Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Вака...Имам 180 висина и 75 кила...Вежбам 4 месеци P90X,има напредок ми пораснаа мускулите и се оформија,стомачните ми се клешта ама не ми се познаваат убаво ради сало(не којзнае какво него доволно да ми ги покрие долните)...Мојата исхрана е парче јадев што ми дојде до пред 2 дена кај што се замислив...Џабе ми е вежбањето и трудот кога не се хранам како што треба...Почнав да барам по нет разни глупости ама неможам да најдам соодветна храна баш ко за мене(за да успеам да го тргнам салото во пределот на стомакот кај пупакот)....Ако некој чува во PC,или знае некој посебен режим на исхрана соодветна за мојата висина,килажа и цел што сакам да ја постигнам би го замолил ако може да ја напише пошто не знам каде да се обратам веќе а како што гледам овде има доста упатени во овие води...
На оваа тема посоодветно е прашањето.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.795
Поени од реакции
12.280
Дали се намалува ефектот на орбитрекот, велосипедот или слична справа ако се подели една тура пред и една по тежинскиот тренинг? Пример на орбитрек 15-тина минути, потоа регуларно тежински дел па на крај велосипед уште 10 минути...дали прави голема разлика ова делење на кардио на две?

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Дали се намалува ефектот на орбитрекот, велосипедот или слична справа ако се подели една тура пред и една по тежинскиот тренинг? Пример на орбитрек 15-тина минути, потоа регуларно тежински дел па на крај велосипед уште 10 минути...дали прави голема разлика ова делење на кардио на две?
Ако ти е целта намалување на ТТ и масно ткиво, да. Ефектот е скоро никаков.

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Myers имаше напишано негде кој мултивитамин го користи и прилично исплатливо делува, ако не ти е проблем кажи пак.
Препорака некоја за мултивитамин?
Кога сме тука која е разликата меѓу омега 3, 6 и 9? Дали кога би се додало ова во исхрана доволно би било само омега 3 или сите три?

Член од
26 октомври 2011
Мислења
795
Поени од реакции
375
Може некој да ми каже како изгледа неговиот оброк пред и после вежбање ?

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
Може некој да ми каже како изгледа неговиот оброк пред и после вежбање ?
млеко со овес пред тренинг
веј+декстроза веднаш по тренинг
4 јајца+100грама леб+ цедевита+витамини 45 минути по треиниг

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
како се мери процент на сало? поздрав

Член од
18 септември 2011
Мислења
259
Поени од реакции
381
Дечки земав Creatine micronized dymatize nutrition али не ми кажаа ништо ни како се пие ни по колку грама а и на него ништо не пишува па ако некој го има користено би бил благодарен ако ми помогне.

Член од
4 октомври 2008
Мислења
4.014
Поени од реакции
1.247
како се мери процент на сало? поздрав
Има апарати за анализа на композиција на тело (процент на мускули и сало) кои работат на ниско фреквентни струи. Друг начин е со едни како штипалки со кои се мери поткожното ткиво и трет начин е преку формули во кои се внесуваат податоци (висина, тежина, обем на надлактица, рачен зглоб...)
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 01:03 ---
Дечки земав Creatine micronized dymatize nutrition али не ми кажаа ништо ни како се пие ни по колку грама а и на него ништо не пишува па ако некој го има користено би бил благодарен ако ми помогне.
Мешаш 1 лажичка во чаша вода или уште подобро сок од боровница. Една доза земаш сабајле на гладен стомак, втора по тренинг.

Член од
26 октомври 2011
Мислења
795
Поени од реакции
375
Кој леб е подобро да се јаде после вежбање црн или бел ?

DarkoG

Better then ever before.
Член од
19 август 2008
Мислења
701
Поени од реакции
81
вака, сакам да го сменам малце тренингот за стомак... какви вежби да правам за

- горни
-средни
- долни
-странични стомачни?

или кажете вие што вежби работие за стомак. колку повторувања и сл. фала многу, однапред :)

Член од
12 јануари 2008
Мислења
468
Поени од реакции
68

Kajgana Shop

На врв Bottom