LCD телевизори

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Јас имам дома Плазма и ЛЦД (од скоро купен). И според мене подобар е ЛЦД-то. Така да не му ја мисли многу, зимај ЛЦД. Истото ми го кажа и вработениот кога бирав телевизор. Дека ЛЦД се најдобри. Боље него ЛЕД и Плазма. А и сам си споредив и видов дека е така.
Како може LCD да е подобро од LED кога двете се едно-исто?

За да не ги буните овие два поима, имате LCD со LED позадинско осветлување (кои се подобри, понови и поквалитетни од постарите LCD без LED)
А панели САМО СО LED диоди имате по плоштадиве, оние реклмите што ги има на некои градби.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.742
Поени од реакции
18.491
Како може LCD да е подобро од LED кога двете се едно-исто?

За да не ги буните овие два поима, имате LCD со LED позадинско осветлување (кои се подобри, понови и поквалитетни од постарите LCD без LED)
А панели САМО СО LED диоди имате по плоштадиве, оние реклмите што ги има на некои градби.
Има и стари LCD без LED, кои се многу подобри од новите со LED, главниот предуслов за квалтиетот на еден монитор/LCD TV е панелот којшто го користи како и фабричката пре-калибрација. А дали има или нема LED е скоро небитно, ако се прашувам јас дури и би ги избегнувал монитори со LED заради пресилното позадинско осветлување, кое доведува до нерален приказ и кршење на контрасот, а богами и болка во очите. Е сега OLED е нешто друго, овие бедотииве TN панели што се нудат во моментов за 100~ евра со LED осветлување се мизерија најблаго речено, знам дека си запознат со овие моменти генерално, ама после претходниот пост можеш да ги наведеш неинформираните читачи на форумов дека новите монитори со LED се она што треба да се купува.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Има и стари LCD без LED, кои се многу подобри од новите со LED, главниот предуслов за квалтиетот на еден монитор/LCD TV е панелот којшто го користи како и фабричката пре-калибрација. А дали има или нема LED е скоро небитно, ако се прашувам јас дури и би ги избегнувал монитори со LED заради пресилното позадинско осветлување, кое доведува до нерален приказ и кршење на контрасот, а богами и болка во очите. Е сега OLED е нешто друго, овие бедотииве TN панели што се нудат во моментов за 100~ евра со LED осветлување се мизерија најблаго речено, знам дека си запознат со овие моменти генерално, ама после претходниот пост можеш да ги наведеш неинформираните читачи на форумов дека новите монитори со LED се она што треба да се купува.
Многу точно, затоа сонито што го иам во соба без лед осветлување вади боље контрасти од новиов филипс со лед.

Затоа не се верува на све што ќе гуглаш. :)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
Едноставно е, ќе си најдеш телевизор со gradient дисплеј, има такви. :)
Дај посочи ми некој пример за таков телевизор од овие кај нас што се продаваат (нормално да има разумна цена) :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Дај посочи ми некој пример за таков телевизор од овие кај нас што се продаваат (нормално да има разумна цена) :)
Ау појма немам од овие новиве да ти кажам, знам Сони прават такви од моделите кои не им се 3D, за другиве ич не сум се заинтересирал годинава воопшто. Нема некој филозофија, отиди во техномаркет и кој ти фати око, а од страна не ги рефлектира другите телевизори - зимај го. :)

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
Ау појма немам од овие новиве да ти кажам, знам Сони прават такви од моделите кои не им се 3D, за другиве ич не сум се заинтересирал годинава воопшто. Нема некој филозофија, отиди во техномаркет и кој ти фати око, а од страна не ги рефлектира другите телевизори - зимај го. :)
Хахаха имаш право да ти кажам од премногу мислење арно не бидува :)

-={K-O-R-U-N}=-

Wanna play a game?
Член од
14 февруари 2007
Мислења
13.045
Поени од реакции
3.301
Добро, јас опишав ептен генерално, а не специфично.
Имаш постари модели од прва класа (да ги наречеме вака) кои нормално ќе се подобри пд поновите модели кои се ниска класа.

Пример кај графички: (стар модел) 8800GT е подобра од GT210 (понов модел)

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
а ако се расипе за 2 години?

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
а ако се расипе за 2 години?
Ако го гуглаш нема да се расипе?

Си имаш двегодишна гаранција, ќе си доплатиш 50 евра за петгодишна, после 5 години ако рикне...еби му матер, тогаш за 50 евра ќе земеш ист таков.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Јас имам дома Плазма и ЛЦД (од скоро купен). И според мене подобар е ЛЦД-то. Така да не му ја мисли многу, зимај ЛЦД. Истото ми го кажа и вработениот кога бирав телевизор. Дека ЛЦД се најдобри. Боље него ЛЕД и Плазма. А и сам си споредив и видов дека е така.
Kolku e sosema obratno najdobri se Plazma pa LCD/LED pa LCD. Proguglaj malce expert reviews i ke ti stane jasno.

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Нема везе, грешиш. ЛЦД се моментално најдобри. А и сигурно нема да ме лаже човек што се бави со тоа и продава.
AHAHAHHHAAHHHA da te prosvetlam malce TOKMU TOA GO NAPRAVIL COVEKOT STO GI PRODAVA...
Prvo nesto sto se pravi vo prodavnica e da se prodadat onie produkti koi sto ne se trosat mnogu na neinformiranite kupuvaci...
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 19:05 ---
Sto mislis zosto pukaat reklama za televizor QUART so 3D so 16 para naocari za 450 evra??? And the answer is: Ne go biva za nisto ;) haahahhah

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Нема везе, грешиш. ЛЦД се моментално најдобри. А и сигурно нема да ме лаже човек што се бави со тоа и продава.
Чекај бе, погоре спомна вработен ти кажал.

Кој вработен, некој од Техно-маркет или Нептун? :ROFLMAO:

Kajgana Shop

На врв Bottom