Возачка дозвола на 16 години во Македонија ?

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
јас сум против зимањето возачки на 16 години... ако се ја прашувам покрај редовниот лекарски преглед за телесните функции, за машките треба да се направи спермограм и да се испита нивото на тестостерон пред да му се издаде возачка дозвола... ако е на задоволително доволно НИСКО ниво тогаш нека полага... за женските мерило може да биде половата зрелост... не сексуална активност туку зрелост... од гинеколог потврда.

значи потврда и за едните и за другите дека хормоните прекинале да им шизат, па тогаш да возат...

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
јас сум против зимањето возачки на 16 години... ако се ја прашувам покрај редовниот лекарски преглед за телесните функции, за машките треба да се направи спермограм и да се испита нивото на тестостерон пред да му се издаде возачка дозвола... ако е на задоволително доволно НИСКО ниво тогаш нека полага... за женските мерило може да биде половата зрелост... не сексуална активност туку зрелост... од гинеколог потврда.

значи потврда и за едните и за другите дека хормоните прекинале да им шизат, па тогаш да возат...
Вака или онака 16 годишњаци возат и при тоа најголем број од нив не ги бива.Полицијата и онака не си ја брка работата како што треба па ретко ги застануваат,а кога ќе ги застанат ретко добиваат казни.Кога ќе ги завршат часевите за возачка колку толку ќе добијат некое знаење (поголемо од тоа кое го имаат моментално) и ќе претставуваат помала опасност во сообраќајот.Сепак возачката дозвола не е пресудна за тоа со колкава брзина ќе биде управуван автомобилот.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Луѓе.. Помина и Нова Година а од законов ништо.. Јас како што знам треба да биде изгласан т.с усвоен и на парламент и потоа да излезе во службен весник и со тоа стапува на сила, а не само да биде изгласан од Влада. Така да треба да чекаме, се додека не се усвои законот како што треба. Инаку јас уште некој ден полнам 17 така да не ми е нешто проблем да почекам година дена. Поздрав, очекувам коментари.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Da.. toa e od 10-ti noemvri koa beshe usvoen od vladata. Lugje na parlament treba da bide izglasan i so toa stapuva na sila, bez toa samo sonuvanje za vozacka pred 18 :)

Член од
13 март 2011
Мислења
68
Поени од реакции
12
Леле,дај боже да не се усвои законов.После ќе треба и од тротоарите да бегаме...

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
kako prvo premierot si igra cittyville so skopje postavi spomenik postavi ova pa ona... sega zakon za zemanje vozacka dozvola na 16 god. a be luge ova e samo da se vidi deka demek nesto se reformira vo drzavava.nekogas vo razgovor da se spomne demek:da be ministerkata se sekjavas alal da i e....a od druga strana nekoj ke ja prokolne.so vozacka ili bez isto ti se fakja.ke se namalat kaznite za vozenje bez vozacka a mozebi ke se zgolemat soobrakjajkite.a nekoj roditel i ke place. neka ne si igraat so ogan ovie nasive vo vladata.

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.070
Случајно прееска глеав Круг. Беше баш за оваа тема. Имаше инсерти од Америка како им објаснуваат на децималите околу опасностите. Им покажува бела вреќа и им вика ако погинете во сообраќајка 2-3 дена ќе поминете во ваква кеса. Имаше една спомна како џандари и дошле и и кажале нешто што никој родител не ни помислува во сон дека ќе го чуе, како двете деца и погинале во сообраќајка. Треба кај нас слични примери да им кажуваат на децималите, па можеби минимално ќе им рипне свест.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Случајно прееска глеав Круг. Беше баш за оваа тема. Имаше инсерти од Америка како им објаснуваат на децималите околу опасностите. Им покажува бела вреќа и им вика ако погинете во сообраќајка 2-3 дена ќе поминете во ваква кеса. Имаше една спомна како џандари и дошле и и кажале нешто што никој родител не ни помислува во сон дека ќе го чуе, како двете деца и погинале во сообраќајка. Треба кај нас слични примери да им кажуваат на децималите, па можеби минимално ќе им рипне свест.
Да ама забораваат дека сега и 12 годишњаци возат автомобили и тоа со над 100 коња ги возат по 120-130 низ град така да ако тие положат барем ќе научат да возат и нема да претставуваат толку голема закана.

Член од
9 декември 2011
Мислења
87
Поени од реакции
15
deca se deca bez razlika dali imaat ili nemaat vozacka dozvola.ke naucis da parkiras kola i mislis gotovo ova lesno bilo :D

Kajgana Shop

На врв Bottom