Македонија – Германија [17.01.2012, 18:15]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 мај 2009
Мислења
1.256
Поени од реакции
2.592
Некој да најде пренос од телевизија кога ја свират химната. Да ги видам уште еднаш момците како од срце ја пееја песната!
Се ежам. Да си признаам и си плачам. :place: Цел ден само гледам видеа и клипчиња и цело време ми се насолзуваат очите!:place: Златни момци, да сте ми живи и здрави, да си поживеете 200 години. :love: Го кренавте моралот кај нацијата, Македонецот е повторно МАКЕДОНЕЦ, а не кутро и сирото македонченце. ВЕ САКАМ БЕ! МНОГУ!
ЗА КОГО? ЗА МАКЕДОНИЈА!!!!!!!!!:place:
За химната како ја пеат нашите ракометари, дефинитивно може само да се каже дека се пример за сите останати. Нека им бидат пример на фудбалерите, кој можеби и не ја знаат доволно нашата химна.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Без летање и глупави муабети од типот кој од кого бил подобар.
Германија со играта што ја прикажа со Чешка не ветува нешто многу, без идеја во напад, на сила продори во одбрана на моменти изгубени како комплетно неорганизирани.
Имаат бекови кои од 10 метри знаат да шутнат и погодат, ќе ја бараат шансата за влез во втора фаза со нас тоа е и повеќе од очигледно.
Очекувана помош од ехф ќе стигне кога ќе треба како што имаше Шведска во неколку наврати тука мислам дека ќе има повеќе.
Едино што сега треба да се бара е: да нема брзоплетост во напад, да не се иде премногу соло, К.Лазаров да не брка голови и порационално да шутира.

Член од
9 април 2009
Мислења
3.183
Поени од реакции
3.830
мх, мх, какво мени за утре имаме!!!
прво ќе прајме грчка (јужно македонска) салата, а после ќе пијме швабско пиво со печено!!! кеиф!!!
НАПРЕД МАКЕДОНИЈА!!!

инаку за утакмицата утре со германија... мислам дека имаме повеќе шанси за победа против германциве него шо ги имавме против шведска и АКО судииве и ехф не смешаат прсти и дадат припомош на германциве, тогаш че го папаат...

Сладоледџија

Ванила & Чоколадо
Член од
8 декември 2009
Мислења
14.458
Поени од реакции
11.916
Да ви кажам искрено оваа утакмица со Германциве нема да ја гледам бидејќи ептен ќе се изнервирам од судиите како ќе судат во корист на швабите ....

Член од
31 мај 2011
Мислења
1.424
Поени од реакции
789
Мислам дека Германија се подобри од Шведска, не да очајувам али тепаме гарант ;)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Кога го гледам коефициентот за победа на Германија 1.5 ми иди да одам до кладилница и глата да ја ставам на влог..а пак од друга страна неможам а и не сакам да се кладам против нашата земја бидејќи чуствувам дека можиме да ги победиме љемциве сосе судиите заедно..тука се знае кој се калкулациите 70-30 ќе се суди за германија и знаеме зошто е тоа така..очекувам никаква игра од двете екипи односно повеќе да биди настроена кон дефанзива..не знам зошто но имам гадно пречуство дека ќе не заебат судиите како пред три години а ние добро ќе изиграме.да се надеваме дека добро ќе му тргни шутов на Лазаров и Наумче и дека судиите помалце ќе ни исклучуваат играчи бидејќи ќе гледаат секој најмал контакт да го санкционираат!

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Швабите се доста појаки од Швеѓаните. Ќе видиме како ќе биде утре. Се надевам на победа на нашите.

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Некој да најде пренос од телевизија кога ја свират химната. Да ги видам уште еднаш момците како од срце ја пееја песната!
Се ежам. Да си признаам и си плачам. :place: Цел ден само гледам видеа и клипчиња и цело време ми се насолзуваат очите!:place: Златни момци, да сте ми живи и здрави, да си поживеете 200 години. :love: Го кренавте моралот кај нацијата, Македонецот е повторно МАКЕДОНЕЦ, а не кутро и сирото македонченце. ВЕ САКАМ БЕ! МНОГУ!
Аман бе..:D

David^^

Ристовски
Член од
9 декември 2011
Мислења
165
Поени од реакции
42
http://www.youtube.com/watch?v=40_XkDuMP5M
На ова ли мислиш? :)

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Швабите се доста појаки од Швеѓаните. Ќе видиме како ќе биде утре. Се надевам на победа на нашите.
Па искрено не би рекол дека Швабите се доста појаки од Швеѓаните. Германија се турка на стара слава и скоро во сите спортови е силна токму поради името што го носат на дресови. На минатото СП беа очајни, за разлика од нив овој состав на Шведска предводен од Андерсон и Додер стигна до 4 место загубија минимално за 3то место. Германија нема брз центар, нема проточна игра многу од играчите играат во послаби екипи, во бундес лигата има скоро повеќе странци одколку Германци. Јас би рекол дека Шведска е посилна на ова првенство од Германија, да не ја заборавиме атмосферата во која секој би доживеал деконцентрација, Шведска би можела да не победи на "неутрален терен" со висока разлика. Овој вчерашен резултат на Германија не би рекол дека е случајност тие токму во ракометот до сега имале најголема судиска помош се надевам дека така нема да биде утре, како што беше на СП во Вараждин, во едно коректно судење, и поконцентрирана игра од наша страна можеме и тоа како да го победиме овој состав.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Па искрено не би рекол дека Швабите се доста појаки од Швеѓаните. Германија се турка на стара слава и скоро во сите спортови е силна токму поради името што го носат на дресови. На минатото СП беа очајни, за разлика од нив овој состав на Шведска предводен од Андерсон и Додер стигна до 4 место загубија минимално за 3то место. Германија нема брз центар, нема проточна игра многу од играчите играат во послаби екипи, во бундес лигата има скоро повеќе странци одколку Германци. Јас би рекол дека Шведска е посилна на ова првенство од Германија, да не ја заборавиме атмосферата во која секој би доживеал деконцентрација, Шведска би можела да не победи на "неутрален терен" со висока разлика. Овој вчерашен резултат на Германија не би рекол дека е случајност тие токму во ракометот до сега имале најголема судиска помош се надевам дека така нема да биде утре, како што беше на СП во Вараждин, во едно коректно судење, и поконцентрирана игра од наша страна можеме и тоа како да го победиме овој состав.
Не треба толку лесно да ги отпишеш Германците. Скоро во секој спорт се јаки, стара слава/нова слава тоа е. Е сега признавам дека ракомет не пратам многу и може тука си во право. Но не и за фудбал, формула итн. Јас на секоја утакмица сум оптимист дека ќе победиме. И на овој состав што го имаме му барам висок пласман.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Ајде бе дошол некој кој не знае ни кој е Борко и тропна нешто и сега мора да му објаснувате него 2 страни овде.Игнор бе и крај, како само се нервирам кога гледам кој само пишува, ќе ми кажува мене некој за ракомет, а 10 год пратам се и сешто.:facepalm:

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Ајде бе дошол некој кој не знае ни кој е Борко и тропна нешто и сега мора да му објаснувате него 2 страни овде.Игнор бе и крај, како само се нервирам кога гледам кој само пишува, ќе ми кажува мене некој за ракомет, а 10 год пратам се и сешто.:facepalm:
Од каде потекнува ракометот?
Кои две екипи/тимови ја изиграле првата утакмица?
Кои се составите на сите репрезентации на ЕП2012?
И други занимливости кажи ми што викаш дека доста се разбираш од ракомет.....

Овие некои прашање погоре што ти ги поставив би требало да ги знаеш од прва, нели?

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Од каде потекнува ракометот?
Кои две екипи/тимови ја изиграле првата утакмица?
Кои се составите на сите репрезентации на ЕП2012?
И други занимливости кажи ми што викаш дека доста се разбираш од ракомет.....

Овие некои прашање погоре што ти ги поставив би требало да ги знаеш од прва, нели?
Во денешно време не треба ни да ги памтиш овие, секое дете ќе ти ги одговори со помош на чичко гугл.И не изигравај паметњакович кога си бот невиден.

п.с Гледаноста на натпреварот на Сител најголема во последните 10 год.:vozbud:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom