Македонија – Германија [17.01.2012, 18:15]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Диви
Диви
Диви

се заебаваш нели !? :cautious:
На ДИВИ му залепија една топка на еден метар пред гол и постигнаа погодок на неколку минути пред полувреме. Зборувам за круцијални грешки што не смеат да се повтараат вклучувајќи ја и онаа на Манасков која секако е многу поголема но е во тој домен на грешки што НЕ смеат да се повторуваат, такви голови не се постигнуваат ни во втора лига. Тоа што бранеше солидно е друга работа но таа грешка е мизерна.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Мисли ваљда на грешката во првиот дел кога им ја подари топката :D
Тоа е тоа... Диви си беше одличен посебно во второ ама онаква грешка е недопустлива на ваков меч и е во многу слична ситуација со онаа на Манасков кога се кршеше разликата.

N

Nicky Santoro

Гостин
незнам што се нафрлате ако некој го искритикува кире?
па грешки напрај, со играч повеќе си мава батево го боли курето за другите...и немој да слушнам муабети од типот ,,сеа го критикувате немојте после натпреварот со чешка да го славите,,
кој муабет е овај жити се? што треба да се прави? браво кире најдобро изигра другата утакмица само ти да шутираш топка да не видат другите?па нормално е да се критикува оти има простор за тоа.
не немам ништо против кире јас,поголем дел од шутевите му беа ок,само најмн ме изнервира 17=15 за нас рез ,наш напад а и играч плус имаме и зема си шутира :tapp: па земи мајкаму стара повлечи играч на себе(секако фластер играа), направете вишок играч од чиста позиција т.е со други зборови одете на подобра шанса, а не од 10метри си скокна фино поштено :unsure:
ова едноставно несмее да се случува со чешка ако сакаме да победиме. второ она што ме изнервира и тоа мн се пеналите. па кој кур да ги шутира тој пеналите кога гледа дека не му оди,нека пуштат мојсоски некој,крај краева кој и да шутира сигрно ќе шутира подобро од него при онаков притисок кој го носеше во тие моменти(при промашени 1-2 пенали)

Nino Manchester

Oŋce α RED, αlwαys α RED
Член од
4 јуни 2009
Мислења
14.538
Поени од реакции
17.952
незнам што се нафрлате ако некој го искритикува кире?
па грешки напрај, со играч повеќе си мава батево го боли курето за другите...и немој да слушнам муабети од типот ,,сеа го критикувате немојте после натпреварот со чешка да го славите,,
кој муабет е овај жити се? што треба да се прави? браво кире најдобро изигра другата утакмица само ти да шутираш топка да не видат другите?па нормално е да се критикува оти има простор за тоа.
не немам ништо против кире јас,поголем дел од шутевите му беа ок,само најмн ме изнервира 17=15 за нас рез ,наш напад а и играч плус имаме и зема си шутира :tapp: па земи мајкаму стара повлечи играч на себе(секако фластер играа), направете вишок играч од чиста позиција т.е со други зборови одете на подобра шанса, а не од 10метри си скокна фино поштено :unsure:
ова едноставно несмее да се случува со чешка ако сакаме да победиме. второ она што ме изнервира и тоа мн се пеналите. па кој кур да ги шутира тој пеналите кога гледа дека не му оди,нека пуштат мојсоски некој,крај краева кој и да шутира сигрно ќе шутира подобро од него при онаков притисок кој го носеше во тие моменти(при промашени 1-2 пенали)
ддддддддддддддддДа се слагам со тебе имаше избрзани удари кон гол ама па не теба сега да се фрла со дрва и камнја по него а за пеналите си у право ако не се лашам златко мојсосвки издува добро пенали

Член од
26 јануари 2010
Мислења
184
Поени од реакции
22
Нас кога ни се укажаа шансите не ги искористивме пред се заради грешките на најискусните во репрезентацијата. Јас искрено очекував Лазаров како на натпреварот со Шведска така и денес, во некои клучни моменти поитро и попаметно да реагира ама се излажав. Е сеа некој ќе рече толку гола даде, онолку топки додади...па ако е капитен и најзрел и најискусен и се по ред, тоа и се очекува од него.Башка не ми се бендисува на последиот тајмаут, на 20 сек до крај тој да ја крои тактиката а не тренерот. Ќе има ли некогаш ред во оваа држава? Кој к*р е тој Филип Лазаров? Каде е Раде Стојановиќ?

lo6ko piratot

безобразно реален
Член од
2 април 2009
Мислења
441
Поени од реакции
56
Абе луѓе што ви е на вас???????? Ај не им јадете од курот ...овој бил крив, оној бил крив ...што не влеговте на терен вие да играте или па место Шундовски да диригирате ...ебаве тоа скапаните ...на нив не им е криво само на вас ви е криво ...резултатот на крај беше таков како што беше ...нашата карта беа и се Чесите ...МОМЦИ БРАВО ...СО ВАС СЕ СИТЕ МАКЕДОНЦИ

Acid

Frontman
Член од
22 јануари 2005
Мислења
35.216
Поени од реакции
34.485
Ало, дечки, полека... На сите ни е криво кога губите, особено кога ќе го оставиш гласот и грлото на терен, па мора да комуницираш преку тастатура. Да не ги бараме виновниците во играчите, но исто како што ние не бараме виновници помеѓу нив, очекуваме и играчите да бидат свесни за своите грешки - а не да викаат дека „немале среќа“. Промашување на зицери не е немање среќа, туку немање концентрација. Мене ми е само страв Лазаров да не се претвори во Петар Наумовски, затоа што последниве две игри многу ме потсеќаат на него. Он ни беше најдобриот играч во репрезентацијата едно време, ако ви текнува. Жива легенда. Но, откако си замина освоивме 4-то место во Европа.

zee German

mpkfa
Член од
12 август 2009
Мислења
6.443
Поени од реакции
6.111
Каде е Раде Стојановиќ?
И мене тоа ме интересират . Зошто да сме хендикепирани на левата бековска кога имаме ѕвер на таа позиција. Па некој поупатен нека напише дали е повреден , вонформа или за нешто друго се работит (тоа дека не игра ради брат му на Кире се шпекулаци кои можеби се точни но не сакам да вервам во такви срања).

Луси

extreme
Член од
17 септември 2008
Мислења
6.855
Поени од реакции
20.367
Ах, колку само педерски изгубивме, колку се радував кога пееше цела сала Deutchland, Deuthchlan Aufidazern!!! , срцето од гради ќе ми искочеше, и судиите педери и тие тињи едни (осем за црвениот на Рогиш), ги искршија нашиве маме им ебаа, и да ја ова не го поднесувам како пораз исто како победа, срамно за една таква голема репрезентација како Германија да се служи со подмолни работи како местење на судии у нивна корист, само малку да судеа судиите ко што треба мислам дека имаше да изгорат ко млади мајмуни.. ама тоа е, дечките изиграа супер, жал ми е за Манасков што го утна последниот тоа ќе му остане како белег, арно ама и Кире може кончено малку само да се симне од облаци, знаеме дека е екстра и се е супер, арно ама некогаш треба да ја подадеш топката на друг, и башка у цел натпревар малецково детуле дома го истискав од гушкање и она кутрата се научи да пее але але але але :)
Ајде сега Чесите се на ред, ај со лено што би рекле :)

moof KOOZ tee

Mystis
Член од
26 ноември 2008
Мислења
361
Поени од реакции
63
Ако навистина причината што го нема Раде Стојановиќ во репрезентацијата е Филип, тогаш не ми треба ниту Кирил, двајцата нека се носат надвор од тимот. И нека му дадат малку повеќе пари на Червар па можеби ќе се нафати барем еден цилкус да ни ја води селекцијата, додека сеуште не се распаднал овој тим.

Член од
5 јануари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
75
Раде Стојановиќ сум го гледал неколку пати во живо како игра и човекот како ракометар за Филип Лазаров е "Пут у Хаваји".

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Еве мое видување за вчерашната утакмица:
- Точно е дека Кире избрза со ударите во одредени ситуации, ама сите критики за поразот да се стават на негов грб е можно само од непознавачи! Да не праиме муабет за стоката што на најгнасен начин го омаложуваат како да е најголем душман на Македонија. Нека ја погледнат утакмицата уште еднаш, па да се уверат во неговиот придонес. Покрај што е бек-шутер, човекот беше главен разигравач вчера, што не е негова задача. 95 % од проигрувањате за головите на Стоилов се негова заслуга, па дури и на Мојсо му подели неколку асистенции. Доаѓаме до заклучок дека Мојсо и Миркуловски не си ја исполнија задачата за која се задолжени како организатори на играта, па Кире дури и нивниот дел го покриваше. За последниот напад што да се каже, па сите гледаа да се отарасат од топката и да му ја дадат на Лазаров. Не се ни обидуваа да учествуваат во организација на било каква акција.
- За една работа се слагам во врска со Кире, неговиот посран брат не смее да игра во репрезентацијата! И доколку тоа е негова заслуга, максимално го осудувам. Неможе репрезентацијата да трпи таков пичкарош. Предупредував дека солидните негови настапи во СЕХА Лигата не се никаков гарант дека ќе се покаже во исто светло и на ЕП. Лесно е да играш пред 50 гледачи, ама кога се вперени очите на целата нација е друг муабет. Брат му се покажа дека не се снаоѓа во таква улога. Ако не се лажам за цело едно полувреме, Филипчо не се обиде ни да пуца према голот. Нашата селекција играше прво полувреме со еден играч што не претставуваше никаква опасност во нападот за Германците. Крајно време е да заврши таа лоша епизода наречена Филип Лазаров.
- Манасков не треба да биде критикуван, ама факт е дека дечкото си ја прокоцка приликата да стане голем играч, а таков се станува на вакви натпревари. Вака ќе остане запаметен како човек што ја испушти приликата што му се прикажа.
- За крај, најголемата причина за поразот според мене: Лошата реакција на нашите играчи по одбраните на Диви. Ние немавме половичен ефект од неговите 12-13 интервенции, кога на 5-6 од нив им пружавме шанса за поправен на Швабите, што тие умешно си го користеа. Тука треба да се бара причината за поразот, пред се друго!

Член од
26 октомври 2009
Мислења
273
Поени од реакции
33
Последниот гол На Лазаров ја помина линијата. Од сите порази кој ги доживеала Македонија овој најтешко ми падна :(
Еве видео каде убаво може да се види дека топката убаво беше влезена зад гол линијата.
Спортска неправда за Македонија (ЕП Ракомет 2012)

Член од
5 јануари 2012
Мислења
117
Поени од реакции
75
Има ли некој информација за жалбата што сме ја поднесле до ЕХФ?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom