Еве неколку, не дека и јас некогаш не ги користам значи и за мене исто си важи
-Кога бев мал оваа ми беше хит-Расте курето? (прашај ја ќерка ти, пизда ти матер)
-Денот по утрото се познава-Оваа сигурно потекнува од РХМЗ, само они можат да ме испосерат да тргнам накај Матка во сончевото сабајле, и таман да седнам во Мечкина Дупка на пијалок пред прошетка да се истури од дожд.
-Кој рано рани, две среќи граби-рекоа единствено и само бурекџиите. И да ги прашам јас мнозинството од јунаците што ја користат оваа узречица дали во сабота и недела стануваат во 6.
-Како е? Ај замислете го ова на англиски How is it?
-На коњ сум. Ај и ова замислете го на англиски I'm on horse. Има смисла само ако си еден од фаците во Треинспотинг или ако си од бандата Франко Неро, Били Д Кид, Сирма Војвода, Бан Јелачич енд ласт бат нот лист идолот на Дандар Паша Форумски-Ѓорѓија Кастриот Скендербег.
-Немој да генерализираш/не треба да се генерализира. Секако дека не треба, во НБА најдобрите играчи се Узбекистанци, Црногорците прво ја изградиле Јапонија каква што сега ја знаеме, Албанците се експерти за пополнување на ПеПе10 образци и за персонални даноци, жените уопште не прават злобни сплеткарошии (поздрав Леандра
а Техеран се гордее со своите прочуени стриптиз барови.
-Не иде вино со салата, црни пантолони со зелена кошула, кафе со млеко (му се губел вкусот) итн... Баш ви благодарам на препораката господа Џан Франко Фере и Џејми Оливер, а сега макнете ми се скурца да си се облечам и јадам како што ми е ќејф.
-Да го поздравиш татко ти. Биди сигурен дека тоа ќе ми биде најважната работа за памтење и обавување денес.
-Триста људи, триста чуди. Океј до некаде ќе се сложам. Ама ако во соба со триста луѓе фрлам граната да видам дали ќе ми се избаци некој Бруно Марс или сите ко пилци ќе испобегаат.
-Тоа што нема да ве убие ќе ве направи посилен (Меган убаво си објасни).
-Има дана за мегдана-рече Гај Јулије Цезар на Мартските Иди.
-Абе слушај ме кога ти викам. Да господару мој! Не е работава дека не во право тоа што го збори. Муабетот дека сака да ти наметне позиција на авторитет.
-Капка по капка-вир-Анонимен научник експерт за водата и се околу неа како на пример испарување, или впивање во почвата.
-Испод Мира триста вира-Слободан Милошевич
-Брат брата не рани ама тешко кој го нема. Не сум сигурен дали ова го кажа Каин, Авел, Дмитриј, Иван и Алексеј Карамазови или Лиам и Ноел Галагер.