Македонија – Германија [17.01.2012, 18:15]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
16 јули 2008
Мислења
1.858
Поени од реакции
1.034
Да, точно е!!Македонија го загуби натпреварот поради Кире Лазаров и таквите умислени “ѕвезди“ ко него.Ај не изигравајте жалопички сите тука.А, знаете зошто изгубивме поради него?Затоа што македонската ракометна федерација е уценувана од него дека ако не игра брат му Филип нема ни тој да игра за Македонија.Многу подобри играчи останаа дома да седат за да игра кретенот Филип Лазаров кој се усра во гаќи и неможеше една акција да сврзе.Многу подобри играчи денес грееја клупа за да желбата на Кире биде исполнета брат му да игра на натпреваров.

Синот на Манасков ни го усра најголемиот подвиг во ракометот.Дете од 19 години му дадовме да прокоцка 100 000 евра вложени во репрезентација.Секоја чест на Шундовски.Ваљда и за него ургирал Манасков.

Толку од првенството за Македонија да бидеме реални.Со Чесите не чека иста судбина.
Само идиоти можат да зборат дека не му било денот, не бил расположен.Ќе видите дека иста песна ќе биде и со Чешка.Ќе промашува , ќе сере, ќе цепидлачи.
Секоја чест за голманот на Германија.Тенк во права смисла.Ги уби нашиве.
Незнам какви тенкови си гледал брат ти?За истиот натпревар ли коментираш?

http://www.ehf-euro.com/Goalkeepers.3531.0.html

Top Goalkeepers

RankNameTeamMPShotsSaves%Avg.
1 ANGELOV Petre MKD 2 23 11 48 5.5
2 STANIC Darko SRB 2 65 30 46 15.0
3 EREVIK Ole NOR 1 44 20 45 20.0
4 SKOF Gorazd SLO 1 45 19 42 19.0
5 BOGDANOV Vadim RUS 1 18 7 39 7.0
6 HOMBRADOS Jose Javier ESP 1 40 15 38 15.0
7 WYSZOMIRSKI Piotr POL 2 30 11 37 5.5
8 ALILOVIC Mirko CRO 1 44 16 36 16.0
SJÖSTRAND Johan SWE 2 59 21 36 10.5
10 LANDIN JACOBSEN Niklas DEN 2 66 22 33 11.0
KARABOUE Daouda FRA 1 9 3 33 3.0
12 HEINEVETTER Silvio GER 2 44 14 32 7.0
RISTOVSKI Borko MKD 2 47 15 32 7.5
14 STOCHL Richard SVK 2 67 20 30 10.0
15 LICHTLEIN Carsten GER 2 28 8 29 4.0
PALICKA Andreas SWE 2 24 7 29 3.5
17 STOCHL Petr CZE 2 53 15 28 7.5
18 WICHARY Marcin POL 2 37 10 27 5.0
19 GÚSTAVSSON Björgvin Páll ISL 1 40 10 25 10.0
20 GALIA Martin CZE 2 25 6 24 3.0

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.238
Поени од реакции
8.136
Кире е помеѓу десетте најдобри светски ракометари. Ова е многупати досега докажано. Она што се Меси и Роналдо во фудбалот, тоа е Кире во ракометот. Ни самите не сме свесни каков ракометен бисер имаме. Ни јас не сум задоволен од прикажаното досега од него ама како што реков во еден мој пост по првиот натпревар, кога тогаш ќе ни ги затне устите и ќе реши натпревар. Тој натпревар ќе биде следниот (се надевам не и последен наш) против Чешка. Таква класа играч не може вечно да пружа слаби (за негови стандарди) изданија.

Член од
19 август 2011
Мислења
24
Поени од реакции
6
ПУБЛИКА....ШМИНКЕРИ,СЕМКАРИ,НЕМИ,ОЈДОВТЕ СРБИЈА ЗА ДА СЕ СЛИКАТЕ????ГРИЗАЧИ НА НОКТИ,НА МАМА И ТАТО ДЕЦАТА ШО МУ ГИ ФАТИЈА МЕСТАТА НА ВИСТИНСКИТЕ НАВИВАЧИ,80% НЕ НАВИВАТ...ГРЛОТО СИ ГО ОСТАЈВ НА ТРИБИНИ И ПАК ЌЕ ГО ОСТАМ СО ЧЕШКА, А ВИЕ СЕДЕТЕ И ГРИЗЕТЕ СЕМКИ,МОЧКОВЦИ....

Член од
13 декември 2008
Мислења
1.085
Поени од реакции
156
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=4606

ЗАБАВЕНА СНИМКА: ТОПКАТА Е ЗАД ГОЛ-ЛИНИЈАТА
ПОСЛЕДНИОТ ШУТ НА ЛАЗАРОВ БИЛ ГОЛ?

"
ЕКИПА дознава дека Ракометната Федерација на Македонија упатила официјална жалба до ЕХФ поради материјална повреда на правилата бидејќи по прегледување на видео-снимката од натпреварот е забележано дека при последниот шут на Кире Лазаров топката ја минала гол-линијата, но судиите сепак покажале играта да продолжи.

Во таборот на македонскиот национален тим пред натпреварот се стравуваше од влијаење на судиите врз конечниот исход на мечот, но никој не ни можеше да претпостави дека тоа влијание ќе биде изразено на ваков начин, со недосудување на регуларен гол, и тоа во последните секунди од натпреварот. Претставниците на РФМ се разочарани од развојот на настаните, но истовремено и немаат преголема верба бидејќи одлука во корист на Македонија сериозно би ја оштетила Германија, која важи за милениче на ЕХФ.

Ја прегледавме видео-снимката и очигледно е дека топката ја мина гол-линијата. Не разбирам како можеше судиите да не досудат гол во наша корист, тоа е материјално кршење на правилата и ние веќе поднесовме официјална жалба до ЕХФ. Иако правдата е нашата страна, морам да бидам искрен дека шансите жалбата да ни биде прифатена се мали бидејќи се знае дека многу тешко се носат вакви одлуки против Германија“ - изјави Драган Начевски, координатор на македонската ракометна репрезентација."

RaZ-R

Артилерец
Член од
8 ноември 2009
Мислења
3.414
Поени од реакции
2.550
Абеее ајдее ,ме изнервирааа,не за друго туку на Види Фотос просекот му го урнаа,срамота

Член од
21 август 2011
Мислења
246
Поени од реакции
97
Се надевам дека нашите ракометари ќе остварат победа против Чешка, бидејќи не очекувам ( а сакам ) ЕХФ да стори нешто посебно како прифаќање на голот и бод за Германија и Македонија или преигрување на мечот.....:/ Тоа е..Господ гледа :) Се надевам дека нашите ракометари ќе дадат се од себе со Чешка и дека Шведска ќе ја победи Германија за да одиме понатаму :)))))

K

kalimer0

Гостин
И да го уважат голот пак ни е потребна победа во четврток а на Чесите не им е сеедно знаејќи ја нашата игра против Шведска и Германија.

C R E S

Chelsea Fan!
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.515
Поени од реакции
1.266
Ептен се изнервирав и јас,штета за малиот имаше добра ситуација да погоди гол али се деси чудо..Лазаров од почеток распали али после се виде дека човекот неможе сам да игра,слаба подршка во нападот и тоа беше решително..Во одбрана игравме добра освен тие одбиени топки што германиците ги претворија во гол..Дај боже Чешка да ја прегазиме и да ја испратиме накај дома..

D_T

Чорбаџи Димко
Член од
8 март 2009
Мислења
2.119
Поени од реакции
1.571
:facepalm:
Вака ли среќата ги пратела храбрите.... е*ате поговорката :mad:
Добро бе !!! Кога? КОГА ќе дочекаме да имаме еднаш спортска среќа коа најмногу ни треба (освен тројката со Литваците:icon_mrgr: ) Ахххх, маки Македонски
Алоооо Господе, јави се да му и*ам мајката.....
:place:

Член од
7 јануари 2012
Мислења
816
Поени од реакции
1.208
Па, па па... ги исчитав сите мислења, од 9-та до 60-та и морам да кажам дека ми се гади од коментариве против ЛАЗАРОВ.
Честитки до сите ракометари за денешниот меч. Многу ми е криво и мака за поразов, но мора да се продолжи бидејќи истиот би се покажал како безболен ако победиме на следниот меч (и ако Шведска ја победи Германија, ако не ја победи пак одиме со 1 бод, како и да е).
Што се донесува до спорниов гол (оваа за оние кои прашуваат што е можно по жалбата). Во правилата за регуларен ракометен натпревар е наведено дека истиот трае 60 минути. По истекот на 60-те минути дозволено е да се изведе слободен удар или пенал, доколку се досуди фаул кој судиите сметаат дека е направен пред истекот на тие предвидени 60 минути. Со слободниот удар или пеналот завршува натпреварот, а резултатот кој тогаш е постигнат се смета за КОНЕЧЕН. Значи резултатот не може да се промени во никој случај според правилата (а и практично секако никогаш не е променет, да не зборам па да се преигра мечот како некој претходно имаше прашано). Која е целта на жалбава и што може да се постигне не ми е познато. Сигурно би имало одредени реперкусии по судиите, но стварно не ми е познато какви, ниту некогаш ме интересирало, иако многу екипи поднесуваат слични жалби.

Незнам со кој памет и од каде ова серење дека шутирал нерезонски, (иако знам, доволна е сугистијата на еден т.н. експерт кој во текот на мечот секогаш кога шутира и не погодува Лазаров, вели дека бил пребрз шутот ), дека е главен виновник за загубениот меч, дека незнам како играл за клубот а репрезентацијава поинаку, дека ја закопал истата и сл.

Прво КИРЕ ЛАЗАРОВ е најдобриот спортист кој било кога го имала оваа земја. Ако нешто ме прави горд што живеам во оваа земја, тоа на спортски план е сигурно тој и неговите игри, каде и да игрл и кога и да играл (од СП Египет 99 до денес). Без Лазаров оваа репрезентација НИКОГАШ (по повлекувањето на Пепи Манасков) немаше да заигра на некој европски или светски шампионат. Тоа е јасно ако се споредат резултатите на репрезентацијата (а да не зборам да се види играта) каде тој не играл. ДНО ДНА, како би рекле оние одозгора.

Премногу шутирал? А кој сакате да шутира? Филип Л.? Наумче? Филип М.? Секоја акција тргнуваше од него, 10 гола дадоа тој и на негови асиситенции Стоилов (http://www.ehf-euro.com/Assists.3581.0.html ) од позициони напади, скоро пола од вкупниот резултат. Зошто не се ослободија другите да земат топка да поиграат малку на лева страна, да шутнат (ако воопшто им паѓаше на памет или се изборија за тоа)? Зошто мораше се преку него, да оди? Зошто толку знае Шундовски? Зошто Лазаров е арогантен? или зошто сите на теренот се посигурни кога тоа е така? Ако некој беше поферман од Лазаров, ќе си земеше одговорност и ќе пресечеше. Ама за тоа треба м***. Зошто и тој би знаел дека ако згреши, ја небал и од тренер и од такви како вас. Тогаш сите ќе го исерете бидејќи Лазаров требал да заврши. Тогаш ќе имате човек на кого ќе можете да покажете со прст Е ОВОЈ ТРЕБШЕ ДА ШУТИРА, заради тоа и тоа. А кога греши Лазаров, можете колку сакате да го серете, се што ви останува да кажете е само дека ТРЕБАЛО ДА СЕ ИЗГРАДИ ПОИЗИЦИЈА, или во превод, Лазаров да направи позиција, а по можност и да шутне тој и да погоди. Никогаш тој и тој требаа да шутнат место Лазаров (тоа е очигледно од секој ваш пост). Ако е така, а верувам дека е, мене ме чуди како разликувате кога тој изградил позиција, а кога не, и шутнал пребрзо? Посебно би сакал да ми одговори онаа дибечина од ракометен експерт што коментира.

Како и да е. Ова плукање по Лазаров на форум е срамно и тотално безрезон, а резултат на напумпани амбиции после кошаркашко првенство. Ова второво е друг муабет, но накратко ЕП во ракомет и ЕП во кошарка се неспоредливи. Првово е првокласна спортска ракометна смотра, а второво трето класна кошаркарска (да не речам на ниво на аматерска, ако како преофесионална се вика таа што така се вика, од другата страна). Со ова не сакам некого да повредам или да омаловажам, но добро е сепак да се биде реален.

За крај сигурен сум дека ја добиваме Чешка во последно коло и се надевам на победа на шведска против германциве, па со 3 бода одиме понатаму. Таму што биде нека биде. А ќе биде многу тешко.

Се извинувам за долгиот пост

Македонец

мразам патетика во натпис
Член од
12 февруари 2007
Мислења
3.928
Поени од реакции
3.813
Вие дали сте свесни дека моментално сите ракометни тренери и аналитичари,се чудат која мотивација ја имаме....а толку неорганизирано играме,и без посебна тактика.

Сега да не водеше некој добар тренер....јас гарантирам,дека со овој состав ќе одевме во финале....без овакви грешки и глупости уште на старт.

Скоро сите репрезентации имаат смена на генерации,и заради тоа ние со овој тим можеме многу повеќе.....ама немаме некој авторитет на клупата,за да ги тегне за уши тие ракометари што претеруваат на моменти....како Кире.

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
Ne citav nazad, ama da se pluka po Lazarov e krajno neprifatlivo. Sedum gola i uste barem 10 asistencii imase, preznacaen e za timot. Edinstveno za penalite moze da mu se zameri donekade, ama zatoa deka sutiral premnogu, pa koj da sutne be ? Temelkov ? Ili Mirkulovski ? Aj zamislete bez Kire kako bi bilo i dali nekogas voopsto bi se plasirale na EP. Sramota !

I dosta so toa golemata Germanija. Mizerija se na ova prvenstvo. Uste sea tvrdam deka ako pominat natamu bod nema da vidat.

Sepak se nesto mi veli deka odime so 3 boda vo vtor krug :)

A komentar na natprevarot definitivno... Topka do Filip Lazarov... e tuka sme bezopasni. :icon_lol:

Izvinete za latinica.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom