прилично неповрзана со салата. Ако немаш кола имаш 45 мин пешачење... Ебаго! До студентски дом требаше да се оди! Нели можеле да се договорат да постават шатор до хотел Амбасадор? Ем во затворено се загушивме... Следно, конкретно моите домаќини во Ниш (секоја чест за луѓето) направија повеќе за промоција на нивниот град отколку официјалните во градот. Можеше поубаво да биде среден Ниш во духот на првенството. Да не бевме ние немаше да се знае дека се игра ЕП.

Толку полни трибини не знам дали ќе има во Белград, а и да има мислам ќе има проблем со седењето (не ми се верува дека ќе има „црвено-жолта“ трибина туку дека ќе се многу порасѓтркани нашите).

Мислам дека генерацијава е во зенитот и ова беше (е) голема шанса нешто да се направи. Штета што ве неколку моменти и немавме среќа (не знам колку одбиени топки случајно дојдоа до Германците ама премногу беа), во некои искуство (Манасков), а во некои едноставно смирена глава (премногу седмерци и зицери утнаа Кире, Стоилов па и Алуш со Чешка...) ама тоа е што е. И Германците од мувла, преку чиста спортска среќа до одлична игра со Шведска како се дигнаа не ми е јасно. Да си испаднеа како што сите очекувавме пред мечот со шведска се ќе си беше топ а вака малку потешко ќе биде. Сите Македонци беа за Шведска и навиваме убаво и на тој натпревар ама џабе, не помогна ни тоа „Сверге, Сверге“ им тргна на Германците и тоа е...

Јас потајно очекував 3-5 место од овие дечки, а и сеуште немам изгубено надеж! Данска веројатно е скршена морално, со Полска заеме како уште од Вараждин а со Србите ќе биде пекол и се е можно!

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Нема потреба од тоа...доволно е да не се замарате со албанците кога играте против Шведска,Чешка,Германија.

Ама којзнае можеби ќе добиете поени кај србите нели!? :icon_lol:
Не, ова ми беше цитат од некоа новина после првенството со кошарка, иначе со србите, незнам, многу одвратни луѓе ми се, а и не си го имаме многу со нив, ако така изгледа....... памтам една година кошарка игравме со Грција и србите навиваа со грците, а со нас навиваа хрватите, ама овде у македонија има многу напалени србомани кои што уште живеат во комунизмот и мислат дека србите ќе им дадат сиса, а нензнаат дека они сигурно и не преѕираат исто колку и јужниот сосед!

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740

Ова ми падна во очи:

Низ центарот на српската престолнина веќе има пристоен број на наши навивачи кои без никаков проблем се шетаат со обележја на Македонија

Побогу зошто би имало проблем? Се прават тензии за ништо.Навивачи си се навивачи и домаќините треба да се среќни ако ги има во олку голем број како нас. Нити сме отишле да провоцираме, нити да се тепаме, туку да бодриме. Од каде овој страв од реакции просто се чудам.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
ovo nije normalno, cijeli Novi Beograd je u crvenom i žutom, ne može se naći slobdno mjesto u kafićima u krug 4-5km od Arene. Oko 7-8000 navijača je trenutno tamo (naravno, neće baš svi uspjeti nabaviti kartu).
Ovako nije bilo još od 2005. kada su pred finale košarkaškog EP isti kraj okupirali Grci

Еве по форуми што пишуваат срби за нас :D

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
ovo nije normalno, cijeli Novi Beograd je u crvenom i žutom, ne može se naći slobdno mjesto u kafićima u krug 4-5km od Arene. Oko 7-8000 navijača je trenutno tamo (naravno, neće baš svi uspjeti nabaviti kartu).
Ovako nije bilo još od 2005. kada su pred finale košarkaškog EP isti kraj okupirali Grci
Еве по форуми што пишуваат срби за нас :D
Линк ?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Хрватски форум е,али има многу срби на тој форум.Има и по некој од Македонија.Дефинитивно најголем и најдобар спортски форум во регионов,а има и место за дискусии што не се поврзани со спортот.

http://www.hrsport.net/SportnetKlub/

Член од
30 јуни 2008
Мислења
1.991
Поени од реакции
1.272
Хрватски форум е,али има многу срби на тој форум.Има и по некој од Македонија.Дефинитивно најголем и најдобар спортски форум во регионов,а има и место за дискусии што не се поврзани со спортот.

http://www.hrsport.net/SportnetKlub/
Ок познат ми е форумов го читам редовно.Фала.

Член од
14 март 2010
Мислења
16.962
Поени од реакции
16.320
Види го овој види фотос,му забранија да отвора теми и сега почна да хејта,ги испрати црвите и хрватите во финале.

ццц

:D
Не бе, само сум реален.:)
Додуша Србија не верувам дека би стигнала толку далеку ако првенството се одржуваше на друго место. А тука не гледам која репрезентација може да ја сопре, барем до 1/2 финале. Е сеа таму со која репрезентација ќе се сретни ќе видиме.
Имаат 3-4 играчи кои играат во јаки клубови, проблемот кај нив овие години беше колективот, заедно неможеа да играат и вадеа катастрофални резултати.
Ете сеа некако се склопи.

Член од
26 јуни 2009
Мислења
29
Поени од реакции
5
Може некој да пише што им пееа навивачите на германците, се што разбрав е само "auf Wiedersehen!" btw добра игра на нашите во Ниш очекувам и во Белград да играат така само повеќе среќа.

Kajgana Shop

На врв Bottom