LCD телевизори

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
Јас би ти кажал плазма, проверено се живо чита од усб и точно е со FullHD на мали екрани, сто пати дадовме линкови на кои големи екрани се приметува разлика од hd ready i Full HD, така да не фрлај пари на мал екран затоа што е фул ХД. Цепај со плазма и нема да зажалиш, брат ми зема 50pt353.
Гледам по постовите си доста задоволен од плазмите и гарант имаш една дома така да би било убаво да ми кажеш искрено кој се позитивните и кој негативни работи на што треба да пазиме ако веќе бираме плазма или лцд.И дали и ти беше неодлучен кога зимаше плазма или немаше некој двоумења?

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Гледам по постовите си доста задоволен од плазмите и гарант имаш една дома така да би било убаво да ми кажеш искрено кој се позитивните и кој негативни работи на што треба да пазиме ако веќе бираме плазма или лцд.И дали и ти беше неодлучен кога зимаше плазма или немаше некој двоумења?
Plazma ako zimas moja preporaka e Panasonic Plazma da baras najubavo e da se pustis do prodavnicive i da proveris koi plazmi gi imaat na lager da ja vidis vo zivo dali ti se sviga ili ne i posle da ja proveris na net.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
Plazma ako zimas moja preporaka e Panasonic Plazma da baras najubavo e da se pustis do prodavnicive i da proveris koi plazmi gi imaat na lager da ja vidis vo zivo dali ti se sviga ili ne i posle da ja proveris na net.
За панасоник плазма проблем е што ретко кој модел до таа цена чита филмови преку усб а тоа е скоро најголема причина зошто купувам нов телевизор зш преку глава ми е веќе гледање филмови на 19инчи.Така да поради таа причина не можам да гледам панасоник плазми.Зошто што му фали на ЛГ како фирма за плазми??

Член од
15 ноември 2011
Мислења
1.427
Поени од реакции
751
NISTO ne mu fali na LG, jas licno doma imam samsung ps42e7s koja ja kupiv taka sto vlegov u dukjan i ja vidov gore na polica kacena i vikam daj taa, ja kupiv togas 79000den - maj 2007. Taka napraviv bidejki sakav golem ekran plazma i nemav pojma od poimot HD.:pos:
Sega stalno citam za televizori na eden hrvatski forum i veke 5mina zemaa lg42pt353 i se prezadovolni, i veke rekov brat mi 50". Maana e sto ne cita DTS zvuk, no za toa pred nekolku stranici preporacav malo programce mkv2ac3 koe DTS ke go pretvori vo Ac3 za 15tina minuti i uzivas, pusta Full HD bez problem, bez seckanje. Imam athlon4200+2gb ram+ en8800gts 640, nekogas seckaat rasturaat HD filmovi. Na plazmava cepa bez nikakov problem. Dodeka ne probam na druga plazma kako gi cita fajlovite, sekomu ke preporacuvam LG plazma i toa bas ovoj model pt353 bidejki provereno SE cita, prevod doteruvas kolku nisko/visoko go sakas nad crna podloga/pod crna podloga, golemina na font biras kakva sakas kako i sinhronizacija napred nazad takareceno PC imas vo samiot televizor.
Panasonic sum cul deka pravat kao najkvalitetni plazmi, ali mislam deka imaat maana so usb stikovi i reprodukcija na nekoi formati.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Јас појма немам за плазмиве како функционираат, читам дека треба да се разработат и слични работи ама може после тоа се супер. Стварно не знам. Се надевам од тие како icemaher и други со плазма ти кажуваат искрено и реално. Иначе имам доста позитивни критики за Pioneer плазма, дури на многу места ги сместуваат како водечки плазма телевизори.

X

xtazy

Гостин
Дечки заглавив јас помеѓу два избора.Не знам дали да земам

LG LK 450 •32"(82cm) Full HD LCD TV
•Резолуција:1920x1080
•Контраст: 100.000:1
•3xHDMI 1.4, Scart
•Component, RGB in
•USB 2.0 (JPEG, MP3, DivX HD)
•DVB-T/C MPEG-4

или

LG 42 PT 353

•42"(107cm) HD Ready Plazma TV
•Резолуција: 1024x768
•600Hz TruMotion
•Dual XD Engine, Real Cinema 24p
•DVB-T/C MPEG-4 HD
•SIMPLINK, Intelegent Sensor
•2xHDMI 1.4, USB 2.0 (JPEG,MP3,DivX), Scart

Лцдто е 20 000 а плазмата 5000 плус али затоа добиваш 25цм плус кој не се малце сепак.Лимитот ми е толку максимум 25 000 ден и морам да признам дека подобро би дошол овој големиот кога станува збор за големина на телевизорот со оглед дека не планирам наскоро пак да купувам телевизор за во дневната соба (20квадрати).Е сега читав многу рецензии и за двата телевизори и двата ги фалат многу.Технологијата е различна и тоа малце ме кочи.Сите викаат плазмата вадела подобра слика итн од друга страна не била ФУЛ ХД иако најчесто телевизорот ке се користи за кабловска и филмови најчесто дивх и 720п а и на многу сајтови кажуваат дека на подалечно растојание немало голема разлика помеѓу 720 и 1080п.Навистина не знам за што да се одлучам.Моите се водат според големината овој плазмата им изгледа подобро али сепак оставаат на мене демек јас многу повеќе се разбирам за овие работи :) Така да барам искрени совети од повеќе членови кој би бил вашиот избор според овие услови кој ги наведов за кој би се користел телевизорот.Тенкс :)

Малку ОТ, ама во нептун имаше LG FULL HD LCD TV 42 inch со усб плеер, 3-4 хдми и сите салтанати околу 28000.. пред нова година истиот беше 31000.. да сум на твое место би почекал да падне уште малце, а воедно и да се присобере уште некоја богородица... сепак за 3000 добиваш уште 25цм у дијагонала што не е малку :)

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
Малку ОТ, ама во нептун имаше LG FULL HD LCD TV 42 inch со усб плеер, 3-4 хдми и сите салтанати околу 28000.. пред нова година истиот беше 31000.. да сум на твое место би почекал да падне уште малце, а воедно и да се присобере уште некоја богородица... сепак за 3000 добиваш уште 25цм у дијагонала што не е малку :)
А факторот чекање е заебана работа.Во право си за тоа али ако чекаме тогаш некој друг модел ке ти фати око и ке биде 28 000 па ке си речеш ајде да почекаш уште малце да падне цената и тоа би идело до бескрај.За тоа и давам рака на сестра ми.Овака правев и за лаптопот да почекаме да почекаме и нејзе и пукна филмот картичката и отиде го зема тој лаптоп кој ми се свиѓаше во тоа време.Сега океј падната му е цената за 3000 али еве пола година го имам и нормално никад не можеш да знаеш што ке се деси утре.Нејсе да не забегам од темата icemaher ми прати доста добар линк од хрватски форум во кој многу јасно и убаво е дефинирано што добивам со плазмата а што со лцд-то.И факт е дека 32 за во дневна е мал така да се поблиску сум до зимање на плазмата со оглед дека чита се преку усб што ми е многу битно.Само мал проблем би бил рефлектирачкиот сјај бидејќи сепак е стакло али ке поминам деновиве до нептун и техномаркет уште еднаш да видам како што ке се покаже.Ако има некој плус нешто да каже за плазмата позитивни и негативни работи плс ве читам внимателно :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ако рефлектира, нека биде и најдобриот енџин и најдобриот екран на светот, еби му мајката.

Ми се лоши кога ги гледам скупине Филипси во Техно-маркет, кои рефлектираат се од телевизорите спроти нив. Поготово за во дневна, каде што ќе гледаш од повеќе агли - смрт.

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
Ако рефлектира, нека биде и најдобриот енџин и најдобриот екран на светот, еби му мајката.

Ми се лоши кога ги гледам скупине Филипси во Техно-маркет, кои рефлектираат се од телевизорите спроти нив. Поготово за во дневна, каде што ќе гледаш од повеќе агли - смрт.
Мац ме убиваш со постов :(:( Тогаш кажи чаре што би направил ти да си на мое место :)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Fakt e deka plazma si bara temna prostorija i toa bi bila ednistvenata negativna rabota za niv ama zatoa vo temnica ima staklo slika odnosno podobra slika od LCD...
--- надополнето: Jan 9, 2012 3:01 AM ---
Ууу маме му .... премногу е ова како во огледало да се гледаш.На ЛЦД овој проблем го нема??
pa ne li gledas de :confused: :tapp: WTF!!!

Mr.Deni

Член од
4 мај 2007
Мислења
3.537
Поени од реакции
2.712
Разликата во квалитетот на сликата е очигледна на плазмата али што ми вреди тоа ако се гледам себеси цело време.Со оглед дека дневната ми е најчесто доста осветлена ова би бил голем проблем (n)

JimmyHoFFa

NAVIGATOR
Член од
8 септември 2010
Мислења
1.196
Поени од реакции
482
Разликата во квалитетот на сликата е очигледна на плазмата али што ми вреди тоа ако се гледам себеси цело време.Со оглед дека дневната ми е најчесто доста осветлена ова би бил голем проблем (n)
Gledas kako poleka,popoleka si go naogas odgovorot vo svoite zborovi samo treba da razmislis poubavo...;)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Едноставно е, ќе си најдеш телевизор со gradient дисплеј, има такви. :)

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Јас имам дома Плазма и ЛЦД (од скоро купен). И според мене подобар е ЛЦД-то. Така да не му ја мисли многу, зимај ЛЦД. Истото ми го кажа и вработениот кога бирав телевизор. Дека ЛЦД се најдобри. Боље него ЛЕД и Плазма. А и сам си споредив и видов дека е така.

Kajgana Shop

На врв Bottom