Македонија – Германија [17.01.2012, 18:15]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
А бе пријателе, раззбери дека КИРЕ е критикуван затоа што очекувањата се големи од него. Од манасков никој немаше очекувања зато и нема критики кон него.

На ЕП во кошарка, Дамјан никој не го искритикува за грешката од под кошт, но да му се случеше тоа на Бо Меккејлеб или на Илиевски, тогаш е друга приказна.

Кире како лидер на тимот не може да име шут за пенал 2/4, не може да избрзуе 5 напада по ред и да промашува. ТОА НЕ Е ОДЛИКА НА ГОЛЕМ ИГРАЧ. Капиш?

Ако го гледаше Илиќ во мечот со Данска ќе ти стане јасно за што зборувам. Тоа истото трбеа да го игра Кире кај нас.
Ако не може тогаш нека остави дел од времето да лидер на теренот биде Миркуловски или Мојсовски.

Ова како коментар само кон прашањето зашто го критикуваме Кире.
Кире е тој кој превзема инцијатива, немој да ми го спомнуваш Миркуловски жити се и Наумче, од чиста позиција префрлаат топка да избегаат од одговорност. Зарем Кире нема право на грешка, не смее да промаши пенал. Како во Хрватска кога беше најдобар играч ви беше голем играч а овде не е играч какви ви се тие двојни аршини ја незнам. Само кажи ми како ќе ти биде тебе кога цела нација и сите медиуми ќе ти постават цел да бидеш подобар од кошаркарите.
За Манасков немам збор детето даде два клучни гола. На 19 год игра прво првенство и нема доволно искуство . Грешката е кај Шундо што му даде на него да решава натпревар.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Тоа и треба да биде, ама тие се кријат, Мојсо само кружеше и подаваше на крајот, така да нема сигурно јас да го завршувам нападот ќе шутира Кире, и Илиќ за Кире и гола вода, не ги ставај во ист муабет.Ракометна институција е Кире во светот.А за пеналиве и не е некој екстра изведувач со време тоа се знае, само селекторот треба да го пушти Златко Мојсовски, да не сакаш Кире да му рече, аман оди шутирај оти јас неможам.Дај не ширите негативна енергија оти предосеќам ќе им еб*ме матер на Чесиве.
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 13:46 ---
Овде за спорт се збори дечко, те гледам анти-спортист си немаш поима топка не си фатил во рака, одјеби од темава.
Е така. Цело време велев дека мора авторитетен селектор да имаме, ама тоа е.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ќе ве видам утре кој ќе ви е крив кога повторно ќе изгубат.....оооооо вие големи спортисти и аналитичари.. :cuc:
Кој ќе е крив, тој што беше крив претходниве два што не ги тепавме, за да станеш аналитичар треба многу муви да имаш изедено пред Тв гледајќи, а не да улетуваш како падобранец кај што не ти е местото.Е тогаш ќе можеш да ги пронајдеш хероите во победата и лузерите во поразот.;)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Кире е тој кој превзема инцијатива, немој да ми го спомнуваш Миркуловски жити се и Наумче, од чиста позиција префрлаат топка да избегаат од одговорност. Зарем Кире нема право на грешка, не смее да промаши пенал. Како во Хрватска кога беше најдобар играч ви беше голем играч а овде не е играч какви ви се тие двојни аршини ја незнам. Само кажи ми како ќе ти биде тебе кога цела нација и сите медиуми ќе ти постават цел да бидеш подобар од кошаркарите.
За Манасков немам збор детето даде два клучни гола. На 19 год игра прво првенство и нема доволно искуство . Грешката е кај Шундо што му даде на него да решава натпревар.
Батка тоа е до селекторот. Ако ја градиш играта врз Кире тогаш ќе го добиеш тоа што го гледаме сите. Ако имаш авторитетен селектор кој ќе знае да го спушти Кире малку на земја, тогаш повеќе храбррост ќе добијат и наумче и миркуловски.

Тврдам дека да беше Червар , немаше д аиспуштиме 4 разлика со Шведска, а ваква мизерна Германија ќе ја добиевме.

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Ќе ве видам утре кој ќе ви е крив кога повторно ќе изгубат.....оооооо вие големи спортисти и аналитичари.. :cuc:
А ти шо добиваш од ширење негативна енергија?Да не добиваш плата од некого?Единствено шо разбрав од твоиве мислења во темава е зошто имаш таков ник.

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Батка тоа е до селекторот. Ако ја градиш играта врз Кире тогаш ќе го добиеш тоа што го гледаме сите. Ако имаш авторитетен селектор кој ќе знае да го спушти Кире малку на земја, тогаш повеќе храбррост ќе добијат и наумче и миркуловски.

Тврдам дека да беше Червар , немаше д аиспуштиме 4 разлика со Шведска, а ваква мизерна Германија ќе ја добиевме.
Се согласувам со тебе дека Шундо не е добар селектор, тоа се виде и кога има тајм аут дека незнае добар совет да даде ниту да мотивира, и јас сум за Лино :) .

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Тоа и треба да биде, ама тие се кријат, Мојсо само кружеше и подаваше на крајот, така да нема сигурно јас да го завршувам нападот ќе шутира Кире, и Илиќ за Кире и гола вода, не ги ставај во ист муабет.Ракометна институција е Кире во светот.А за пеналиве и не е некој екстра изведувач со време тоа се знае, само селекторот треба да го пушти Златко Мојсовски, да не сакаш Кире да му рече, аман оди шутирај оти јас неможам.Дај не ширите негативна енергија оти предосеќам ќе им еб*ме матер на Чесиве.
--- надополнето: 18 јануари 2012 во 13:46 ---
Овде за спорт се збори дечко, те гледам анти-спортист си немаш поима топка не си фатил во рака, одјеби од темава.
Мојсо воопшто не го гледаше голот од Германската одбрана и неможе да шутира од 9 метри а и добро е проучен од противничките селектори дека секогаш прво прави финта па после шутира и во таквите напади Кире мораше да шутира од неизградена позиција заради тоа што времето за напад завршуваше, и да се сложувам со тебе оти не е некој мајстор за пенали ама нема кој друг да шутира само ме нервира кога ке шутира пенал и ке упати полувисока топка која е најлесна за голманите

Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Целото ова славење ке биде за ништо.
Шведска ке ги тепа швабите,ние ке тепаме со Чешка.
и ауф видрзен ауф видерзен дојчланд :D

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Pesimist sum za cesite.Ne veruvam deka ke go sledam mecot.

Porazot si vlijae-i na raspolozenieto i na motivacijata i na zelbata za pobeda.Ako najdat vreme skroz da se sozemat ok,ako ne..........

Пеце

Пелистер-Битола
Член од
16 септември 2009
Мислења
4.339
Поени од реакции
5.367
Абе пак за пичкино влакно ни бегаат бодови :tapp:
Премногу ми е криво, оти не заслуживме да изгубиме :mad:
Момците уште еднаш покажаја како се игра со срце...
Ама то е то сами се поразивме, Кауфман не отепа, поќето голој шо ги примивме беа од 9-10 метри, силен удар имат германците...
А судиите крв да серат мамата нивна :mad:
Мене одма нешто чудно ми падна тука сабајле ко прочитав дека ги смениле судиите одма нешто сумливо ми падна овде..
Пак без врска иклучувања ни дават, второто исклучување на Јоновски незнам од кај го изваја o_O
ДИВИ ЅВЕР :vozbud: ДИВИ МАЈСТОРЕ ДИВИ МАЈСТОРЕ !!! Е ЗАТО СМЕТАМ ДЕКА ТРЕБА ДА Е 1 ГОЛМАН НА РЕПРЕЗЕНТАЦИЈАТА !!!!
СТОЛЕ :cuc: свака му част на почетокот љуфна 3-4 чисти позиции ама после се попрај, арно рече Магдинчев имаме пикер за наредните 4 години (y)

А вие шо плукате по Лазаров, вие немате БЛАГЕ ВЕЗЕ !!!
Како прво незнајте кој е Лазаров !!!!
Да не беше Лазаров, немаше да играме ни на Светско во Хрватска, ни сега на Европско во Србија е така да си знајте !!!
ЛАЗАРОВ КОЛКУ ШО ИМА ПРИДОНЕС ВО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈА ВИЕ ТОЛКУ НЕМАТЕ ВЛАКНА НА ГЛАТА !!!Безвеза плукате по него, ко ќе дава голој БРАВО КИРО САМО НАПРЕД А КО ЌЕ ПРОМАШИ АЈ ДА ТИ Е**М МАЈКАТА !!! Е ЗАРАДИ ОВА ЈАС ПОЌЕ НЕ ОДАМ НА ГРУПНО СЛЕДЕЊЕ НА НАТПРЕВАРИ ПО КАФИЧИ, НА ВИДЕО БИМ, ЛАНИ СО КОШАРКАТА МИ ИДЕШЕ НА СИТЕ ПО ЕДЕН ШАМАР ДА МУ ВРЗАМ ЗАРАДИ ТО !!!

Секој има падови во играта така и Кире Лазаров !!!
Па еден Меси има падој во играта, Роналдо, кошаркарските ѕвезди Леброн Џејм, Коби Брајант !!! СИТЕ ИМАТ ПАДОВИ ВО ИГРАТА !!! НЕ СЕ СЕКОГАШ НА НИВО !!!
Кој ја гледаше некни Франција - Шпанија виде еден Омејер светски голман, па дали фати 4 топки е прашање ???
Исто и по Манасков безвеза плуќање, па чекајте бе алооо прв пат е на вакво натпреварување, тука се станва играч, даде 2 клучни гола, а она шо го промаши се случва то е то 19 години има детето ќе биди голем талент !!! СЕКОЈА ЧЕСТ ЗА ОНА ВЧЕРА ШО ГО ПРИКАЖА :cuc:

Имаше тука и членови кој плукаја по Дивио неќам да ги набројувам ќе се пронајдат сами, ама вчера живи ко почна да ги фаќа одма БРАВО МАЈСТОРЕ !!!
Според мене играч на натпреварот беше Диви, колку добри одбранети топки, само заспана ни беше одбраната !!!!
Диви ги брани, наместо нашите да ја земат топката ја земат германците и гол, примивме 4-5 гола такви Е ТУКА ЛЕЖИ ПОРАЗОТ !!! А не ви се криви Лазаров, Манасков и компанија !!!!

Добро е шо со Чесите најмногу ќе зависи од нас !!!!
Ако ги тепаме одиме понатаму, ако не дома...

Кико Д.

ULTRAS - way of life
Член од
26 јануари 2010
Мислења
11.435
Поени од реакции
9.676
Ја гледав сега снимката на сител 3 и уште жалам за пропуштените шанси и најмногу за шансата на Манасков. Ама не го кривам детето. Топка е, се врти и то е то.

M

mordekaj

Гостин
И мене тоа ме интересират . Зошто да сме хендикепирани на левата бековска кога имаме ѕвер на таа позиција. Па некој поупатен нека напише дали е повреден , вонформа или за нешто друго се работит (тоа дека не игра ради брат му на Кире се шпекулаци кои можеби се точни но не сакам да вервам во такви срања).
Раде Стојановиќ не е повреден.Од оваа сезона игра во Белорусија.И да.Точно е тоа дека не игра поради Филип Л.Заради тоа и беше проблемот со Илија Темелковски кога тој не го ставаше ни во составот туку седеше на трибини

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom