A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Мамата на некој ќе му ја докрајчам од влез заебава...Само кај нас сандачето пред влезот е накривено, тоа мрежната трепка повремено со прекини (ќе трепка па ќе прекине) и ќе продолжи со кратки застои...
Што и да е, не е до модемот нити до рутерот, нешто до тие мрежни им е...Нормално коа секој ден ги глеам отворени сандачињата...
Го пријавив проблемот али ништо....

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
И кај мене денес има малку поголем ping од вообичаено..

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Мамата на некој ќе му ја докрајчам од влез заебава...Само кај нас сандачето пред влезот е накривено, тоа мрежната трепка повремено со прекини (ќе трепка па ќе прекине) и ќе продолжи со кратки застои...
Што и да е, не е до модемот нити до рутерот, нешто до тие мрежни им е...Нормално коа секој ден ги глеам отворени сандачињата...
Го пријавив проблемот али ништо....
изгледа крадат браќата твои :)

како шо имаше некој напишано пред некое време дека во чаир имало диви прилучоци пример на еден легален пет диви а за шутка кај црнците шо да речиме? еден легален 15 нелегални :pos:

абе само да се крадело
и шо? како ќе градиме држава? (шо би рекол Цацко)

Ништо ново во новава година а ?
и јас чекам њуз од нив
треба/ло да има нови и поевтини пакети а и проширување во другите градови......

мамето нивно,побрзо ти шит ќе намали цени и ќе даваат вистински ФЛЕТ одколку овие да се прошират (да ги проширам јас нив) :mad:

ќе не дупат уште со 100 посрани гб и 8 со 0,5 мбпс

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
е сеа се врати нетот :D Али...Брзината некако ми е послаба на спидтест :d
--- надополнето: 12 јануари 2012 во 13:20 ---
Збогум 4.5мб/с, I'm gonna miss you :(

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Не се жали бе,а ние што да кажеме што сме на “те заебале“ ? :pos:
Од први до 8-9 во месецот е ок,од 10 сабајле па до крај на месец е турни ме да кинисам -.-

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.162
Поени од реакции
5.944
ти изгледа тренираш паметкович - зборам за дисбалансот кој се појавува односно јасно е дека према близу мрежа немате никакво лимитирање и затоа вади симетрични резултати ... но кога ќе се мери према свет се гледа асиметричноста шт ое и очекувано ... воопшто не стана збор за каков пакет имаш - тоа значи дека наскоро ќе се сатурира таа асиметричност поготово на download страната ...
А што ќе кажеш на ова? :cool:

Мало појаснување. Го имам овој пакет. Значи плаќам 700 денари и треба да добивам 10 Mbps / 1 Mbps. Ама реалноста е друга. Добивам 16 Mbps / 16 Mbps. КОН СИТЕ СЕРВЕРИ! Аплоудот варира заради далечината. Кога сидувам торенти си е константно 16 Mbps.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Понудата уште важи:
Има ли некој што го има пакетот од 50mbps али LAN зона да ми покаже брзини од спидтест/торенти?

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
И кај мене е смалена, предходно одеше 3 мегабајти download/upload
сега е 1 мегабајт download/upload

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еве и кај мене е намалена од 90 (local+BG) на 60 мбпс (international):

Оргазми!

Иначе изглеа им скурчи на близу да им уживаат корисниците толку големи брзини, а дај боже да се врати брзината :(

Член од
9 јуни 2008
Мислења
1.380
Поени од реакции
804
Штипскио во секој случај го користи и најголемиот пакет, така да сега си е таман според договор, дури и некој мегабаит повеќе, јас по договор сум 6 мегабити добивам 10, за 500 денари месечно, така да пак си е супер, не е како предходно, но споредено со Телеком кој имам да им исплатам уште 2 сметки и да ги откачам, им плаќам
1 700 денари за 10 мегабити download и 6 мегабити upload, и лимит секако од 250 гига :D

Kajgana Shop

На врв Bottom