Ел Класико: Реал Мадрид vs Барселона |Камп Ноу, 25.01.2011, 22:00h | Copa del Rey 1/4 Final

Кој оди во 1/2 финалето?

• Вкупно гласачи
    175
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Немој одма со таа теорија ти не гледаш фудбал. Тоа само кажува дека немаш аргументи. Не реков дека ова што го прави Пепе е нешто ново. Ова го правеле и Матераци, Гатузо, Кантона и уште многу. Ама Пепе се издвојува, дечкото е психички случај, во немоќ да одговори на играта на Барса секое Ел Класико го има на насловна на сите шпански медиуми. На некоја страна наназад го поставив и клипот со фановите на Реал пред Бернабе каде што еден од нив кажа: Ваков играч во Мардид немало тоа е срамота.

Еве ти доказ дека дечкото не е за фудбал, обожава да гази.
Пепе има премногу голема желба да победи,а со тоа и не може да се контролира.
Неговото однесување според мене е типично за еден штопер (само не со толкава агресивност).Тоа што го направи на утакмицата е педерско,али веројатно бил премногу гневен.
Да сум бил јас на негово место и јас би го направил истото т.е да му наштетам на противникот (но тоа трае само на утакмицата додека ти е вруќа главата,а после кога ќе се освестиш е сосема друга работа).Веројатно и он се освести па му текна што правеше цела утакмица,па на крај се извини.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
:vozbud::vozbud::vozbud: Големиот Зизу...да не му го виде? Иди :drk:, гледам голема тензија имаш во себе. Еве јас ќе ти помогнам со една слика

Шо, дегенот Матераци омилен играч да не ти е ? Го ругаш играчот кој 3 пати бил најдобар светски играч и е идол на генерации и има освоено се со репрезентација и со клубовите во кои настапувал.. И ми земал тука ми става некоја глупа дегенска монтажа .. Колку си очаен човече еј ..
Ги жалам твоите дома.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Taман ги снема навивачите на Реал, секоаш се наоѓа некој со некоја преглупава провокација да ги врати у дискусија :D

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Шо, дегенот Матераци омилен играч да не ти е ? Го ругаш играчот кој 3 пати бил најдобар светски играч и е идол на генерации и има освоено се со репрезентација и со клубовите во кои настапувал.. И ми земал тука ми става некоја глупа дегенска монтажа .. Колку си очаен човече еј ..
Ги жалам твоите дома.
Идол на таквите како тебе кои единствено што знаат за него се 3 гола во цела кариера. Зидан е the most overrated играч кој постоел во фудбалот, deal with it. Ми се повраќа кога ќе се присетам дека Анри не доби Златна Топка таа година за папата да ја добие за к**ово здравје.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Мене лично Зидан ми е меѓу најомразените фудбалери,самата негова појава ме иритира,уште од Светското 98ма дете коа бев,после па и во Реал премина беше капак.
Но во ниеден момент не смеете да ја оспорите неговата фудбалска величина со овие слики или со случката со Матераци,и тој е човек,ќе попушти еднаш.
Значи во ниеден случај да не ја оспорувате фудбалската величина на човекот.
Или недај Боже да го споредувате она на зидан со ова на Пепе.
Пепе е умноболен тоа е факт,баталете и желби за победи и слични срања со кои пробувате да го извадите од овие гомна,бидејќи не му е прв пат.
Заслужува дебела казна,и не е за во Реал ни тој ни мурињо,пишував за ова и порано мадридистите почнаа да плукаат.
Но само старите навивачи на мадрид кои не се заразени со "Гранде Моу" знаат за што зборувам.
90.000 луѓе на Бернабе доаѓаат за да видат спектакл,а не тактички пресеравања на мурињо.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Идол на таквите како тебе кои единствено што знаат за него се 3 гола во цела кариера. Зидан е the most overrated играч кој постоел во фудбалот, deal with it. Ми се повраќа кога ќе се присетам дека Анри не доби Златна Топка таа година за папата да ја добие за к**ово здравје.
:eek:

Брат, тебе те сметав за вака нападен член со тоа со Франко и Бранко, ама не мислев дека си до олку искомплексиран, и мислев дека си подобар „познавач“ на фудбал...

Значи и ја треба за 15 години да викам дека Меси бил слаб фудбалер и дека жално е што Бензема не земал награда за најдобар играч... :cautious:

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.611
Зидан е the most overrated играч кој постоел во фудбалот..

Ја прекинувам дискусијава со тебе... Или се глуп или се праиш глуп .. Трето нема ..

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.818
Поени од реакции
10.171
Мене лично Зидан ми е меѓу најомразените фудбалери,самата негова појава ме иритира,уште од Светското 98ма дете коа бев,после па и во Реал премина беше капак.
Но во ниеден момент не смеете да ја оспорите неговата фудбалска величина со овие слики или со случката со Матераци,и тој е човек,ќе попушти еднаш.
Значи во ниеден случај да не ја оспорувате фудбалската величина на човекот.
Или недај Боже да го споредувате она на зидан со ова на Пепе.
Пепе е умноболен тоа е факт,баталете и желби за победи и слични срања со кои пробувате да го извадите од овие гомна,бидејќи не му е прв пат.
Заслужува дебела казна,и не е за во Реал ни тој ни мурињо,пишував за ова и порано мадридистите почнаа да плукаат.
Но само старите навивачи на мадрид кои не се заразени со "Гранде Моу" знаат за што зборувам.
90.000 луѓе на Бернабе доаѓаат за да видат спектакл,а не тактички пресеравања на мурињо.
Ја оспорувам човечката величина во него, нешто што не постои. Секој што ќе го брани Пепе после ова е кретен, макар тоа бил и папата. А за фудбалска величина...како што реков - the most overrated football player ever. Единствено копиљаците што прв меч им беше финалето на СП 1998 мислат дека е еден од најдобрите. Човеков не направи ништо освен 3 гола и со тие 3 гола да го споредуваат со Пеле, Марадона, Кројф и багра?

Мит 1: Франција го освои СП 1998 поради Зидан - Зидан постигна 2 гола на тоа СП (затоа и велам дека освен финалето копиљаците не виделе ништо друго). Зидан беше казнет неколку меча на тоа СП поради црвениот картион против Саудиска Арабија. Франција имаше екипа со играчи како Бартез, Бланк, Турам, Дешамп, Десаи, Џоркаеф, Петит итн итн...да му се припишува заслугата на Зидан кој пола СП беше на трибини е бизарно.

Мит 2: Зидан е натпросечен играч (мора да си таков за да те споредуваат со Пеле и Марадона, нели?) - Зидан има 128 голови на околу 700 натпревари во целата кариера. Меси на 24 години има двојно повеќе голови. Ако зборуваме за играчи на иста позиција, Сколс на 680 и кусур натпревари има 151 гол.

Мит 3: Ама он асистира бла бла - За сите 5-6 години додека беше во Реал Зидан имаше околу 35 асистенции. Меси лани имаше 24 мислам, само во една сезона (плус едно 53 гола). Чави има над 150 асистенции (досега).

Мит 4: Зидан има освоено се - пола тим на Барса има тројно повеќе трофеи со клубот и репрезентацијата. Дали Педро е еден од најдобрите на сите времиња? Со Галактикосите Зидан успеа да освои 2-3 трофеи за 5-6 години (со Роналдо, Фиго, Бекам и остала багра во тимот).

И така беа уништени детските спомени на копиљаците...prove me wrong.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Неговото однесување според мене е типично за еден штопер (само не со толкава агресивност).Тоа што го направи на утакмицата е педерско,али веројатно бил премногу гневен.
Да сум бил јас на негово место и јас би го направил истото т.е да му наштетам на противникот (но тоа трае само на утакмицата додека ти е вруќа главата,а после кога ќе се освестиш е сосема друга работа).Веројатно и он се освести па му текна што правеше цела утакмица,па на крај се извини.
Хах...значи од преголема желба за победа ги тепал противниците! :ROFLMAO:

Ама добро од болдот разбрав зошто го браниш!

Член од
5 февруари 2009
Мислења
7.537
Поени од реакции
4.171
Затоа што само првиот од секоја земја имал право да учествува, а во Шпанија не владееле каталонски диктатори :icon_lol:
Значи тогаш не сте биле најдобри во Шпанија :)

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400

Абе вие сите фанови на барса сте малоумни или што е ?
Мене ме боли кур за тоа што Пепе му го направил на тоа кепецот.Да е до мене требаше на глава да му рипа.
Јас пробав нешто да ви објаснам (не да го бранам Пепе),али кај може човек со вас да искочи на крај.

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.601
Поени од реакции
22.597
А ова што го направи Пепе демек само он направил такво нешто ?
Безброј пати имало вакви инциденти,ама немало никогаш толку галама.
Па тоа бе, кажи им. Сите го прават ова, ама сега сте начекале, се работи за Пепе, Мурињо и Реал , па ајде одма сите против нив. Срамота, Свети Пепе е толку чист човек, ама само кењаат против него.
Неговото однесување според мене е типично за еден штопер.
После ова веќе се ми е јасно.

И да, колку и да имал испади Зидан, не ги спомнувајте во иста реченица со Пепе. Зидан понекогаш правеше валкани работи, ама барем знаеше и да игра на теренот. Пепе е типичен Assesino, или по ново The Idiot(благодарение на Руни:icon_mrgr:).
За случајот на Зидан со Матераци, колку и да беше ниско тоа, делумно го оправдувам. Играчи како Матераци(речиси иста категорија како Пе...овај, Идиотот:D ) тоа и го заслужуваат. Провокациите на Матераци кон Зидан(му викаше 'терористичко копиле') се уште пониски од потегот на Зизу.
Е, сега нормално дека тоа е минус во кариерата на Зидан, беше тоа негов последен натпревар, ако добро се сеќавам. Да беше малку поразумен, ќе му вратеше на спортски начин, со освојување на финалето, а ако веќе решил физички да се пресметува, тоа требаше при завршувањето или после завршувањето на натпреварот да му го направи(или поарно никогаш, најголем удар за Матераци би било кога Зидан ќе го крене пехарот од СП пред неговите очи).
--- надополнето: 20 јануари 2012 во 20:39 ---

И уште нешто. Со последното Ел Класико, Барселона се изедначи со Реал Мадрид по бројот на вкупни победи во најголемото светско дерби. Сега двете екипи имаат по 86 победи, а 45 дуели завршиле нерешено.
Ова се однесува само за официјалните натпревари. Во вкупниот број натпревари(официјални+пријателски) Барселона има 14 победи повеќе од Реал. Односот е 104 - 90, а 54 средби завршиле нерешено.

ob1

Член од
7 март 2010
Мислења
9.098
Поени од реакции
25.133
Ај заеби, нејќам да тераме понатаму офтопик. Продолжете за Пепе и Ел Класико.
Леле дечкоооооо. Знам дека си против Реал и дека ги мразиш и се тоа. Ама ја волку накрвен човек на некој клуб не сум видел.

Аиии ова страшно било бе, жал ми е брат сериозно.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom